21 Temmuz 2010 Çarşamba

browni


BUGÜN SIVADIM KOLLARIMI GİRDİM MUTFAĞA 
DEĞİŞİK BİR LEZZET HAZIRLAYAYIM İSTEDİM VE BROWNİ YAPMAYA KARAR VERDİM.İKİ AYRI YERDE İKİ AYRI TARİF VARDI ASLINDA AMA BEN KAFAMA VE TECRÜBELERİME GÖRE KENDİMCE YENİ BİR BROWNİ TARİFİ HAZIRLADIM.
ŞİMDİ DE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM TARİFİMİ...

               MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
2 SU BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
125 GRAM MARGARİN
1 PAKET KABARTMA TOZU
4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
ALDIĞI KADAR UN
HİNDİSTAN CEVİZİ
                  

YAPILIŞI:
BİR KAPTA YUMURTALAR İLE ŞEKERİ İYİCE MİKSER YARDIMIYLA ÇIRPIN.BOLCA KÖPÜRMESİ LAZIM.İŞİN SIRRI BURADA.

ÜZERİNE SÜTÜ VE KAKOYU EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
TAVADA MARGARİNİ ERİTİN VE KARIŞIMIN ÜZERİNE İLAVE EDİN.

HAZIRLADIĞINIZ BU KARIŞIMDAN 2 SU BARDAĞI AYIRIN.
KALAN KARIŞIMIN ÜZERİNE CEVİZİ,KABARTMA TOZUNU VE UNU İLAVE EDEREK TAHTA 

KAŞIK YARDIMIYLA HAFİFÇE KARIŞTIRIN..NORMAL KEK HAMURUNDAN BİRAZ DAHA KOYU BİR HAMUR HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR.KOYULUĞU ELDE EDİNCEYE KADAR GÖZ KARARI UN İLAVE EDİN.


HAZIRLADIĞINIZ KARIŞIMI YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜN,180 DERECELİK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİN.PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KÜRDAN YARDIMIYLA ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.EĞER BATIRDIĞINIZ KÜRDANA HAMUR GELMİYORSA İÇİ PİŞMİŞ DEMEKTİR.

AMA İLK YARIM SAAT FIRININ KAPAĞINI KESİNLİKLE AÇMAYIN.


PİŞİRDİĞİNİZ KEKİ 15 DAKİKA KADAR DİNLENMEYE BIRAKIN.


VE ÜZERİNE AYIRDIĞINIZ KARIŞIMI DÖKÜN.HERYERİNE KARIŞIMI EŞİT BİRŞEKİLDE  DÖKMEYE ÇALIŞIN.


KARIŞIMI DÖKTÜKTEN SONRA DİLİMLEYİN VE ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ İLE DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİN.

AFİYET OLSUN...minti

17 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık ben ıslak kek
    diye bilirim bu harika keki sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlıkk en sevdiğim cicilerden browni birçok çeşidini yaptım yapmaya da devam edeceğimm:))

    YanıtlaSil
  3. sevgili derya ve deniz ikinize de teşekkür ediyorum canım arkadaşlarım.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş.ellerinize sağlk

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Alev, tanıştığımıza memnun oldu :) Daha sık görüşmek üzere sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Alev'ciğim ellerine sağlık canım.keklerın hepsını severım ama brownı baskadır.aldım bır dılım:)
    seni tanımak güzel :)sevgilerr

    YanıtlaSil
  7. limonlu kek teşekkür ediyorum ben de tanıştığıma gerçekten çok memnun oldum.görüşürüz inşallah.




    umutluhayat canım yorumun için teşekkür ediyorum arkadaşım.

    YanıtlaSil
  8. canım tülinciğim.bu kadar kısa zamanda bu kadar güzel kaynaşmak güzel aslında seninle.ben teşekkür ediyorum arkadaşım.

    YanıtlaSil
  9. canım eline sağlık çok sevdiğim bir tad bu..çok güzel görünüyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  10. MERHABA MEHTAP,HOŞGELDİN MUTFAĞIMA CANIM.BEĞENMENE SEVİNDİM.GÖRÜŞÜRÜZ.

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık nefisss görünüyor afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ediyorum sadece yemek arkadaşım.güzel yorumun ve ziyaretin mutlu etti beni

    YanıtlaSil
  13. Nefis gözüküyor canım eline sağlık...

    YanıtlaSil
  14. ziyaretiniz icin tesekkür ederim,blogunuzda keyifli bir gezinti yaptim nefis tariflerle dolu
    browni yumusacik iyi kabarmis simdi olsaydi bir dilim hic hayir demezdim elinize saglik

    YanıtlaSil
  15. tam bir kek tutkunuyum brownininde her türüne bayılırım.Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  16. Sormayın gitsin ya şimdi ben kafaya takıyorum herşeyi :( Kendi kendimi strese sokuyorum :( Nişanımda güzel geçer inş :(

    YanıtlaSil
  17. sevgili canan,gizem ve baharçiçeğim hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar.güzel ziyaretiniz ve yorumlarınız beni mutlu etti.


    sevgili çilekli mutfak lütfen stres yapma ve o anın güzelliklerinei yaşamaya bak.giden zaman geri dönmüyor.inşallah nişanın da güzel geçer arkadaşım.

    YanıtlaSil

değerli düşüncelerinizi benden esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum...sevgiler...