hamuru için
2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İçi İçin:
300g kıyma
2 adet kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Pişirme aşamasında kullanmak için:
2 yemek kaşığı salça
1 lt kaynamış su
1 lt kaynamış su
1 çaykaşığı tuz
Yapılışı:
1.Hamur için gerekli malzemeleri genişçe bir kabın içine koyarak karıştırınız ve çok sert olmayan bir hamur hazırlayıp dinlenmeye bırakınız.
2-Bu arada iç malzemelerini hazırlamak için soğanı doğrayıp suyunu süzünüz.kıymaya ekleyip baharatlarını ilave edderek karıştırınız.
3-Hamuru iki bezeye ayırarak incecik açınız.Açtığınız hamurları tezgahın üzerinde karelere kesiniz.Karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten yerleştiriniz.Her bir kareyi bohça şeklinde büzerek kapatıp yağlanmış tepsiye dizinizÖnceden ısıtılmış fırında bir süre kızartınız.Hamurun rengi hafif değişmeli.
***.(Tarifin orjinalinde;minik kare hamurların içine iç konulduktan sonra,ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kapatılır.Lakin sanırım arkadaşım ve kayınvalidesi bu şekilde tam kapamayı tercih etmişler)
4-Hamurlar hafif renk değiştirdikten sonra,2yemek kaşığı salçayı 3-4 su bardağı suyla ezip içine 1 çay kaşığı tuz atınız.Bunu mantıların üzerine gezdiriniz.Tepsiyi 250C fırına koyup,pişiriniz.Su kıvam kazanıp,mantılar suyu çektiğinde fırını kapatıp,mantıları servis tabaklarına alınız.Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapınız...
Afiyet Olsun...
Bu gülümseten ödül için sevgili arkadaşım İçimizdeki Karnaval'a teşekkür ediyorum.Gerçekten gülümseten bir ödül:)Yüzünden gülücükler eksik olmasın arkadaşım.Ben de bu ödülü gülümsemeyi seven herkese ve tüm ziyaretçilerime gönderiyorum.
Yüzünüzden tebessüm eksik olmasın diyorum.
mantı sevmeyen yoktur sanırım.harika nolmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilÖyle yarım kapatılana sanırım piruhi deniyordu. Arkadaşının ve kayınvalidesinin ellerine sağlık. Sen de bizlerle paylaştığın için sağol Minticim.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilarkadaşının ellerine sağlık. nefis görünüyor.
Dün bende arkadaşıma davetliydim.Aynısından yedim ve bayıldım.Salça yerine domates rendesi koymuştu suyuna ve kıymasını da içine değil sonradan suyuna katmıştı. Yediğim en lezzetli mantıydı.Artık bende mantıyı haşlarken suyuna domates rendesi koyacağım.
Sevgiyle kal.
BEN BAYILIRIM MANTIYA....SÜPER ..CANIM ÇEKTİ
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor,mantının her türünü çook seviyorum.
YanıtlaSilCanım arkadaşının ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım arkadaşının ellerine sağlık...
YanıtlaSilBiri yapmış,biri pişirmiş,biri ikram etmiş, birileri yemiş diğerleri de öylee iç geçirip geçirip bakmış:(öhüüüüüü.....Mutlu haftalar canım benim...
YanıtlaSilDiğerleri biz oluyoruz söylememe gerek yok dimi dimi:))
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAlevim; arkadaşının ellerine sağlık, buraya koyup bize de gösterdiğin için senin de eline sağlık tabii canım benim..Sevgiler..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilArkadaşının ve kayınvalidesinin ellerine sağlık, mantı nefis görünüyor.
Klasik mantıdan farklı bir tarifi var, bir gün denemek lazım.
nefis görünüyor bayılırım mantıya ellerinize sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor bayılırım mantıya ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine saglik Alevim, mantiya bayilirim
YanıtlaSilIyi bari bitmeden yetistim :) eebir tabak alayim.Arkasinin ve kayinvalidesinin ellerine saglik yiyenlere de afiyet olsun.
YanıtlaSilSerap.
bayıldım ben buna ama oldum olası çok üşenirim hamur açmaya sen yap ben yiyim olmazmı ellerine sağlık canım benim
YanıtlaSilAh Alevcigim ah, gece gece yapilir mi bu... Manti düstü aklima :)))optum...
YanıtlaSilTarif çok güzel denemeye değer ayrıca ödülün için tebrikler sevgiler...
YanıtlaSilselam mantı çok lezzetli görünüyor.yapımı biraz zordur ama yemesi çok kolay ve eylenceli :)) ellerine sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilMUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR BU TÜR LEZZETLERİ ÇOK SEVİYORUM ELLERİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSilSEVGİLER..
Mantının her çeşidine bayılırım. Ben neyi sevmiyorum ki bu sitenin bana bir zararı kilolar oldu. Ellerine sağlık canım afiyetler olsun, hayırlı haftalar..
YanıtlaSilmantı yapacaksan yanında yardımcıların olması lazım,yoksa çok zaman alıyor,
YanıtlaSilben de yapmak için annnemi bekliyorum :)
sevgiler,hayırlı haftalar...
bayılırım mantıya.ellerine sağlık Mintim.
YanıtlaSilHarika görünüyor. Ben bunu yoğurtsuz yerdim. Çok seviyorum böyle salçalı hallerini mantının. Çok hrika bir görüntü ya.. İnşallah denicem.
YanıtlaSilMinticiğim bu şekilde de mantı bır harıka görunuyor ellerınıze saglık.
YanıtlaSilHayatımda yapmadığım bir yemek daha. Ama çok güzel yerim:) ellerine sağlık minticim
YanıtlaSilmantıya bayılıyorum ama ben beceripte yapamam kiiii....
YanıtlaSilNefis, nefis ve nefis daha ne denebilir ki. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilToprağım ne guzel yemekler yapmış böyle:)ellerine sağlık canım.olsa yesem yada yakın olsaydında çat kapı gelseydım:)bu lezzet kaçmaz.sevgiler canım Allah'a emanet ol.
YanıtlaSilödülünü almaya bloğuma bekliyorum:))sevgilerimle..
YanıtlaSilödülünü almaya bloğuma bekliyorum:))sevgilerimle..
YanıtlaSilAmanınnn..Şuanda elimde bir kaşıkla bu tepsinin başında olmak istedim:)
YanıtlaSil