3 Eylül 2010 Cuma

KAYMAKLI TAZE İNCİR TATLISI

175.TARİFİN ADI: KAYMAKLI TAZE İNCİR TATLISI  
GÖNDEREN:        EBRULİ YEMEK TARİFLERİ



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler:
8-10 adet incir
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın


Üzeri İçin:fındık,ceviz
kaymak


Yapılışı:
incirleri enlemesine ikiye bölün ve ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizin.şeker ve tarçını karıştırıp incirlerin üzerine dökün.Fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ki şeker buharlanarak erisin.Ve 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

Fırından alıp soğuttuğumuz incirleri tabağa alıp üzerini kaymak ve cevizle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Canım,
    Maşallah bol katılımlı, çok başarılı bir etkinlik hazırlamışsın.
    Tarifimi yayınladım, alabilirsin.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz görünen, geleneksel tatlımıza bayılırım.Ellerine sağlık,sevgilerrrr.Öptüm....

    YanıtlaSil
  3. Merhaba.Öncelikle ziyaretiniz ve davetiniz için teşekkür ederim.Biraz ara verdiğim için davetinizi yeni gördüm.Sanırım geç kaldım.Etkinlik gerçekten çok hoşuma gitti.Görüşmek ümidiyle....sevgiler

    YanıtlaSil
  4. merhabalar, etkinlik devam edecekse havuclu pilavimla tekrar katilmak istiyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. canım bir tarifim daha var alırmısın. Arkadaşım. kolay gelsin öptüm..

    YanıtlaSil
  6. Canımın içi günaydınnnn mutlu hafta
    sonları tarif bıraktım kocaman koca
    man öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. güllaç tarifinmde yayında alırsanız sevinirim...selametle....

    YanıtlaSil
  8. Bende bir tarifiniz var alırsanız sevinirim .Kolay gelsin
    sevgiler

    YanıtlaSil

değerli düşüncelerinizi benden esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum...sevgiler...