31 Ağustos 2010 Salı

BADEMLİ KEŞKÜL

142.TARİFİN ADI:  BADEMLİ KEŞKÜL  
GÖNDEREN:         FINDIK EZMESİ
 

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


malzemeler:
*1 kg süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı toz badem
*2 çorba kaşığı nişasta
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya



soğuk sütü bir tencereye dökün,içine şeker,yumurta sarısı ve toz bademi ekleyin.nişastayı  biraz suyla açıp süt kaynamaya başlayınca ekleyin.kıvam bulunca servis kaselerine  paylaştırın.üzerini istediğiniz gibi süsleyin.afiyet olsun.
****toz bademi bulmak biraz zor.ben kavrulmamış tuzsuz bademi sıcak suda biraz bekletip kabuklarını soyuyorum.daha sonra rondodan geçiriyorum.biraz zahmetli ama değer bence....

BUHARA PİLAVI

141.TARİFİN ADI:   BUHARA PİLAVI  
GÖNDEREN:         SÜRPRİZ MUTFAK

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

 

Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 büyük boy havuç
- 250 kuzu eti veya tavuk eti
- 8- 10 adet kakule
- 1.5 su bardağı tavuk suyu ( + kakulenin suyu toplam 2 su bardağı su )
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4- 5 kaşık zeytinyağı
- Tuz

 


1. Kakuleleri bir cezvenin içinde yarım su bardağı ile kaynatın iç tohumlarını çıkarın ve suyunu ayırın.
2. Soğanı küp küp havuçları jülyen doğrayın ve kavurun.
3. Eğer kuzu eti kullanacaksanız eti önceden biraz pişirin.
4. Tavuk etinizi pişirin didikleyin, suyunu ayırın.
5. Soğanlı harcınıza etinizi koyun biraz tuz ekleyin ve az kavurun.
6. Tencerenizin orta kısmına harcınızı yerleştirin kenarlarını pirinçle doldurun.
7. Pirinç üzerine tavuk suyunuzu, kakuleyi ve suyunu, tuzunu ekleyin pişmeye bırakın.



 

- Siz daha kalabalık misafirlerine yapacak iseniz 2 veya 3 su bardağından pilavı,diğer malzemleride birer arttırarak yapabilirsiniz.

KIYMALI ÇITIR BÖREK

140.TARİFİN ADI:  KIYMALI ÇITIR BÖREK  
GÖNDEREN:         PAŞA KIZI MUTFAKTA
 

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Kıymalı çıtır börek malzemeleri
.1 kg yufka
.1 su Sıvıyağ
.1 paket margarin
.1 su bardağı süt
1 tane yumurta sarısı

İçi için
.yarım kilo kıyma
.3 tane soğan
.karabiber. tuz, kimyon ,pulbiber
.maydanoz


Kıymalı çıtır börek tarifi
Bir kapta margarinimizi eritiyoruz.İçine sıvıyağımızı ve sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz.Bundan yarım su bardağı ayırıyoruz.Yufkamızı seriyoruz içine bu karışımdan bolca sürüyoruz.Üstüne bir kat daha yufka seriyoruz.Yufkamızın içine tekrar bolca sürüyoruz..
İçimizi hazırlayalım.Tavamıza yağ ekleyip kıymamızı kavuralım.İçine doğramış olduğumuz soğanlarımızı ekleyip kavurma işlemine devam edelim .Pişmesine yakın  bahratlarımızı ekleyelim.Enson maydanozumuzu ekleyip altını kapatalım.Soğumaya bırakalım.
İç malzememizi yufkamızın üzerine  yerleştirip yanlarını hafif katlayarak rulo şeklinde saralım.Yufkalarımız bitene kadar aynı işleme devam edelim.Bol yağlı bir börek oluyor..
Yaptığımız börekleri buzdolabında en az 3 saat kadar bekletelim.
Ayırmış olduğumuz yağımızın içine bir tane yumurta sarını ekleyip iyice çırpalım.Bunuda böreğimizin üzerine dökelim.Pişmesi için fırına gönderilim.Sıcak sıcak servis yapalım Afiyet olsun(:

SODALI YUMUŞAK POĞAÇA

139.TARİFİN ADI:  SODALI YUMUŞAK POĞAÇA  
GÖNDEREN:         SEVGİDEN ESİNTİLER

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


Malzemeler

1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker(tepeleme değil)
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe maden sodası
1 yumurta beyazı(sarısı üzerine)
Aldığı kadar un

 iç harcı için
250gr beyaz yada kaşar peynir(ben karıştırdım)
Maydanoz

Üzerine
1 yumurta sarısı
susam,haşhaş



Yapılışı

Yaş mayayı ılık süt içinde toz şekeri ilave ederek eritelim.
Kalan diğer hamur malzemelerinide ilave ederek ,
hamuru kulak memesinden daha yumuşak kıvamda yoğuralım .
40 dakika kadar mayalanması için hamurumuzun üzerini örterek bekletelim.
Bu arada ezilmiş yada rendelenmiş peyniri ,
ince doğradığımız maydanozla karıştırarak iç harcımızı hazırlayalım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım elimizde biraz yassılaştırıp iç harcımızdan yeteri derecede koyup kapatalım ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye  aralarında mesafe bırakarak dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim..
Tepside de biraz mayalanmalarını bekleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.(aşağı yukarı 20 dakika kadar)

PİRİNÇLİ VİŞNELİ PASTA

138.TARİFİN ADI:  PİRİNÇLİ VİŞNELİ PASTA  
GÖNDEREN:         ACI GÜL

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

malzemeler

2 paket eti burçak büskivi
80-100 gram tereyağı
1 su bardağı pirinç
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
300 gram vişne(başka meyvede olabilir)
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı
çikolata rendesi


Bisküvileri robotta un haline getirip, eritilmiş
tereyağını ekleyin,karıştırın ve kelepçeli kalıbın
dibine bastırarak yayın.Buzdolabına kaldırın.
Sütü, yıkanmış pirinci, şekeri, vanilyayı tencereye
koyup pirinçler iyice şişene kadar pişirin. Hem
soğuması hem de pirinçlerin parçalanması için
robotta 2-3 dakika çekin. Kelepçeli kalıbın etrafına vişneleri dizin. üzerine pirinçli muhallebiyi dökün.

Buzdolabında bekletin. 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış krem
şantiyi dökün. Rendelenmiş çikolatayla kaplayın istediğiniz gibi süsleyin.. bir gün önceden yapmanız tavsiye edilir..

AFIYET OLSUN

LABNELİ MUFFİNLER

137.TARİFİN ADI:  LABNELİ MUFFİNLER  
GÖNDEREN:         DERYAYLA
Sevgili Derya ablama katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket labne peyniri
1 adet rendelenmiş havuç
Maydanoz
Dereotu
Taze nane
Tuz
Kekik
Aldığı kadar un

YAPILIŞI
-Çırpma kabımıza yumurtalarımızı kırıp tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
-Yoğurt,sıvıyağ,labne peyniri ve rendelenmiş havucu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
-İnce kıydığımız maydanoz,dereotu,nane,baharatlar ve tuzu ekliyoruz çırpıyoruz.
-Kabartma tozu ve unu ekleyip iyice çırptıktan sonra muffın kalıplarına bölüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.


LAZ BÖREĞİ

136.TARİFİN ADI:  LAZ BÖREĞİ  
GÖNDEREN:         LEZZET ADASI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler:
½ paket milföy
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
pudra şekeri 
Yapılışı: Süt, un ve şekeri koyulaşıp üstünden kabarcıklar çıkana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra arada karıştırarak soğutuyoruz. Soğuduktan sonra içine kremşanti ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Milföy hamurumuzu 4 parça olacak şekilde kesiyoruz ve tepsiye dizip fırında kızarana kadar bekletiyoruz. Kızaran hamurlarımızı soğuduktan sonra ortadan kesiyoruz, hazırlamış olduğumuz kremayı arasına kaşık yardımıyla koyup kapatıyoruz. Bütün hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servise hazırlıyoruz. AFİYET OLSUN…

NOT: Kremşanti kutusundan 2 poşet çıkıyor pastamıza sadece bir paketini kullanıyoruz.

MERCİMEKLİ KÖFTE

135.TARİFİN ADI:  MERCİMEKLİ KÖFTE
GÖNDEREN:         SAFİYECE

                       http://img227.imageshack.us/img227/2361/pict0502k.jpg

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


MALZEMELER..

