23 Ağustos 2015 Pazar

Semizotlu Kabak Yemegi

mintiden sevgiler


  Iste sizlere fresh mi fresh bir tarif....
Semizotuyla kabak bir arada olur mu dediginizi duyar gibiyim.Haklisiniz ustelik.Ben kabagi ve kabak yemeklerinin hic bir turunu sevmiyorum acikcasi.Esim de sevmedigi icin senede bir kez ya piser ya pismez Bizim mutfakta.Hicte eksikligi hissedilmez :-) :-)

Ancak bu tarif kabaga bakis acimi degistirdi diyebilirim.
Taze leziz tam bir yaz yemegi bana gore.Tarif internette var mi?Sizin evlerde kabagin bu hali yapilir mi bilmiyorum ama ben tarifi bana veren kucuk gorumcem:-) Fundaya tesekkur ediyorum.Kendisi pisirdikten sonra uzerine sarimsakli yogurt ilave edilebilecegini de soyledi.Dilerseniz sizler de bu sekilde servis yapabilirsiniz.Ancak ben hiic gerek duymadan afiyetle indirdim mideye.Ozellikle ertesi gun ve soguk bi sekilde tuketmenizi tavsiye ediyorum.Ben cok begendim.Ve unutmamak adina da bloguma ekleyeyim istedim..


MALZEMELER:
2adet yesil kabak
Yarim demet semizotu
4 adet domates
3dis sarimsak
Siviyag
Tuz
Pulbiber
Karabiber


YAPILISI:
1-Domatesleri kup dograyip cok az siviyag koydugumuz tencereye ekleyip pisirmeye birakiyoruz.Biraz sulaninca uzerine soyup kup dogradigimiz kabaklari ilave ediyoruz.Kabaklari cok kucuk dogramayin, zaten cabuk pisiyor.

2-Uzerine dogradigimiz semizotunu ve yine kucuk dogradigimiz sarimsaklari ilave edip kapagi kapatiyoruz.

3-Yaklasik 10 dakikada pisen bir yemek.Kendi suyuyla pisiyor.Dedigim gibi hem pratik hem leziz.Kapatmaya yakin tuzunu karabiberini ve pulbiberini serpip bi tasim kaynattiktan sonda ocagi kapatiyoruz.

NOT:
Dilerseniz biraz kaynamis su ilave eedebilirsiniz.Yada tatli kasigiyla salca ilave edebilirsiniz.Bu tamamen eklediginiz domates miktarina ya da domateslerin renk verme durumuna gore degisir.Ben su ve salca ilave etmedim.Hem rengi hem de su orani gayet iyiydi cunku.

Bol domatesli bol sarimsakli olmasi leziz kiliyor bu tarifi.Kendime not...En kucuk tencereye 4kucuge yakin domatesi dogradim.cok az siviyag yetti.uzerine 1 tane kabak ve bahceden yeni topladigim 9-10 dal semizotunu koyup kapagini kapattim.Sarimsaklari soyup ustune dogradim.5 dk sonra tuz ve baharatini atip biraz daha pisince kapattim.Pul biberi birazcik cok attim.hafiften aci olmasi hosuma gitti.Tarifte sogan yok.


Afiyet Olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...