5 Aralık 2010 Pazar

Hint Güneşi


 

 HERKESE GÜZEL BİR PAZAR DİLİYORUM...
Hint rüzgarının evimizde esmeye devam ettiği şu günlerde,çoook evvelden yapıp,misafirlerime sunduğum ve yayınlamaya birtürlü fırsat bulamadığım
hint güneşini,
ismi de dahil olmak üzere,herşeyi bana ait olan bu lezzeti paylaşmak istiyorum sizlerle.

ADI neden HİNT GÜNEŞİ???

tahayyül edersiniz ki japon güneşinden etkilenerek ortaya çıkardığım bir lezzet esasında.Japon güneşini ilk kez portakal ağacında görmüş ve itiraf etmeliyim ki çok beğenmiştim.japon güneşi içeriğinde et barındırır...yani benim lezzzetime göre biraz daha zengin bir içeriğe sahiptir.benim tarifimde et yeralmadığından ve japon güneşine göre daha fakir bir içeriğe sahip olduğundan,benim tarifim HİNT GÜNEŞİ ismini aldı.bu tarifi epeyden beri bekleyen arkadaşlarım için;hemen tarife geçmek istiyorum...



kullanılan malzemeler:
1 adet yufka
3 adet patlıcan
1adet patates
3-4 adet mantar(opsiyonel)
tuz
yarım çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük kurusoğan



yapılışı:

1-ilk olarak patlıcanları közleyin.patatesi haşlayın ve mantarları dilerseniz çok az soteleyin.
2-közlenmiş patlıcanları bıçak yardımıyla iyice kıyın.içerisine haşladığınız patatesi ezerek,mantarları da rendeleyerek ekleyin.
3-son olarak tuz,karabiber ve sıvıyağını ilave ederek karıştırın ve servis tabağına alın.
4-bir yufkayı 8 e bölün.içerisine hiç birşey koymadan boş bir şekilde sigara böreği gibi sarın ve uçlarının açılmaması için suyla yapıştırın.çok az sıvıyağ koyulmuş teflon tavada kızartarak,servis tabağına aldığınız mezenin üzerine dizin.yufkaları dilediğiniz kadar kızartabilir ve dilediğiniz sıklıkta dizebilirsiniz

5-yufkaların orta kısmına dilerseniz iki kaşık yoğurt koyabilirsiniz ki japon güneşinde yoğurt konulr normalde.ama ben kurusoğanın közlenmiş patlıcanın yanına,yoğurttan daha fazla yakışacağını düşündüğümden yarım halkalar halinde soğan dilimleri koydum.






bu lezzeti ilk olarak 2010 iftar soframda denemiş ve arkadaşlarıma sunmuştum ki hem lezzeti hem de görünümü beğenilmişti.değişik birşey olsun istiyorsanız denemenizi önerebilirim.içeriğindeki patlıcan,patates ve mantar miktarlarını değiştirebiilrsiniz.ya da dilerseniz kızarttığınız yufkaların içine,kıymalı bir harç yapıp koyabilirsiniz ki çok daha lezzetli ve zengin olur diye düşünüyorum...




afiyet olsun minti'den herkese 

30 yorum:

  1. şu saatte yapabileceğim kolay bişiler arıyorumm. .ama canım hep böyle daha zor şeyleri çekiyor :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Minticim . ismi de kendi de güzel bir lezzet paylaşmışsın bizlerle. Patlıcanlı yemeklere bayılırım.

    YanıtlaSil
  3. bayıldım ben bu hint güneşine
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. Hint günesi ilk okudugumda esine bir jest sandim :)) ama okuyunca degilmis :) Ellerine sagli karkadasim, çok degisik, begendim

    YanıtlaSil
  5. közlenmiş patlıcanın içine patates
    hiç denemedim,çok ilgimi çekti mutlaka deneyeceğim..
    ellerine sağlık görünümüde çok şık.

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim ...

    HERKESE DUYURULUR :

    KuRaBiYe adli ETKINLIK baslattim (05 Aralik - 05 Ocak) , herkes davetlimdir..

    Katirlirsan cok mutlu olurum :)

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik arkadasim,enfes gozukuyor bu saate canim çekti:))sicacik sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Yerim ben senin hint güneşinin öyküsünü. Ellerine sağlık. Görüntü süper.
    Yufkaları sarmadan fırça yardımıyla hafifçe su sürünce kızartınca daha lezzetli oluyor. Okyat ustanın yeşil elmesından almıştım tarifini ve çok severek yapıyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. sevgili syhn çok haklısın arkadaşım.hepimiz biraz öyleyiz aslında...

    sedacım sen de bendensin demekki.ben de patlıcanı sebzeler arasında tek geçerim...

    izgüncüm ben de senin yüreğine bayılıyorum:))

    teşekkür ederi minecim.sanırım birçok kişi öyle sanmıştır.ama ben bunu iftarda yapmıştım.sevgiler...

    zeynepçim tadı çok değişik oluyor gerçekten.denemeni öneririm.sevgiler arkadaşım...

    hasretçim etkinliğin hayırlı olsun arkadaşım seni destekledim bile kurabiyemi alabilirsin:))

    huriyecim teşekkürler arkadaşım.sevgimi kalbime aldım.benden de sevgiler sana...

    bülbülüm teşekkür ediyorum canım.söylediğini deneyeceğim birgün.aminim çok leziz oluyordur.çıtır çıtır.sevgiler arkadaşıma...