1 bardak kırmızı mercimek
1/2 bardak ince köftelik bulgur
1 baş soğan
1 demet maydanoz
3 kaşık margarin
1 demet taze soğan
2 kaşık salça
Yeteri kadar tuz
2 çay kaşığı dolusu kimyon


HAZIRLANIŞI

Mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir. Yarım saat sonra içine ince doğranıp margarinde hafifçe öldürülmüş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış soğan ve diğer malzeme ilave edilir. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır iyice soğuduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır bir parmak kalınlığında ince uzun köfteler şekline getirilir.

RULO PASTA

134.TARİFİN ADI:   RULO PASTA
GÖNDEREN:         HAFSAHATUN


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


malzemeler....

5 yumurta

9 kaşık şeker

9 kaşık un

1 paket kabartma tozu
pudingi için:2.5 bardak süt

1 paket fındıklı çikolatalı puding
içi için:
2 muz


yapılışı.....

.yumurta ve şekeri iyice çırpın.sonra azar azar un ve k. tozunu ekleyin.iyice çırpın...büyük boy kare fırın tepsisini margarinle yağlayıp unlayın....karışımı üzerine döküp iyice her tarafına yayın... ısıtılmış fırında 180 derecede 13 dk pişirin.(pişirme süresi fırından fırına değişiyo kürdanı batırın temiz çıkıyosa pişmiştir ama sakın kahverengileşmeye başlamasın)keki pişirmeden pudingi hazırlayın...kekin ilk sıcaklığı çıktığı zaman pudingin 2/3 sini kekin üzerine yayın...muzları bir kenarına yan yana koyun ve rulo gibi sarın...ne çok sıkı ne çok gevşek olmasın....geri kalan pudingide üzerine sürün...buzdolabında bi kaç saat beklerse daha da güzel olur..

30 Ağustos 2010 Pazartesi

HÜNKAR BEĞENDİ

133.TARİFİN ADI:  HÜNKAR BEĞENDİ
GÖNDEREN:        KEMALPAŞA TATLISI

hünkar beğendi


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ



 Malzemeler (4 kişilik)
Yarım kg. kuzu eti
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı domates sosu
1 servis kaşığı sıvıyağ
Kekik, karabiber, köri
1-2 yeşilbiber
1 domates
Sıvıyağ


Beğendi malzemeleri
2 adet közlenmiş büyük bostan patlıcan
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı(100 gr.)
500 ml. Süt
Tuz, karabiber
3/ 4 su bardağı kaşar peyniri



Uygulama
Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini pişirmekle işe başlıyorum. Kuzu etini pişirme konusunda bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum, en kolay ve güzel pişen etlerden biri çünkü.
Normal pişirme yönteminden farklı olarak ben bu kez, kuşbaşı kuzu etlerini hazırladığım marinede birkaç saat beklettim ve onlarla beraber hiç su ilave etmeden pişirdim.
Kuzu etlerini, bir çorba kaşığı yoğurt, 2 servis kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı domates sosu, kekik, karabiber ve biraz köri ile güzelce karıştırıp 1-2 saat beklettim, sonra ocağa alarak suyunu salana kadar yüksek ısıda daha sonra düşük ısıda yaklaşık 45 dakika pişirdim. Bu süre zarfında etler suyunu çekti, kendi yağını saldı ve yağda hafif kavruldu, tek kelimeyle nefis oldu.
Patlıcanları közlemek için farklı yöntemler var. En güzeli, odun ateşinin korunda közlemek ama bu bizim gibi bahçeli bir evde oturanlar için bile zahmetli bir yöntem :) Bunun yerine ocağın üzerine hatta en güzeli küçük piknik tüpünün üzerine konulan emaye, delikli bir tabak şeklindeki közleme aparatı, közmatik (kim buldu acaba bu ismi?) ile patlıcanları gayet güzel ve kısa sürede közlemek mümkün. Pişirirken sadece patlıcanları arada bir çevirmeniz yeterli.
Közlenen patlıcanların kabuklarını çok bekletmeden hızlıca soyarak bir tabağa alıyorum. Bıçak darbeleri ile ince kıyıyorum.
Şimdi sıra beğendi sosunu yapmaya geldi; bir tencereye 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı koyarak eritiyor ve unu hafifçe kavuruyorum. Kıyılmış patlıcanları ilave ederek birkaç kez çeviriyorum, bu arada sütü de ilave ediyorum. Beğendi sosu koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyorum. Rendelenmiş kaşar peynirini biraz tuz ve karabiberi ekleyerek, ocakta bir iki dakika daha bekletip kenara alıyorum.
Yemeğin yapımı kadar servisi de çok önemli, beğendi sosunun ve etlerin sıcak olması için zaman programlamasını çok iyi yapmak gerekli.

