31 Mart 2011 Perşembe

Domates Soslu Makarna


 Selamlar arkadaşlar,
İşe başlamamla birlikte çok sık tarif ekleyemiyorum.Eşimin diyetiyle birlikte,artık mutfağa da sık girmez oldum açıkçası.Eh!bu durumda ne yapıyoruz,makarnayla idare ediyoruz değil mi:)Hoş makarna benim her halükarda yiyebileceğim ve asla hayır diyemeyeceğim bir lezzet...
Sos Malzemeleri
3 adet domates
2-3 adet biber
2 diş sarımsak
Birkaç dal maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
pulbiber
tuz
Makarna için:
1,5 litre  su
yarım paket makarna
tuz

Yapılışı:
1- Domateslerin kabuklarını soyup ve küçük küçük doğrayınız.Sarımsakları ve biberleri ince ince yemeklik doğrayınız.

2- Yağı sos tenceresine alıp,biberleri yağda çok hafif kavurunuz,üzerine sarımsakları ekleyerek orta ateşte hafif çeviriniz..Salçayı üzerine ekleyip karıştırarak hafif kavurunuz.Üzerine domates ve diğer malzemeleri koyarak kısık ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar pişiriniz.Maydonozu en son ilave ederseniz daha canlı bir görünüm elde edersiniz.

3-Kaynar suda haşlayıp süzdüğünüz makarnayı,servis tabağına alıp,hazırladığınız sosu sıcakken makarnanın üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.Lakin ben sosla makarnayı buluşturmayı tercih ettim.
Afiyet Olsun...
mintiden sevgiler

28 Mart 2011 Pazartesi

Dolgu kakaolu kek


Herkese güzel bir pazartesi sabahından merhaba diyorum.
Umarım herşey ve tüm hafta çok güzel geçer.Yüksek bir pozitif enerjiyle kaplı içim ve elimde olsa sanırım bunu,tüm yeryüzüne yaymak isterdim:))
Herkes için güzellikler diliyorum:)
Bugün size,daha evvel yapılıp yayınlayacaklarım arasında sıraya girmiş ve ancak bugün sırası gelebilmiş kek tarifimi vermek istiyorum.
Ortası tamamen kakaolu ve nefis oluyor.

Malzemeler;
3  Yumurta
1  Su bardağı toz şeker
yarım Su bardağı süt
yarım Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı kadar sıvı yağ
2  Su bardağı un
2  Yemek kaşığı kakao
1  Paket vanilya
1  Paket kabartma tozu


Yapılışı;
1-Yumurta ve şekeri iyice çırpınız.Diğer malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam ediniz. Malzemenin yarısından biraz az kısmını,ayırarak içine kakao ilave ediniz.

2-Yağlanmış kek kalıbına önce sade karışımı dökünüz.Ardından kakaolu karışımı döküp,önceden ısıtma yapmadan,fırına koyarak,175 derecede 45 dakika pişiriniz.
Afiyet Olsun...

Minti'den Sevgiler...


 Bu keki;etkinliği hala devam eden sevgili arkadaşım Paşasofram'a gönderiyorum.Birbirinden güzel etkinlik tariflerine bakmak ve siz de tarif göndermek isterseniz arkadaşımın mutfağına buyrun lütfen:) 

26 Mart 2011 Cumartesi

Turşu İçi Salatası


Selamlar sevgili arkadaşlar,
Evvela artık eskisi gibi sık tarif ekleyemediğimi ve sanırım ekleyemeyeceğimi söylemeliyim.
işyerimde vaktin nasıl geçtiğini bile anlayamadığım bir birimde çalışıyorum şimdilik.Evde ise malum beni özleyen ve benden ilgi bekleyen bir bebeğim var.boş zamanımı onunla geçiriyorum ve inanın ne bilgisayar ne de bloglarım hiç aklıma gelmiyor.Arada bir tarif eklemek için açabilecek vakit ayırıyorum o kadar.
Yine çok çok hızlı bir haftasonunun tam merkezindeyim.Eşim işi gereği İstanbulda bir ilaç firmasının denetimi için perşembeden beri Suadiyedeydi.Bugün akşam saatlerinde gelebildi evine.Ama keyifli bir denetim olmuş.Firma hizmeti sınırsız olduğunda elbette çalışanlar da memnun birşekilde ayrılıyorlar haliyle.Sanırım haziran ayında da Londra'ya gidecek işi gereği.Neyse artık ben de alıştım ve ağlamıyorum.Hatırlıyorum da işi gereği üç gün süren İstanbul seyahatini ağlamaktan uyuyamamıştım.Çünkü ilk ayrılışımızdı.Ama artık bu benim eşimin yaşam tarzı haline geldi ve ben de sanırım iyice alıştım.Sadece yapmam gerekeni yapıyor dualarla uğurlayıp,özlemle dönmesini bekliyorum.:)
Şimdi nasıl vakit buldun demeyin:))Bebeğimin uyku saati.Aslında ben de uzanıp şööööyle dinlenmek istiyorum ama dinlenmede geçireceğim süreyi şuanda bloğuma harcıyorum.Ama işim biter bitmez kapatıp atıcam kendimi koltuğa ona göre.Kimseyi ziyarete gidemiyor yorum yapamıyorum.Sanırım halimi anlıyorsunuzdur.:)