    YanıtlaSil
  10. tebrikler...en kısa zamanda denenmeli bir lezzet..ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. eLİNE SAĞLIK
    Çok değişik ve güzel olmuş güneş fikri denemek lazım.Misafirler için ideal.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. benim yaratıcı marifetli arkadaşım enfes olmuş.bakmaya doyamadım.tarifini aldım haberin olsun.yılbaşı soframda yapacağım izininle.sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. alevcim çok güzeldir tadı
    hele sen yapınca dahada bir güzel olmuştur tatlım
    ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. değişik görünüyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel bir güneş bu böyle ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  16. Hakikaten oldukca değişik olmuş denemeli..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. isimlendirme yerinde olmsu ama simdi hintliler "biz fakir, fukara degilzi " derlerse ,blogun tehliek altinda demektir:)
    ben de bir havai gunesi planlamistim kismet olmadi henzu yapmak :)

    YanıtlaSil
  18. ilahi:)) aklima bi anim geldi ama uzun olur simdi, neyse kisaca bir yemek programi icin o zamanalr yasadigim ilin geleneksel yemeklerinin yapilmasi gerek. neden bilinmez babam olaya mudahil, iste yemeklerde degisiklikler yapiyorlar babam da isim koyuyor, ve aslinda bulgur pilavi olan pilav, yufka ekmekle servis edildiginden ahi pilavina donusuyor..:))

    ama seninki farkli olmus baya:)) becerikli kizimiz masallah!

    YanıtlaSil
  19. Bir yıldır Hindistan'a gitme planları yapan biri olarak bu tarif ismiyle bile kalbimi kazandı Alevcim:))
    Közlenmiş patlıcanlı bütün tarifleri çok severim. Keza mantar ve patatesi de. Börekleri de kıymalı sararsam, tamamdır bu tarif benim için. Çok nefis olduğu gibi masada da göz dolduran bir sunum olmuş, ellerine sağlık arkadaşım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. selam...ellerine saglik..degisik biseye benziyor..iyihaftalar diliyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. Alev ciğim eline sağlık değişik ve lezzetli olmuş afiyet olsun canım
    senin için bir sayfa mesaj var ama senin haberin olmamış sanırım Forum da bak bu linkte canım
    http://hobidunyam.womanforum.net/dogum-gunlerymyz-f117/mintininmutfagi-dogum-gunu-t10567.htm#122386
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  22. defnecim teşekkürler arkadaşım...

    özgencim inan masada ilk adı sorulan şeydi.sevgiler arkadaşıma...

    bernacım afiyet bal olsun.emin ol çok beğenilecek.eh iltifatlarda kullağım çınlar artık tarafından:))canısı sevgiler sana.dene elbette...

    sevil ablam teşekkür ediyorum canım.sevgiler...

    sevgili keyfeseyran,
    sevgili evatölyesi
    sevgili zeynep en içten sevgilerimle arkadaşlarım iyiki varsınız.sağolun...

    lamacım biz de laf mı yok.o zaan bizde zengin hint güneşi diye değiştirirz değil mi:))havai güneşi mi.bayıldım isme:))

    bts.m
    ilahi sana.bayıldım babacığının anektoduna.
    sevgiler...

    sevgili dokuzuncubulut
    demek hindistan hayali var sende.ne güzel.inşallah gidersin.gider sende bir dolu baharatla geri dönersin artık...sevgiler arkadaşım.teşekkürler beğenin için...

    uğur perim sağol arkadaşım sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. adı da kendi de güzel, eline sağlık

    YanıtlaSil
  24. Hindistandan esintiler ne kadar hoş
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  25. Toprağımm canımmm nasılsın?yazamıyorum kusura bakma ne olur.Eklenenlere bakamıyorum kı takip edemıyorum.Ah bu vakıtsızlık.ellerine sağlık canım nefis bir yemek olmus.sunum süper.benımde topragıma böylesı yakısır:)senı ve bebişini çok öpüyorum cnım sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Canım ne kadar hoş görünüşlü ve pekçok tadı içinde barındıran bir tarif olmuş. Ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  27. Günaydın canım!..Ellerine sağlık.
    Yeni senenin bütün Müslümanlara hayır ve bereket getirmesini diliyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. sevgili sarkaç
    ve sevgili mine sevgiler gönderiyorum size...

    tülinim canım çok şükür iyiyim.benim tatlı dilli toprağım.ben de aynı dertten muzdaribim.vakitsizlik moder yaşamın kabusu:))öpüyorum seni...

    handancım,fatoşcum teşekkürler canlarım.sevgimle kalın...

    YanıtlaSil
  29. Türk güneşi olsaydı o zaman:)))

    Ellerine sağlık mintimm

    YanıtlaSil
  30. KAÇ GÜNDÜR BU TARİFİNE YORUM YAZAMADIM İŞ VE HASTALIKTAN BİR TÜRLÜ FIRSAT OLMADI.. HİÇ DENEMEDİM AMA MALZEMELRİN YAPILIŞI İTİBARİYLE TANIDIK OLDUĞUMUZ BİR LEZZET VE SUNUMUYLADA GÖZ DOLDURUR GERÇEKTEN.. ELİNE SAĞLIK. BU GÜNEŞTEN DAHA PARLAK BİR ÖMÜR GEÇİRMEN DİLEĞİYLE SEVGİLER BIRAKIYORUM..

    YanıtlaSil

değerli düşüncelerinizi benden esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum...sevgiler...