3 Ağustos 2010 Salı

yoğurt çorbası


                      MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı  yoğurt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay bardaşı şehriye
  •  tuz,pulbiber,nane

                      YAPILIŞI
Yumurta, yoğurt, un ve su pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar çırpılır.

Yağ ve şehriye ilave edilir. Ocağa alınır ve kaynayıncaya kadar karıştırılır (Kaynayıncaya kadar karıştırmak çok önemli).

Kaynadıktan sonra altı hafif ayara getirilir ve karıştırmadan 5 dakika daha pişirilir.Tuzu çorba piştikten sonra ilave etmenizi öneriyorum, bazen yoğurdun kesilmesine sebep olabiliyor.
NOT:
Çorbanız size göre koyu kıvamda olursa sıcak su ilavesi ile sulandırabilirsiniz.
1-2  yemek kaşığı zeytinyağında yarım çay kaşığı kırmızı biber ve kuru naneyi hafif kavurarak servis tabağına aldıktan sonra çorbanızın üzerinden gezdirebilirsiniz. yada baharatları direk çorbaya ekleyebilirsiniz.tercihi size bırakıyorum.

AFİYET OLSUN ...minti


1 yorum:

  1. Canım benim hemen cevap yazmaya gel
    dim öncelikle çorba harika görünüyo
    ellerine sağlık.Hangi postuna yorum yazıldığını mail adresinden görebilirsin tabii maile yönlendirdiysen ayarlar bölümünde var.Ben Bursa'dayım canım öpüyorum
    kocaman.Sorun olduğunda çekinmeden
    sorabilirsin...

    YanıtlaSil

değerli düşüncelerinizi benden esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum...sevgiler...