5 Eylül 2010 Pazar

SULU MUHALLEBİ

190.TARİFİN ADI: SULU MUHALLEBİ  
GÖNDEREN:        YASEMİNLERİM


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


MALZEMELER.
5-Corba kasigi nisasta(misir nisastasi)
5-Su bardagi su.
Uzeri icin.
Biraz gul surubu.
Biraz su.


Yapilisi .
Bir tencereye suyumuzu koyup nisastayi ilave ederek atese koyunuz .
Orta ateste muhalleb kivamina gelene kadar pisiriniz.
Pistikten sonra 10 ,dakika daha iyice karistirarak iyice kivamina gelmesini bekleyiniz ..
Fazla derin olmayan veya kucuk muhallabi tabaklarina 1,1/2 ,cm buyuklugunde dokerek buzdolabnda sogumasini bekleyiniz .
soguyunca muhallebilerinizi keserek uzerine ortecek kadar su ve gulsurubu ilave edip karistiriniz sonra afiyetle yiyebilirsiniz .
Bu yaz gunlerinede icinizin ferehlamasi icin denemenizi tavsiye ediyorum hayirli iftarlar canlarim.

(Her bardak suya ,Bir corba kasigi nisasta istediginiz kadar yapabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...