Bu salataya bayılıyorum.
Eşimin ailesi bu salataya öyle söyledikleri için yazdım bu ismi.Aslında bildiğimiz yazlık mevsim salatası.Lakin onlar bu salatayı yapıp patlıcan içine doldurarak turşu yapıyorlarmış.Bu isim de ordan geliyor sanırım.
Bol acılı,bol sarımsaklı ve bol ekşili bir salata. 
Ve köy yufkasıyla yendiğinde şahane oluyor.
İçeriği;gördüğünüz gibi;

bol domates
3-4 adet acı biber
kurusoğan
sarımsak
maydonoz
limon
tuz
az zeytinyağı

Tüm malzemeyi doğrayınız.Limonu ve yağı üzerine gezdirdikten sonra tuzunu serpip karıştırınız.Unutmayınız;özeliği limonu bol ve bol acılı olması...
Eh! ne diyeyim?Afiyet olsun...


mintiden sevgiler

21 Mart 2011 Pazartesi

Tavuklu Saksı Kebabı

 
Mintiden herkese merhabalar,
Güzel bir pazartesi akşamından sevgiler gönderiyorum.
Saksı kebabını çok severim,lakin tavuklusunu da denemenizi öneririm.Yaz patlıcanlarıyla yapılmış bir yemek.Yaz gelse de yeniden yeniden yapsam diyorum bu yemeği.Patlıcanın yenmediği şu kış günlerinde patlıcanlı yemekleri çok özlüyorum:))Saksı kebabını nasıl yaptığıma geçelim mi??


Malzemeler:
3-4 adet bostan patlıcan
2-3 adet domates
1 adet orta boy kurusoğan
2 adet tavuk göğsü
3-4 adet yeşilbiber
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pulbiber,kekik

Yapılışı: 
 1-Bostan patlıcanları enine ortadan ikiye bölünüz.Dilerseniz alacalı olarak soyabilirsiniz ama ben soymadan  yaptım.Ortalarını dolma yapacakmış gibi oyunuz. Acılığının gitmesi için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletiniz.
2-Teflon bir tavaya kuşbaşı doğradığınız tavuğu alıp sotelemeye baylaşınız,tavukların rengi dönünce küp küp doğradığınız biberleri ve soğanları ilave ediniz.Kızarmaya başladığında domatesleri  ve salçasını da ekleyerek kapağı kapalı halde suyunu çekinceye dek pişiriniz.Tuz ve baharatlarını ilave ederek altını kapatınız.
3-Patlıcanların suyunu süzüp,kuruladıktan sonra kızgın yağda her yanı kızarıncaya kadar çevirerek kızartınız.Kızaran patlıcanların içine tavuklu harçdan doldurunuz.Dilerseniz;dibine salçalı su koyduğunuz yayvan bir tencerede ocakta pişiriniz.Dilerseniz;üzerlerine halka domates kapatıp bir tepsiye dizerek ve tabanına yine salçalı su dökerek fırında pişiriniz.Arzu ettiğiniz şekilde servis yapabilirsiniz...
Afiyet olsun...
Mintiden sevgiler.

