17 Aralık 2010 Cuma

Tavuk Çöp Şiş ( pirinç pilavı ve patates kızartması eşliğinde )



selamlar gönderiyorum güzel yüreklerinize,
yüzünüzden tebessümün,yüreğinizden mutluluğun,sevincin,tatlı heyecanların eksik olmadığı bir gün diliyorum.
içinizden ne geçiriyorsanız o,olsun hayatınızda inşallah.
herkese hayırlı cumalar...



bildiğiniz gibi minti:) yemek yapmayı,yemeyi,yedirmeyi çoook seviyor...mutfak benim için terapi merkezi gibi adeta.inanılmaz rahatlıyorum;menüler oluşturduğumda,yeni lezzetler denediğimde,yada klasik lezzetleri sevdiklerimle paylaştığımda.
durum ne olursa olsun boş zamanlarımın büyük bir kısmı mutfağımda geçer genelde.
kahvem bardağımda,müziğim kulağımı okşayacak nitelik ve kalitede,mutfak pencerem yeşilin kucağına doğru,perdem her daim açık,yüzümde inanılmaz bir keyifle terapi merkezimin verdiği hazzın tadını çıkarırım,arada sevdiceğimi de gözucuyla yoklayıp muhabbetlerimi sunarak:)
işte böyle gönül yoldaşlarım,mintide lezzetler bitmez anlayacağınız.

 


o halde ne yapıyoruz,mintili lezzetlere ara vermeden devam ediyoruz.
tavuk çöp şişe kimse hayır diyemez sanıyorum.yanında patates kızartması ve pirinç pilavı da varsa hele:)
şahane olmaz mı sizce?
eşimle başbaşa yediğimiz bir akşam yemeğimizde,soframızın tacı oluvermişti bu enfes kebaplar.
yapımı inanılmaz pratik ve  lezzeti şahane...

***tavuk çöp şiş lezzetini etkinliği devam eden arkadaşım özlem'e gönderiyor kolaylıklar diliyorum...
malzemeler:
500 gr. tavuk kalça
4-5 adet yeşil biber
2 adet domates

marinesi için:

yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 adet soğan
2 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
yarım çay kaşığı nane
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
tuz

 hazırlanışı:
1- ilk olarak soğan ve sarımsağı rendeleyiniz.suyunu bir kaba sıkarak posasısını atınız.içerisine yoğurt ve tüm baharatları ekleyerek,şişe takılacak boyutta doğradığınz tavuk kalça etlerini bu soso ekleyerek iyice harmanlayınız,tuz ilavesinin ardından  kabın ağzını sıkıca sararak,bir gece dolapta bekletiniz.aceleniz olduğu durumlarda bir gece evvelinden olmasa bile,en az 1 saat kadar bu sosun içinde beklemesini sağlayınız

2-bu arada domates ve biberleri halkalar halinde doğrayınız.marine olan tavuğu,çöp şişlere;bir sıra tavuk,bir sıra domates ,bir sıra biber olacak şekilde diziniz.bu sıralamayı kendi arzunuza göre tabiki değiştirebilirsiniz
3-hazırladığınız çöp şişleri çok az sıvıyağ koyduğunuz teflon tavada kısık ateşte çevire çevire pişiriniz.imkanınınız varsa elbette mangal tercihimdir,lezzetine lezzet katacağı tartışılmaz bir gerçek.ama imkanınız yoksa inanın tavada da şahane oluyor.dilerseniz tost makinesinde ya da fırında da pişirebilirsiniz.

4-ben yanında pirinç pilavı ve patates kızartması tercih ettim.siz elbetteki çok değişik garnitürlerle de servis yapabilirsiniz.

***şahane bir meyhane pilavı,bol yeşil bir salata ve köpüklü bir ayranla da leziz olabilir elbette.

afiyetler diliyorum yapan,deneyen,yiyen,yiyemeyen herkese...




mintiden kucak dolusu sevgiler...


50 yorum:

  1. harika bir menü olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Super bir öğün olmuş tatlım,ellerine sağlık..Yeniden acıkıyorum sanırım..))