 Ben kuzu etini beğendinin üzerinde servis yapmadan önce; küçük bir tencerede yeşilbiberi biraz yağda çevirdim ve dilimlenmiş bir domatesi de ilave ederek, birkaç dakika soteledim, etleri bunun içinde ısıttım ve öyle servis yaptım, etleri ilk pişirdiğim tenceredeki yağı kullanmadım. Kuzu etinin yağını da yerim derseniz, kullanabilirsiniz.

PATATESLİ PEYNİRLİ KIRMA BÖREK

GÖNDEREN:         HAMARAT ABLA
Sevgili Hamarat ablama katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
MALZEMELER:
- 2  adet yufka
- 3 tane orta boy patates
- 1,5 çay badrağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 2 tane yumurta
- Tuz,Karabiber,Kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI:
- Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz.İçine rendelenmiş peynir,tuz,karabiber ve kırmızı biber ekleyip iyice karıştırınız.
- Yufkayı tezgaha açınız her yerine patateslerden serpiştiriniz.Bir tarafından başlayıp pile şeklinde birleştiriniz.
Ortasından ikiye katlayıp bir elinizle altından tutarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.Diğer yufkayıda aynı şekilde yepınız ve tepsiye yerleştiriniz.
- Bir kasede süt,yumurta ve sıvıyağı iyice çırpınız ve böreğinizin her yerine eşit miktarda gezdiriniz.Böreğin heryerinin sosu almasına özen gösteriniz.Böreğinizi 10 dakika kadar dinlendiriniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriniz.


NOT:Yukarda resimlerle anlatmaya çalıştım umarım anlaşılmıştır.Yufkaların içine yağ gezdirmedim çok yağlı olmaması için.İsteğe bağlı olarak üzerine susam veya çörekotu serpebilirsiniz.Kişi sayınıza göre miktarı çoğaltabilirsiniz.

SALÇALI BİFTEK

131.TARİFİN ADI:  SALÇALI BİFTEK
GÖNDEREN:         BAHARÇİÇEĞİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
1 kg biftek
2 adet sogan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
yarim yemek kasigi biber salcasi
2 su bardağı sicak su
1 cay tuz, 1 cay kasigi karabiber,1 adet defne yapragi,2 dis sarimsak


Zeytinyağı tavaya alinir isitlir, biftekler tavaya dizilir, Iki tarafı kızartilir . Kızaran etler ocaktan alinarak tencereye konur.
Tencereye alinan bifteklerin üzerine ezilmis sarimsak 2 adet sogan iri sekilde dogranir, , Et suyunu cekinceye kadar pisirilir.
2 su bardagi sicak su etlerin üzerine dökülür yumusayincaya kadar pisirlir.
domates alcasi,biber salcasi 1 bardak sicak suyla karistirlir,karabiber, tuz eklenir.Firin tepsisine dizilmis bifteklerin üzerine dökülür defne yapragidakonduktan sonra isitlmis firinda kizarana kadar pisirilir,Ilk firina girdiginde aliminyum folyayla kapatilirsa etlerin üzeri kurumaz. 

DONDURMALI SODALI İÇECEK

130.TARİFİN ADI:  DONDURMALI SODALI İÇECEK
GÖNDEREN:         CAHİDE & JİBEK
Sevgili Jibek ablama katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler:
1 kişilik malzemeyi kişi sayısına göre orantılı olarak çoğaltabilirsiniz.
*½ su bardağı arzu ettiğiniz meyvenin taze sıkılmış suyu (ben cranberry kullandığım için, rengi pembe oldu)
*1yemek kaşığı tozşeker
*1Su bardağı soğuk su
*½ su bardağı madensuyu
*½ su bardağı vanilyalı dondurma
* 2 küp buz


Hazırlanışı:
*Buz hariç bütün malzemeyi el blendırının ince uzun kabında birleştirip blendırla birkaç dakika çırparak köpürtün. (yoğurt kutusu gibi bir kapta işinizi görür).
*Buzları küçük parçalar halinde kırıp içeceğe kattıktan sonra bardağa servis yapabilirsiniz.