15 Mart 2011 Salı

Kıymalı Sulu Köfte


Herkese başkentten sevgiler gönderiyorum. 
Bugün size kayınvalidemin tarifiyle yaptığım bu sulu köfteyi sunayım istedim.Eşimin memleketinde düğünlerde yapılır bu yemek.Koca koca kazanlarda pişirilir,beraberinde pek çok çeşit daha çıkarılır elbette.Eşimin en sevdiği lezzetlerden biridir aynı zamanda.Biz Malatya da bunu,etsiz olarak içerisine patlıcan kurusu ve yeşil mercimek ekleyerek yaparız.İnşallah onu yaptığımda da yayınlarım sizlere.Ama ben köftenin kıymayla yapılan bu halini de severek yiyorum açıkçası.
Sizin de beğenmenizi umut ediyorum...

Malzeme Listesi:
yarım kg.kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet ortaboy kurusoğan
tuz
karabiber
1 adet yumurta

Yapılışı:
1-Yoğurma işlemini yapabileceğiniz genişlikte bir kabın içine kıymayı bulguru,robottan geçirilmiş kurusoğanı ve baharatları koyduktan sonraçiğköfte gibi yoğurmaya başlıyoruz.Tamamen yumuşayıncaya kadar yoğurunuz.
2-Bu işlemidaha zahmetsiz olması bakımından tüm malzemeleri parça parça mutfak robotuna koyarakta çektirip yoğurabilirsiniz.
3-Yoğurma işleminin ardından köftelerin dağılmaması için bir adet yumurta kırıp iyice yoğurduktan sonra badem büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıız.Biz birazcık uzun olacak şekilde yuvarlıyoruz.Siz dileiğiniz büyüklükte yada şekilde yuvarlayabilirsiniz.
4-Bir tencereye bir adet kurusoğan doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavurunuz.Üzerine salçasını ilave edip kavurmaya devam ediniz.Suyu ilave ettikten sonra kaynamasını bekleyiniz.Kaynayan suyun içine köfteleri salınız ve pişmeye bırakınız.
5-Köfteler pişince sıcak olarak servis tabağına alınız.

Afiyet olsun...
Mintiden sevgiler

11 Mart 2011 Cuma

kakaolu kek

 
Merhabalar,
Derya'cığıma gittiğimizde yapmıştı bu keki bize.İnanın bana,hazır kekten hiç farkı yoktu.Sevgili arkadaşımın ellerine sağlık.Bayıla bayıla yemiştik bol muhabbetli sıcacık bir ortamda.
Allah herkese güzel arkadaşlıklar,sıcak dostluklar nasip etsin.Gittiğinde sıcacık karşılanmak,krallar gibi ağırlanmak,tatlı sözle,bol muhabbetle, güler yüzle uğurlanmak gibisi yok sanırım.Derya ile Rahmi gerçekten muhabbeti derin arkadaşlarımız.İlişkimizi hangi noktada bırakıyorsak,o noktada buluyoruz yine.Çat kapı gelseler de kendimizi rahat hissettiğimiz,çat kapı gittiğimizde bizleri gönüllerine basacak olan dostlarımız gerçekten.İşte bu kek de,böylesi muhabbet dolu bir günde yenen keklerden biri.Arkadaşımın ellerine sağlık,dedikten sonra tarifini vereyim sizlere:)


Bu arada sevgili arkadaşım PAŞASOFRAM'ın mutfağında etkinlik var.
Benim becerikli arkadaşım,her işin üstesinden geldiği gibi bunun da üstesinden gelecek ve alnının akıyla devredecek etkinliği inşallah.Onu destekliyorum.Bu nefis keki biricik arkadaşıma gönderiyorum.Ve kendisine kolaylıklar diliyorum.Etkinlik tariflerini görmek,ya da etkinliğine katılmak isteyen herkesi arkadaşımın nefis lezzetlerle dolu mutfağına davet ediyorum.Etkinliğe tıklayın:)

 Malzeme Listesi
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao ( 50 gr.)
  • 2,5 su bardağı un
Yapılışı:
1-  Yumurta ve şekeri 3-4 dakika iyice köpürünceye kadar çırpınız.
2-Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip düşük devirde 1-2 dakika çırpınız. Sırasıyla kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırınız.
3-Yağlanmış kek kalıbınıza hamuru dökünüz.175 derecelik fırında 40-45 dakika pişiriniz.İyice soğuduktan sonra kek kalıbını ters çevirerek kekinizi çıkarınız ve dilimleyerek servis yapınız.(Derya bu kek için boton kek kalıbı kullanmıştı:)Bilginize:)




Yüreğinizden sevgiyi,muhabbeti
Yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmemeniz dileğiyle...
Mintiden sevgiler:)

10 Mart 2011 Perşembe

AŞK...

