1 Eylül 2010 Çarşamba

GÜL POĞAÇA

147.TARİFİN ADI: GÜL POĞAÇA  
GÖNDEREN:        HANİFE

Sevgili Hanife ablama katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemelerimiz
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1,5 paket yanı 60 gr yaş maya yada 2 paket kuru maya
4 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
-300 GR. kadar beyaz peynir,
- 1 tutam maydanoz,
- susam, çörekotu (üzeri için)
HAZIRLANIŞI:
Öncelike ılık suyu, ılık sütü, şekeri, mayayı eritin. Daha sonra sıvı yağı, 2 yumurtanın 1 tanesının sarısı dışındakı kalanını, tuzu ve aldığı kadar unu katarak yumuşak bir hamur yoğurun. hamur kesinlikle yumuşak olmalı ve 2-3 kat olana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakılmalı.
Diğer taraftan beyaz peynırı çatalla ezdikten sonra içine ince kıyımış maydanoz katıp karıştırın. mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlak açtıktan sonra 4 tarafından kesin. Ortasına beyaz peynir koyduktan sonra kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine dikkatlıce yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin. Tepsi mayası için yarım saat daha bu şekilde beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında poğaçalar kızarana dek pişirin.(Benim fırınım midi olduğu için çabuk ısınıyor ben 150 derecede pişirdim)
NOT: Tepsi mayasını hızlandırmak için 50 derecelik fırında 15 dakika kadar bekletirseniz hem daha çabuk mayalanır hemde daha çok kabarırlar

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...