KİRAZLI PARFE

129.TARİFİN ADI:  KİRAZLI PARFE
GÖNDEREN:        SEVDALI TATLAR


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemler
-----------
- 250 gr Kiraz
- 2 Su bardağı süt
- 1 Paket Krem şanti
- 1 Paket Labne peynir
- 1 Su bardağı Toz şeker
- 1 paket vanilya



Süt ile krem şanti iyice cırpılır .
Çırpılan karışıma şeker ilave edilip şeker eriyene kadar çırpma işlemi devam etdirilir.
Daha sonra Labne peynir ve vanilya ilave edilip kısa bir süre daha çırpma işlemi uygulanır.
Karışım ikiye ayrılıp tekine blender ile püre haline getirilmiş kirazlar eklenip karıştırılır.
Servis edilecek kuplara katmanlı şekil de parfeler pay edilip buzdolabında 1 gün bekletilir.
Arzuya göre üzeri süslenip soğuk olarak servis edilir.
Afiyet Olsun.


Her ne kadar buzdolabından çıkdığında sert olsa da servis e hazır hale gelene kadar yumuşak bir kıvama geliyor.

MEYVELİ YAZ TATLISI

128.TARİFİN ADI:  MEYVELİ YAZ TATLISI 
GÖNDEREN:         YASEMİNLERİM

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


Malzemeler;
1-Hazir kek;
5-Bardak sut.
5-corba kasigi un.
1/2-Su bardagi seker.
Mevsime gore taze meyve .(veya hazir komposto.
2- Tane muz.
2 tane kivi.
2-Tane armut.
1/2- Bardak sut.(kekin uzeri icin)

Yapilisi;
Duz bir folcam icerisine kekinizi yerlestiriniz keserek de yerlesitirebilirsiniz .
Uzerine 1/2 bardak sutu her tarafina dokunuz.Diyer taraftan muhallebiyi sutu unu sekeri koyup muhalebi kivamina gelene dek karistiriniz muhallabi olunca  biraz sogutunuz.
Meyvelerimizi dilimler halinde keserek kekimizin uzerine her tarafina koyunuz .Sogumus muhallebimizi meyveli kekin uzuerine dokelim .Arzunuza gore muhallabiyin uzerini meyve ile susleyebilirsiniz cokolata rendesi de koyabilirsiniz buz dolabinda soguyunca servis yapip afiyetle yİyebilirsiniz

TARÇINLI KURABİYE

126.TARİFİN ADI:  TARÇINLI KURABİYE
GÖNDEREN:         REYHAN BEBEK (SERRA)

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

250 gr. tereyağı (yumuşak)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı pudra şekeri
6 kaşık nişasta
Aldığı kadar un (hamur yumuşak olacak)Üzeri için: 2 tatlı k. pudra şekeri , 1 t. k. tarçınHamur malzemeleri yoğrulur ve 100 adet olacak şekilde bölünerek yuvarlanır. Bu kurabiyenin özelliği tek atımlık olması.170 derece de 15 -20 dk. pişirilir.Ilıkken pudra şekeri, tarçın karışımına bulanır

PEYNİRLİ BÖREK

124.TARİFİN ADI:  PEYNİRLİ BÖREK
GÖNDEREN:        EBRULİ MUTFAK

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


MALZEMELER

3 ADET YUFKA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
1 ADET YUMURTA SARISI

İÇİNE
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 KASE LOR PEYNİRİ
TUZ (PEYNİRİN TADINA GÖRE)


YAPILIŞI
Öncelikle su ve sıvıyağ karıştırıyoruz. Maydanozu doğrayıp peynir ile karıştırarak iç malzememizi hazırlıyoruz. Yufkanın bir tanesini masanın üzerine serip üzerine yağ-su karışımından sürüp yufkamızı 8 parçaya kesiyoruz. Geniş olan kısmına iç harcımızı koyup sigara böreğinden biraz kalınca sarıyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180* derecelik fırında pişriyoruz.