(Resim netten alıntıdır)
Aşkın en güzel libası sözdür.Göz,aşkı göremese de libasını görür. Aşka uygun kumaş aranmalı bu nedenle.En nadidesinden,en kıymetlisinden sarıp sarmalamalı aşkı.İpek kadar narin olmalı.Kadife kadar yumuşak.En güzel renklere bezemeli ki,yüreğine de gözüne de güzel görünsün öyle değil mi?

Aşkı yürekte hissetmeli elbette,lakin Fuzuli gibi de dile getirmeyi bilmeli.
Nedim gibi laleler içinde gördüğü güzele,kahraman olma arzusu duyup,
Fuzuli gibi dolamalı güzelini diline.
Madem;bülbülün aşkı dut mevsimine kadar;o halde gül,her dem değmeli bülbülünün kalbine...

Aşşşk!!Ahh aşşk!!Ne değildir ki aşşk???...

Aşk; tutkudur aslında,
Aşk;gözün güzel görmesi,dilin güzel dönmesidir.
Aşk; aklın emrine değil,gönlün sevkine tabi olmaktır.
Aşk; sabırla beklemeyi bilmek ve vuslatta birolmaktır.
Aşk,yanmaktır belkide...
Türküler yakmaktır sevgiliye.
Aşk;yazılanı okumak değil;okunmayanı yazmaktır,
Aşk varolanı görmek değil,görünmeyene inanmaktır.
Aşk;iki vücudun ateşte eriyerek tek vücut olmasıdır.
Aşk;iki adet yüreğin aynı ritme uymasıdır...
Aşk nedir???Nedir aşk???
Aşk;aşka erebilmek,maşuk olabilmektir.
AŞK...Aşk;aşka gelmek,aşkla görmek,YÜREK DOLUSU SEVEBİLMEKTİR...

"Minti yine gönlünden taşanları paylaştı sizlerle,
EN KALB-İ SEVGİLERİMLE:)"

7 Mart 2011 Pazartesi

Kekik Soslu Kelebek Makarna



İşte size güneşli mi güneşli yaz günüden kalma bir tarif.Kamandayız.İşimiz başımızdan aşkın.Biryandan pazara gittik kışlık turşu ve menemen için sebze alıyoruz.Diğer yandan kavanozları ve kapaklarını ayarlıyoruz.Biryandan menemen yapıyoruz.Kış için domates kurusu hazırlamaya çalışıyoruz.Anlayacağınız tatlı bir koşuşturma hakim ortamda.Sağolsun Funda yetişiyor imdadımıza.İşte bu makarna,bolllca yaz sebzelerinden oluşan salata çeşitlerri ve dışarda kurulan enfes bir sofrayla...Açık havada insan daha bi yemek istiyor değil mi?İşte bu makarna o koşuşturma arasında Fundanın ellerinden çıktı.Çokta nefis olmuştu hakkını vermek gerekirse.Nasıl yapıldığına bakacak olursak:)


Malzeme Listesi:
1 paket kelebek makarna  
3 adet domates 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 diş sarımsak  
1 tatlı kaşığı kekik  
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 
Tuz

Hazırlanışı; 
1-Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre pişiriniz,süzünüz ve servis tabağına alınız.
 
  2-Domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyiniz.Sarımsağı soyup dilimleyiniz.Tavaya domates ve sarımsağı alıp sıvıyağda soteleyiniz.Domates sosu kaynamaya başladıktan sonra içine,salçayı,kekiği ve tuzunu ekleyiniz.
 
  3-Kıvamı koyulaşınca ocaktan indiriniz ve servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine gezdirerek servis yapınız.
 
4-Dilerseniz acı tercih edenler için sosuna acı yeşil biber doğrayabilirsiniz.Yada baharat olarak pulbiber katabilirsiniz.


Yazın yanında acılı ve bol domatesli bir salatanın yanında şahane oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.Özellikle kekik severler için şahane bir lezzet.Hatta dilerseniz kekik miktarını biraz daha artırabilirsiniz.


mintiden sevgiler

6 Mart 2011 Pazar

Minti Bu Bahar,İtalya Yolcusu:)


Mintinin Mutfağından kucak dolusu sevgiler.
Herkese güzel bir haftasonu diliyorum.İnanılmaz yoğun günler,saatler,anlar geçiriyorum.İnanın duygu-durum değişikliği yaşar oldum.İşe başladım,hatta ilk haftayı geride bile bıraktım.Şimdi farklı bir koşuşturma içerisindeyim.Eşimle birlikte geçen sene tatil yapamamamızın acısını,bu sene reformsal bir değişiklikle çıkarmaya karar verdik.

