Güzel günler diliyorum kendime ve herkese...
İnsan uzunca bir süre sayfasına yazmayınca,nedendir bilinmez biraz yabancılık hissediyor.
Garipçe bir duyguyla,bugün "ilk kez yazan" acemi blogger edasıyla yazıyorum bloğumu:))
Son zamanlarda biraz tembellik baş gösterdi bende biliyorum.Herşey yolunda çok şükür hayatımda,gayet mesut günler geçiriyorum hatta.
Lakin bir miskinlik var beraberinde biliyorum.Bloğumda öyle uzuun zamanlar geçirmek istemiyorum nedense.Sadece tarifimi yayınlayıp çıkıyorum.
Kayınvalidemin rahatsızlığı çok daha iyi artık.İstikrarlı birşekilde perhizini uyguluyor maşaAllah.
Kendisi inanılmaz fedakar,inanılmaz yapıcı bir insandır.Eksik görmemek yada eksiklerin üzerini örtebilmek ne büyük meziyettir oysa öyle değil mi?
Hangimiz yapabiliyoruz bunu??
Yapanı da canı gönülden tebrik etmek gerekli bence.İşte Aysel annem de eksiklerin üzerini örtebilen,hata kusur aramadan karşısındakini ayıbıyla-kusuruyla iyisiyle-kötüsüyle kucaklayıp bağrına basabilen bir insandır.
Allahım sağlık sıhhat versin kendisine dedikten sonra,tepsi lezzetime geçmek istiyorum...
Hatay yöresinde daha sık yapılan ve o yöreye maledilmiş bir lezzet olan tepsi kebabını evinizde denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Gerçekten damaklarınızda şahane bir lezzet bırakıyor...
Ben tarifini vereyim sizler de deneyin olur mu:))
500 gr orta yağlı kıyma
çeyrek demet maydanoz
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
2-3 adet patates
2-3 adet yeşil sivribiber
2 adet domates
HAZIRLANIŞI
1-Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp çok minik küpler halinde doğrayınız.. Maydanozu ince ince kıyarak hazırlayınız.Bir kabın içerisine kurusoğanı rendeleyip,ezdiğiniz sarımsakları,doğradığınız biberi,maydonuzu ve kıymayı ve katarak yoğurmaya başlayınız.
2-Sıvı yağ, baharatlar ve tuzu ekleyip,salçayı da katarak özleşinceye kadar iyice yoğurunuz.Çok az su ilavesiyle yumuşatabilirsiniz.Bu kıymanın fırında tamamen kurumasını engelleyecektir.
3-Yağlanmış tepsiye elle bastırarak ince şekilde yayınız.Üzerine ince patates dilimleriyle domates ve biberleri doğrayıp yerleştiriniz.Patateslerin ince doğranmış olmasına dikkat ediniz.200 derecelik fırında 20-25 dakika pişmeye bırakınız.
Şimdiden AFİYET OLSUN...
mintiden sevgiler