    YanıtlaSil
  3. Daha yenice esimle birlikte cumadan ônce lokantada kebab yedik, burnama kadar tokum :) seninkilerde az istah açici degil!! Karnim tok olmasaydi, sellerim akardi :D Ellerine saglik minticiim

    YanıtlaSil
  4. gene harikalar yaratmişsin canim,süpersin sen

    YanıtlaSil
  5. Minticim sen nerede oturuyorsun? hangi semtte? iç geçirdiğim yeter gelip yiyelim iş çıkışı olsun bitsin:)

    YanıtlaSil
  6. İnsana kendini iyi hissettiren yazılarınız var..harikasınız.... lezzet tabağı olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Minticim :)şık bir lokantada yiyebileceğimiz şık bir sunum oooooooooh ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Harika olmuş canım arkadaşım.hem pratik hem lezzetli.Yeni evlendiğim senelerde sıkça yapardım. Bu aralar nedense pek yapmıyorum iyiki aklıma getirdin. sağolasın canım arkadaşım ellerine sağlık. Allah yuvandan muhabbeti eksik etmesin.

    YanıtlaSil
  10. nefis olmuş,canım çekmedi dersem yalan olur.haftasonu ilk fırsatta yapacağım.hoşçakal.

    YanıtlaSil
  11. alevcim ben kendi şahsıma bu lezzete asla hayır demem ellerine sağlık nefis olmuş
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. şimdi diyete başladığımın ilk gününde olmasaydı bu keşke......
    ne yaptın sen minti? sunum müthiş.lezzette öyledir kesin......

    YanıtlaSil
  13. çok güzel gözüküyor canım, olsa da yesek :) sevgiler

    YanıtlaSil
  14. of of offf yine beni çok imrendirdin güzel arkadaşım.o tabağı alsamda kaçsam nasıl olur.mükemmel bir ziyafet çekmişsinellerine sağlık.bende birde not.ben tavuk şişi tavuk poşetinde fırında da pişiriyorum.aklında bulunsun.

    YanıtlaSil
  15. Aynı ilde olmanın avantajını kullanıp bir gün baskın yapacağım şekercim sana:)))Ellerin kolların dert görmesinn muhabbetin daim olsun inşaAllah....Mutlu hafta sonları

    YanıtlaSil
  16. eline sağlık minticim nefis görünüyor,bende çok sık yaparım tavuğu tost makinesinde

    YanıtlaSil
  17. aaaa daha neler ogrenicem! tavada pisirdin demek! iyiymis:) ama simdi aklima "neden sise takiyoruz, direk tavada pisirsek nasil olur?" sorusu takildi, gitmiyor bi turlu!hadi aydinlat beni:))

    YanıtlaSil
  18. çok lezzetli görünüyorlar....ellerinize sağlık..yemiş kadar oldum :)

    YanıtlaSil
  19. tam bir öğün olmuş arkadaşım
    nefis ellerine sağlık
    sıcacık sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil
  20. TMinticim, 'mutfak benim için bir terapi' derken duyduğum en az bir milyonuncu hanımsın sen:)) Bu sayıya ben de dahilim ayrıca, hiç merak etme..Ben de yeni bir şeyler yaparken kendimi kaybediyorum..Bu çöpşişler hem sağlıklı hem de nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  21. cok lezzetli görünüyor sisler canim ya :)

    YanıtlaSil
  22. Slm cok lezzetli görünüyor...
    Harika olmus gercekten.

    Blogunuzda bir ayri harika:)
    Hemen izlemeye aliyorum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. hersey süper olmus canim.. ellerine saglik ..sicacik sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  24. tarifler çok güzel gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  25. Mükemmel görüntü. Tadını da hissediyorum üstelik. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  26. O tabağı alıp kaçabilme şansım olsaydı keşke :)
    Karnım acıktı görünce. O kadar da yedim tıka basa :) Ama görüntü iştah açıcı.
    Ellerine sağlık minti :)

    YanıtlaSil
  27. ellerine sağlık minti çok leziz görünüyorlar=)

    YanıtlaSil
  28. çok çok severek yaparım,
    afiyet olsun, harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  29. minticim
    süper bir menü olmuş özelliklede tavuk şişler süperrr:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  30. Canım,
    ellerine sağlık. Tabaktan gözümü alamadım. Hepsi de çok nefis görünüyor. Patates kızartması ve biber közlemesi de var ki, beni kimse tutamaz. Eşinle ve kuzunla afiyetler olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  31. cicoşum ellerine sağlık nefis görünüyor bayılırım tavuk şişe

    YanıtlaSil
  32. Karnım acıkttııı bu kadar güzel yemek yapılır bırde fotograflanır:)))

    benım de böyle bir blogum ne zaman olucak acaba :))