Evet!Minti,bu bahar İtalya yolcusu...
Eşimin hayalinde hep Roma'yı gezmek vardı;Tarih kokan Roma topraklarını gezmek,Roma kültürüne tanıklık etmek,dünyadaki en çok tarihi esere sahip ülkelerin başında gelen,İtalyayı görmek vardı hep.Ben ise; ezelden beridir Venedik aşığıydım.Venedik'te gondolla gezebilmeyi,o,aşıklar şehrini dünya gözüyle bir kez görebilmeyi,dolaşabilmeyi hayal ederdim hep.


Dünyanın malı dünyada kalır dedik,bakın Defne Joy'a ne götürebildi değil mi?Kuzusuna bile hasret gitti.İşte bu nedenledir ki,eşimle ortak hayalimizi gerçekleştirmeye karar verdik.Lakin aynı anda Roma-Venedik turu bulmak neredeyse imkansızdı.
Eşim "sen Venediği istiyorsun Roma kalsın,Venedik turuna gidelim "dedi.Ben ise;Roma'yı ne denli görmek istediğini bildiğimden,ona kıyamıyordum..İtalya turları;ya Roma-Floronsa yada Venedik şeklindeydi.Bebeğimden dolayı 7 günlük klasik İtalya turuna çıkmak da istemedik daha ekonomik olmasına karşın.Venedik mi?Roma mı?polemiklerinden sonra nihayet karar verebildik.Çözümü biz kendimiz bulduk.Bamtur şirketiyle Roma turuna katılacak,Venedik'i ise,rehbersiz olarak kendimiz gezecektik.

Sizlere olay kesinleşmeden yazmak istemedim.Ama artık tura,paramızı yatırıp,rezarvasyonumuzu yaptırdık.Bundan sonrası ise;Konsolosluğun bizden istediği evrakları hazırlayıp,pasaportumuzu alıp,tur şirketine göndermek ve turumuzun düzenleneceği tarihi beklemek olacak.

Gelişmeleri sizerlerle paylaşmaya devam edeceğim.Bu doğumgünüm gerçekten farklı geçecek sanırım.Tatilimizi doğumgünümün içinde olduğu,22-26 nisan tarihlerinde seçtik:)

Hayırlısı diyorum ve sizleri arkadaşlarımla paylaştığım sıcak bir pazar kahvaltı sofrasıyla başbaşa bırakıyorum...


mintiden sevgiler

5 Mart 2011 Cumartesi

Tavuklu Karnıyarık


 Herkese güzel bir haftasonu diliyorum,
Blogspot'un kapatılmasıyla birlikte demorilize oldum elbette.Bu emek hırsızlığı,bu tam bir saygısızlık bence.Kurunun yanında yaşın yanması niye?Birkaç kişinin yaptığı hatayı herkese maletmek niye?
Blogger'ın mahkeme kararıyla kapatılmış olmasını esefle kınıyorum.

Haa!!dünyanın sonu mu?Elbette değil.Ben;geniiş kitlelere ulaşmak,tanınıp meşhur olmak yada blog üzerinden para kazanmak amacıyla açmadım bloğumu.Bloğumu tamamen kendim için açtım.
Hiç tutmadığım "güncem" burası...Kaybolmasını istemediğim tarif defterim...Unutulmasını istemediğim bilgilerimin saklı durduğu arşivim...
İnsanlara hizmet amaçlı değil,kendime "anı" amaçlı hazırlıyorum bloğumu.