FINDIKLI KURABİYE

123.TARİFİN ADI:  FINDIKLI KURABİYE
GÖNDEREN:          YAPRAK SARMA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

 

MALZEME LİSTESİ

1adet margarin(oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
1 büyük kase fındık


YAPILIŞI

Tüm malzemeleri birbirine karıştırıp aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde ediyoruz.hamurumuzun dörtte birini ayırıp ona kakao ekliyoruz..Sonra elimize fındık büyüklüğü kadar hamur alıp içine fındık koyarak yuvarlıyoruz..3 adet beyaz bir adet kakaolu yaparık yağlanmış tepside bunları birleştiriyoruz..3 beyaz alta kakaolu üzerine gelecek şekilde..Daha sonra ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz..
Yerken fındığın ağzımıza gelmesi süpriz gibi oluyor.Afiyet olsun.

BEZE

122.TARİFİN ADI:  BEZE
GÖNDEREN:        DİKİŞMAKİNAM (BEKDİKLİ)

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


BEZE
MALZEMELER
3 yumurtanın beyazı
4 kahve fincanı şeker
yarım paket vanilya
1 tatlı kaşıgı sirke
YAPILIŞI
yumuta akları ile şeker bir kabta iyice koyulaşana kadar cırpılır. sirke konur, birazdaha cırpılır.
vanilya katılır .(isteniese damla sakızıda konabilir  ama ben koymadım)
yaglı kagıt yayılmış tepsiye krema torbasıyla yada kaşıkla tepsiye konur (resimde görüldügü gübi)
hafif hararetli fırında kuruyuncaya kadar pişirilir:))
AFİYET OLSUN

MAYALI VE SÜTLÜ POĞAÇA

121.TARİFİN ADI:  MAYALI VE SÜTLÜ POĞAÇA
GÖNDEREN:         GÜLŞENCE 16


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaş maya
aldığı kadar un
istediğin bir harç içi için
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
su maya ve şekeri karıştır 5 dakika beklet sonra diğer malzemeleri ilave et en son unu koy ve yoğur ele yapışmayacak bir hamur olunca hamuru 5 eşit parçaya böl ve her parçayı oklava ile aç ve 8 parçaya kez üçgen şekilde geniş tarafına harç koyup sigara böreği gibi dolayın ve yağlı tepsiye dizin biraz bekletin üzerine yumurta sarısı sürün 50 dereceli fırında 10 dakika sonra fırının derecesini 170 dereceye çıkarın ve kızarana kadar pişirin.

PRATİK LAVAŞ BÖREĞİ

120.TARİFİN ADI:  PRATİK LAVAŞ BÖREĞİ
GÖNDEREN:         LEZZET MUTFAĞI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
MALZEMELER:
Marketlerde satılan paketli lavaş
tereyağ veya margarin
Peynir,sucuk,salam,sosis,domates,kaşar vs..
Ne isterseniz kullanabilirsiniz....
             
                    Teflon tavaya lavaşın bir tanesini koyup üzerine iç malzemesini yayın ikinci lavaşı üzerine koyup.Alt üst yağlayarak kızartalım.Gözleme yapar gibi.Ben iç malzeme olarak sucuk,domates ve kaşar peyniri kullandım.
                     Bütün börekleri üst üste alıp dörde bölelim ve servis yapalım.Sahura kesinlikle deneyin.Eğer hala denemediyseniz acele edin:))


                       

PATLICAN KEBABI

119.TARİFİN ADI:  PATLICAN KEBABI
GÖNDEREN:        SERPİLOBAKIZI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


PATLİCAN KEBABİ TARİFİ MALZEMELER: 
4 Patlican
300 gr Yağsız Dana Kıyma 
1 Kuru Soğan 
3 Domates 
3-4 Sivribiber
3-4 Diş Sarımsak
pulbiber,karabiber birer cay kasigi ve tuz



Patlicanlari alacali soyup parmak kalinliğinda yuvarlak dilimler halinde kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarimsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte harcindan patlican dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.Ufak bir firin tepsisine 1 patlican, 1 köfte olacak şekilde yan yana dizin.üzerine dilimlenmis domates ve biberleri dizin Yarım su bardağı su ilave edip tuz serptikten sonra üzerine alüminyum folyo sarin. Yüksek ısılı fırnda pişrirp sıcak olarak servis yapın... 