    YanıtlaSil
  33. sevgili arkadaşım çöp şişler harika ,sunum harika ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  34. Sevdiceğinizle,size ALLAH uzun ömür versin.Öyle güzel görünüyorlarki insanın canının çekmemesi mümkün değil...
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  35. ellerine saglik canim, cok guzel bir menu olmus. Rabbim esinle muhabbertinizi arttirsin, yavrunuda opuyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  36. süper görünüyor,ellerine sağlık,aksam yemeğinde tavuk vardı ama yine de canım çekti ,sevgiler :))

    YanıtlaSil
  37. ne harika bir tabak...her yaştan insanın seveceği bir öğün.ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  38. selamlar elinize sağlık.Tam diyetlik olmuş çöpler.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  39. canım tarifini aldım katılımın için çok teşekkrüler. kaç gündür uğrayamadım sabah sınavım vardı. öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  40. çok güzel görünüyor denemem lazım bayıldım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  41. Minticim harika bir sey bu cop sisler. Ben de firinda yaparim genelde izgarada. Cok da severek yeriz. Yaninda da patates, pilav, ayrann. Mmmm. Canim benim ellerine saglik. AFiyet bal seker olsun:)
    Sevgi ve muhabbetlerimle
    sevde

    YanıtlaSil
  42. Merhabalar, görüntü şahane tadı da görüntüden daha şahanedir eminim. İlk fırsatta deneyeceğim. Böyle lezzetli bir site olurda takip edilmezmi, edilir tabiii. Artık blogunuzdayım bende. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  43. tavaya az yağ koyunca diplerdeki etlerde pişebiliyormu?

    YanıtlaSil
  44. sevgili gülşah:
    tavaya az yağ koyuyorsun ama çevire çevire pişiriyorsun.pişiyor merak etme sakın ve korkma.hiç su falan koyma.sadece kısık ateşte pişir..teflon tava kullanmayı ve kısık ateşte pişirmeyii unutma.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  45. sevda deniz
    Damak Tadı
    Mutfaktan mis kokular mormenekselerr
    Nehir İda
    ham ham ev yemekleri
    emel (domatessepeti)
    DATLIM
    seda
    nazmiye
    Sevil
    OYA
    yemyeşildeniz
    umutluhayat
    zeynep
    hanife
    bininci tekil şahıs
    kahveci
    Pastane'den
    LEZZETLİ SOMUNLAR
    PaSaSofraM
    Ekin Mutfagi by Elif
    HASRET
    AYŞEN
    sarkaç
    umutfak yaşamsal ganimetler birdutmasali
    Yeşim
    bülbülünyeri
    YEMEK VAKTİ AYLİN ツ
    ✁✂✄ Sezgi ✁✂✄ ツ
    MERHABA
    Meliha Çalışkan
    Bayram Kombesi
    ozgur
    disal
    Gulos
    özlem
    KURABİYECİC
    narcicegirengi
    gülşah

    HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.İYİKİ VARSINIZ.GÜZEL YORUMLARINIZ BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR.
    SEVGİYLE KALIN...

    YanıtlaSil
  46. perşembede bunu deniyorum:)
    kalça eti kem,kli halde 500 gr.aldınız değilmi,kuşbaşı hali 500 değil?
    ben onu kasapa kuşbaşı yaptırırım:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  47. gülşahçım kemiksiz halde 500 gram yada yapacağın kişii sayısına göre daha az kullanabilirsin.lakin kemiksiz kuşbaşı şeklinde aldım.özellikle kalça eti tavsiye ediyorum canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  48. merhabalar tekrar :)
    dün akşam evimizde bu yemek vardı,3 adet kemikli kalçadan yaklaşık 600gr.eti çıkıyor ve bundanda 14 civarı şiş elde ettim,
    tavuklar yumuşacık oluyor tabiki bunda verdiğiniz marine malzemesi büyük etkili bence,çok güzel hem göze hem mideye hitap eden bir yemek bu:)
    dediiniz gibi kısık ateşte yaptım ama çok uzun zaman aldı:)hatta ilk baş tavuklar kısık ateş olunca baya sulandı bu dedim haşlama gibi olucak artık,birazcık altını açtım suyunu çekince kızartma gibi olabildiler,benim gözlemlerim bu şekilde:)
    tarif için,ilgili cevaplarınız için çok sağolun,sevgiler...

    YanıtlaSil
  49. merhaba arkadasim umarim iyisindir bayadir hic bakmiyorsun , bu tarifinide denedim ve gercekten harikaydi cok tsk.ler ve ellerine saglik

    YanıtlaSil

değerli düşüncelerinizi benden esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum...sevgiler...