Güzel günler diliyorum kendime ve herkese...
İnsan uzunca bir süre sayfasına yazmayınca,nedendir bilinmez biraz yabancılık hissediyor.
Garipçe bir duyguyla,bugün "ilk kez yazan" acemi blogger edasıyla yazıyorum bloğumu:))
Son zamanlarda biraz tembellik baş gösterdi bende biliyorum.Herşey yolunda çok şükür hayatımda,gayet mesut günler geçiriyorum hatta.
Lakin bir miskinlik var beraberinde biliyorum.Bloğumda öyle uzuun zamanlar geçirmek istemiyorum nedense.Sadece tarifimi yayınlayıp çıkıyorum.
Kayınvalidemin rahatsızlığı çok daha iyi artık.İstikrarlı birşekilde perhizini uyguluyor maşaAllah.
Kendisi inanılmaz fedakar,inanılmaz yapıcı bir insandır.Eksik görmemek yada eksiklerin üzerini örtebilmek ne büyük meziyettir oysa öyle değil mi?
Hangimiz yapabiliyoruz bunu??
Yapanı da canı gönülden tebrik etmek gerekli bence.İşte Aysel annem de eksiklerin üzerini örtebilen,hata kusur aramadan karşısındakini ayıbıyla-kusuruyla iyisiyle-kötüsüyle kucaklayıp bağrına basabilen bir insandır.
Allahım sağlık sıhhat versin kendisine dedikten sonra,tepsi lezzetime geçmek istiyorum...
Hatay yöresinde daha sık yapılan ve o yöreye maledilmiş bir lezzet olan tepsi kebabını evinizde denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Gerçekten damaklarınızda şahane bir lezzet bırakıyor...
Ben tarifini vereyim sizler de deneyin olur mu:))
500 gr orta yağlı kıyma
çeyrek demet maydanoz
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
2-3 adet patates
2-3 adet yeşil sivribiber
2 adet domates
HAZIRLANIŞI
1-Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp çok minik küpler halinde doğrayınız.. Maydanozu ince ince kıyarak hazırlayınız.Bir kabın içerisine kurusoğanı rendeleyip,ezdiğiniz sarımsakları,doğradığınız biberi,maydonuzu ve kıymayı ve katarak yoğurmaya başlayınız.
2-Sıvı yağ, baharatlar ve tuzu ekleyip,salçayı da katarak özleşinceye kadar iyice yoğurunuz.Çok az su ilavesiyle yumuşatabilirsiniz.Bu kıymanın fırında tamamen kurumasını engelleyecektir.
3-Yağlanmış tepsiye elle bastırarak ince şekilde yayınız.Üzerine ince patates dilimleriyle domates ve biberleri doğrayıp yerleştiriniz.Patateslerin ince doğranmış olmasına dikkat ediniz.200 derecelik fırında 20-25 dakika pişmeye bırakınız.
Şimdiden AFİYET OLSUN...
mintiden sevgiler
Çok ta güzel görünüyor madem denememizi şiddetle tavsiye ediyorsun, en kısa zamanda deneyeceğim inş.
YanıtlaSilminticigim kendimi kebapcida gibi hissettim.bu ne guzel bir sunum hayatim ellerine saglik.sevgilerle.
YanıtlaSilcanım hoşgeldin!
YanıtlaSilaysel anneye,yüceler yücesinden acil şifalar diliyorum.
güzel haberlerini almak ne güzel..
:)
tepsi kebabında muhteşemm..
süzüm süzüm süzülmüş,tüm ihtişamı ile:)
ellerine sağlık minticiğim.
baki muhabbetlerimle..
öpüldün.
:)
Merhaba kayınvalidenize geçmiş olsun.Sizi kutlarım düşücelerinizden dolayı.Bu tarifi birkaç kez yapmıştım paylaşımıza teşekkürler,sevgiler.
YanıtlaSilYapımı oldukca pratik görünüyor,hemen denenecekler listeme aldım.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilnot defterimden..
Yapiyordum, ama patatesli yapmamistim , birdahaki sefere sizin tarifi uygulayayim,
YanıtlaSilMinticiğim çok güzel olmuş ellerıne saglık,sunama bayıldım valla.
YanıtlaSilAlevcim muhteşem bir görüntü ben çok fazla et sevmesemde yedirmeye değer.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler..
Tek kelime var o da Super..
YanıtlaSilElinize saglik..