***ARPA SEHRİYELİ PİRİNC PİLAVİ*** 2 su bardağı baldo pirinç 1 cay bardagi arpa şehriye 2 su bardağı tavuk suyu veya sicak su 1 fincan sıvı yağ 1 yemek kasigi tereyagi YAPILIŞI: Teflon tencereye sıvıyağı ve tereyagini alip ocagin altini yakin. Arpa şehriyeleride ekleyip kavurun. Kavrulan arpa şehriyelerinizin üzerine pirincleri alin kavurmaya başlayin. Pirincler yağı iyice çekip kasikta toplanincaya kadar kadar kavurun. Pirincler kavrulunca 2 bardak kaynar suyu veya tavuk suyunu ekleyip hafifce kaıştırın.ve tencerenin kapağını kapatıp altın kısın.kaynadıktan sonra tuzunu atın ve ocağı kapatın.bir süre dinlendikten sonra servis yapın.

HASANPAŞA KÖFTESİ

118.TARİFİN ADI:  HASANPAŞA KÖFTESİ
GÖNDEREN:         ACI GÜL

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
500 gr kıyma
1 kase ekmek içi
1 adet soğan
1 adet yumurta
karabiber,pulbiber,tuz (sevdiğiniz baharatlar)
maydanoz
kaşar rendesi

püre için:
2 patates, 1 sb süt (patatesleri doğrayıp haşlıyoruz hazırca duruyor)(ben püreyi göz kararı yaptım)


sos için:
sosu icin 3 kasik salca 3 corba k. un,su


köfte malzemesini yoguruyoruz. elimizde şekil verip tepsiye dizip firina veriyoruz..15dk. kadar piştikten sonra köfteleri fırından çıkarıp krema torbası yardımıyla köftelerin içine püreyi sıkıyoruz salçalı sosuda sulandırıp döküyoruz tepsiye. tekrar fırına verip üzeri biraz kızarana kadar pişiriyoruz. pişen köfteleri tekrar fırından alıp üzerine kaşar rendesi koyup tekrar fırına alarak, peynir eriyene kadar bekletiyoruz. afiyet olsun.
EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

İNCİR UYUTMASI

117.TARİFİN ADI:  İNCİR UYUTMASI
GÖNDEREN:        100 DE 100 MARİFET
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Kullanılan Malzemeler:
500 gr kuru incir
1 litre sut
1,5-2 yemek kasigi nisasta
2 tane yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kasigi seker

Tarifin Hazırlanışı:
Kuru incirleri yikayip con kucuk dogruyoruz
yumurta ve sekeri cirpip,nisasta,vanilya ve sutu yavas yavas ekleyip topaklanmadan karistiriyoruz
tencereyi atese alip koyulasana kadar devamli karistiriyoruz ,koyulasinca incirleri ekliyoruz
kalin bir tahta kasikla devamli doverek karistiriyoruz,incirleri tamamen ezerek sute karismasini sagliyoruz
cam kaselere veya kucuk sutlac guveclerine koyup dolapta sogutuyoruz.
AFIYET OLSUN...

ÇITIR BÖREK

116.TARİFİN ADI:  ÇITIR BÖREK
GÖNDEREN:         ACI GÜL


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
1 paket yufka
1 şişe soda
1 çay bardağı sıvıyağ
galeta unu

içi için:
istediğiniz harcı kullanabilirsiniz.BEN PEYNİRLİ YAPTIM

yapılışı:
1 tane yufkayı tezgahın üstüne seriyoruz üzerine soda ve yağ karışımından sürüyoruz. üzerine 1 yufka daha serip onunda üzerine yağlı karışımdan sürüp sigara böreği gibi kesiyoruz(8 parca).harcı koyup siğara böreğinden biraz daha gevşek şekilse sarıp, yağlı karışıma batırıp sonrada galeta ununa buluyoruz(çok fazla bulamayın yemekte zorlanırsınız.) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..