Hem,çok güzel bir dostluk ortamı oluştu burada.Çok güzel arkadaşlıklar kurduk.Güzel bir sosyal paylaşım alanıydı bizler için.Blogspot'un yeniden açılmasını ve arkadaşlarımla eskisi gibi görüşebilmeyi diliyorum.
 ***
Yaz mevsimini sırf patlıcan yiyebilmek için dört gözle bekliyorum.Patlıcanın bu haline de bayıldım.Denemek isteyenler lütfen yaz patlıcanlarını beklesin derim.Şuanda patlıcanın tadı tuzu yok inanın bana...Bu,yazdan yapıp yayınlamayı unuttuğum bir tarif:)
Tarifini vereyim daha fazla bekletmeden:)

Malzemeler
  • 5 Adet Orta Boy Patlıcan
  • 2 Adet Tavuk göğsü
  • 2 Adet Domates
  • 2-3 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet krusoğan 
  • 2 diş sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • Sıvı Yağ (Patlıcanları kızartmak için)
  • Tuz, Karabiber, Kekik
Yapılışı
1-Patlıcanları alaca şekilde soyunuz ve eğer çok uzunsa ortadan ikiye bölünüz.Bir kenarına uzunca bir çiizk atınız.15-20 dakika kadar acı suyu çıkması için tuzlu suda bekletiniz.Tavukgöğsünü minik minik doğrayınız.

2-Bir tavaya sıvıyağı koyup,orta ateşte patlıcanları kızartınız, patlıcanları peçete serdiğiniz bir tabağa alın ve yağının çıkması için biraz bekleyiniz


3-Teflon bir tavada, tavukları sürekli karıştırarak kavurun.Tavuklar ilk önce su bırakacak, daha sonra suyunu çekecektir. Suyunu çektiği sırada sıvıyağ ekleyerek, rengi dönünceye kadar kavurunuz

4-Minik minik doğradığınız biberleri,kurusoğanı ve sarımsakları tavuğa ekleyiniz ve kavurma işlemine devam ediniz.Üzerine domatesleri,tuz, ve baharatları ekleyerekkarıştırınız,kısık ateşte iyice pişip suyunu çektikten sonra altını kapatınız.


5-Patlıcanları kızartmadan önce bir kenarına attığınız çiziği arlayarak,ortasını çukur olacak şekilde açınız ve hazırladığınız harcı çukurlara pay ediniz.Dilerseniz harca maydonoz da doğrayabilirsiniz.Arzu ettiğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

mintiden sevgiler...

2 Mart 2011 Çarşamba

Garnitürlü Makarna Salatası


Herkese sevgi ve selamlar gönderiyorum.
Makarnanın her çeşidine ba-yı-lı-yo-rum...
Makarna salatası da bunlardan biri.İnanın bazen sadece kendime özel hazırlıyorum.

Tarifimize geçecek olursak:)


 Malzemeler
yarım paket makarna
1-2 kornişon turşusu
2 yemek kaşığı mayonez
1su bardağıkonserve garnitür
2,5 su bardağı yoğurt
6-7 dal dereotu
3-4 dal maydonoz
2 adet sarımsak
tuz



Hazırlanışı:
1. Makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzünüz ve soğuk sudan geçiriniz.Sarımsakları soyup,ezerek yoğurdun içine ekleyip,karıştırınız.Maydonoz ve dereotunu da iyice yıkadıktan sonra mümkün olduğunca minik minik doğrayarak hazırlayınız.Kornişon turşularını da minik minik doğrayınız.


2-Sarımsaklı yoğurdun içine suyu iyice süzülen makarnayı,yeşillikleri,kornişonu,süzgeçten süzülerek yıkanan ve suyu süzülen garnitürleri ilave edniz ve karıştırınız.Tuz ve arzuya göre mayonezi de ilave ettikten sonra karıştırınız.Nefis salatanız hazır demektir.
***Dilerseniz içerisine mısır da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Gününüz aydınlık ve neşeli geçsin.
Minticikten Sevgiler...

Bloğumuza dokunmayın...

 
Arkadaşlar  bu olay gerçekten çok üzücü ve can sıkıcı.Burası bizim bebeğimiz gibi.İlmek ilmek işledik biz burayı,burada bizim emeklerimiz saklı.EMEĞE BİRAZ SAYGI diyorum.Yapılan açıklamayı tatmin edici bulmadığımı söylemek istiyorum.
Elden ne gelir bilmiyorum ama  en azından desteklemek için bu gruba katılmaya çağırıyorum.
Ne olur sessiz kalmayalım.

Bloguma dokunma facebook grubuna katılmak ve desteklemek istiyorsanız lütfen buyurun....
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_170426343004822
 

Facebook ve twiterden belki sesimizi duyurursak bu karardan vazgeçilebilir...
Hepimiz el ele verirsek belki sesimizi duyurabiliriz.
 
Yapılan gereksiz açıklama burada...
 
saygılarımla 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...