Geçenlerde Oktay Usta'da görüp özenmiştim. tabii o biraz aslına uygun olsun diye satır kıyması ile yapmıştı. En kısa zamanda denemek istediğim tarfilerden biri. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis bir yemek bu bana gelsin mi?sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım, tadının ne kadar güzel olduğunu biliyorum. Çok güzel görünüyor, hayırlı cumalar...
YanıtlaSilKayınvaliden için çok geçmiş olsun canım, Rabbim acil şifalar versin. Bu arada kebabın muhteşem görünüyor. Nasıl da canım çekti. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...
YanıtlaSilslm canim cok oldu görüsemedik özlemissim seni:) nasilsin umarim iyisindir bebesinde artik kocaman olmusdur :) yeni bebisi ben anlatirim yakinda :)
YanıtlaSilkebabinda cok lezeti görünüyor nede olsa sen yapmissin:) ellerine saglik canim
Tepsi kebabı çok güzel bir yemek.Hem gösterişli hem de pratik.Elinize sağlık, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilMinticim hoşgeldin ablam..Ellerine sağlık..Herşey yolunda mı?
YanıtlaSilevet canim aynen anladigin gibi yaza teyze oluyorsun :))
YanıtlaSilKayınvalidenize Allah şifa versin, tepsi kebabınızda müthiş lezzetli gözüküyor.Böyle tarifleri uygulamayı çok seviyorum.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerıne sağlık canım tepsı kebabı nefıs gorunuyor canım arkadasım oglumu ve senı kocaman opuyorum sevgılerımı gonderıyorum
YanıtlaSildüsünmen bile yeter canim coook sagol
YanıtlaSildüsünmen bile yeter canim coook sagol
YanıtlaSilBayıldım resmen.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilCem buna bayılır.
YanıtlaSilEline sağlık.
Tok anne Çiğdem
ellerine sağlık güzel arkadaşım sen yaparsında güzel olmazmı.kreş işini ne yaptınız.umarım içine sinen bir yer bulmuşsunuzdur.hangi semttesin.bahçelievlerdede ablamın daha önce müdürlük yaptığı bir kreş var...sevgiler.
YanıtlaSilçok çok geçmiş olsun canım.Allah acil şifalar versin.
YanıtlaSilben patlıcanla yapılmış tüm yemeklere bayılırım.bu kebapta tam benlik olmuş.fotoğraflar da çok net.ben niye çekemiyorum böyle fotolar yahu?
Gelibolu17'nin hazırladığı
YanıtlaSil"Çay,Kahve Bahane" etkinliğine
11 MART-26 MART tarihleri arasında
http://catlakkafe.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım...
Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....
“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”
Muhammed Mustafa (s.a.v)
Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)
Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Çatlak kafe (Nuray) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp
http://catlakkafe.blogspot.com adresimde yayınlayacağım :)
Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)
kayınvalidene geçmiş olsun. hepimizde var bu ara tembellik havalarda çok can sıkıcı keyif bırakmadı. Ellerine sağlık harika bir yemek olmuş
YanıtlaSilGeçen yıl Hatay seyahatimizde o kadar çok yedikki tepsi kebabı, dönüşte hazır baharatlarını almamıza rağmen yapmak hiç canım istemedi, bir ara yapmak lazım artık.
YanıtlaSilElinize sağlık.
minttiimm!!
YanıtlaSilnerelerdesinn gülümm?
umarın her şey yolundadır kardeşim..
rabbime emanet olasın..
selam canım ne zamandır giriş yapmayınca merak ettim hatırını sorayım dedim
YanıtlaSilEline sağlık ben de Hataylıyım:)
YanıtlaSilslm alev;
YanıtlaSilbende uzunca bir zamandir yoktum geldim:)) seni ziyaret etmek mutfagina konuk olmak istedim. tepsi kebabi harika gorunuyor. ellerine saglik... umarim sende uzunca bir ara vermezsin...:)
Ellerinize sağlık,nasılsınız,tarifinizi aldım,mutlaka daneyeceğim,her şey gönlünüzce olsun,sevgiler
YanıtlaSilAlevcim ne oldu merak ettim kötü bir şey yoktur inşallah.
YanıtlaSilSevgiler..
huuuuuuuu arkadaşım nerelerdesin.
YanıtlaSilçok geçmiş olsun
:)
ellerine sağlık bizde çok sevilir..
canım nasılsın uzun süredir yoksun merak ettim iyisindir inşallah
YanıtlaSilCANIM MİNTİM NASILSINIZ???????
YanıtlaSilÇOK MERAK ETTİM.....................
ellerınıze saglık
YanıtlaSil