YOĞURTLU KARALAHANA SARMASI

115.TARİFİN ADI:  YOĞURTLU KARALAHANA SARMASI
GÖNDEREN:         LEZZET ADASI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler:

350 gr Kıyma
1 kase kısırlık ince bulgur
2 adet kuru soğan
salça
karabiber, pul biber, tuz
kara lahana yaprağı
Yoğurt
3 diş sarımsak



Yapılışı: 

bütün malzemeleri bir kabın içine alın. Bulgurun üzerine 1 su bardağı su gezdirin ve hepsini yoğurun. 5-10 dk dinlendirin 1 su bardağı daha su ekleyin ve son kes tekrar yoğurun. Başka bir kapta haşladığınız karalahana yapraklarına sarmaya başlayın. Sarmış olduğunuz dolmaları tencereye dizin. Üzerine çok az sıvı yağ gezdirin, birazda su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Arada suyunu kontrol edin azaldıkça su ekleyin. Pişmesine yakın ayrı bir kapta biraz yağ ve salçayı sulandırın, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip dolmanın üzerine gezdirin. Dolma ılıyınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. AFİYET OLSUN…

GÜLLAÇ

114.TARİFİN ADI:  GÜLLAÇ
GÖNDEREN:         LEZZET ADASI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler:
400 gr güllaç
2,5 kilo süt
3,5 su bardağı şeker
ceviz


Yapılışı:
İlk olarak süt ve şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar sütü ısıtıyoruz. Isıttıktan sonra sütü ılık olarak tepsinin tabanına biraz döküp güllacımızı yerleştiriyoruz. Tekrar süt döküp diğer kata geçiyoruz. Güllaçlar yumuşadıkça aynı işlemi tekrarlıyoruz. Bu şekilde 5 kat yaptıktan sonra arasına ceviz koyun ve güllaçları tekrar cevizlerin üzerine dizmeye devam edin, sütü de ekleyerek. Son güllacı da koyduktan sonra kalan sütümüzü güllaçlara çektikçe ekliyoruz. Üzerine de ceviz serpip servis ediyoruz.

NOT: Cevizini istediğiniz sıklıkta da ekleyebilirsiniz katların arasına.

KADAYIF DOLMASI

113.TARİFİN ADI:  KADAYIF DOLMASI
GÖNDEREN:        100 DE 100 MARİFET

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Kullanilan Malzemeler:

250-300 gr tel kadayif
1 su bardagi kadar cekilmis ceviz ve findik karisimi
2 tane yumurta
yarim cay bardagi sut

kizartmak icin sivi yag

Serbet icin:
3 su bardagi su
2,5 su bardagi toz seker
bikac damla limon



Tarifin Hazirlanisi:
ilk olarak serbeti icin bir tencereye sekeri ve suyu koyup yaklasik 20 dk kadar kaynatiyoruz,ocaktan almadan once bikac limon suyu damlatip serbeti sogumaya birakiyoruz
Kadayifi elimizle iyice tek tel olucak sekilde koparmadan ayiriyoruz
avcumuzun icine uzunlamasina biraz aliyoruz ,ne ince ne kalin olmucak sekilde ,uzerine ceviz ve findikli karisimdan bir tatli kasigi kadar koyup sikica sarip bir kenara koyup,hepsini bu sekilde yaptiktan sonra
bir kaba yumurta ve sut koyup karistiriyoruz
o arada bir tavaya biraz bolca yag koyup yagi iyice isitiyoruz
kadayiflari yumurtali karisimin heryerine bulayip elimizle sıkıp hemen isittigimiz yagin icine atip heryerini kizartiyoruz
kizaran tatlilari soguttugumuz serbetin icine atip 5 dk kadar bekletip ,hepsini bu sekilde yaptiktan sonra
dilerseniz dondurma ile servis yapabilirisiniz.

AFIYET OLSUN...

PEYNİRLİ AÇMA

112.TARİFİN ADI:  PEYNİRLİ AÇMA
GÖNDEREN:         ZEYNEP & ZEYNEP


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ



Malzemeler:
2 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket yaş maya (yarım da olur)
1Yumurta _______sarısı yüzüne sürmek için ayrılır
1 Çorba kaşığı toz şeker
1 Çay kaşığı tuz
Yarım paket margarin


Yapılışı:
Hamur yoğurulup mayası geldikten sonra 2 parçaya ayrılır ve tezgahta merdane yardımıyla açılır. Margarinin yarısı hamura el yordamıyla sürülür. Hamur zarf şeklinde toplanır diğer parça da aynı işlemden geçtikten sonra yeniden açılır ve kareler halinde kesilerek peynir maydanoz karışımı  eklenir kenarlardan kapatılarak yüzüne yumurta sürülerek fırına verilir...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...