20 Şubat 2011 Pazar

Kapalı Tepsi Mantısı


hamuru için
2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su

İçi İçin:
300g kıyma
2 adet kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Pişirme aşamasında kullanmak için:
2 yemek kaşığı salça
1 lt kaynamış su
1 çaykaşığı tuz

Yapılışı:
1.Hamur için gerekli malzemeleri genişçe bir kabın içine koyarak karıştırınız ve çok sert olmayan bir hamur hazırlayıp dinlenmeye bırakınız.

2-Bu arada iç malzemelerini hazırlamak için soğanı doğrayıp suyunu süzünüz.kıymaya ekleyip baharatlarını ilave edderek karıştırınız.

3-Hamuru iki bezeye ayırarak incecik açınız.Açtığınız hamurları tezgahın üzerinde karelere kesiniz.Karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten yerleştiriniz.Her bir kareyi bohça şeklinde büzerek kapatıp yağlanmış tepsiye dizinizÖnceden ısıtılmış fırında bir süre kızartınız.Hamurun rengi hafif değişmeli.

***.(Tarifin orjinalinde;minik kare hamurların içine iç konulduktan sonra,ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kapatılır.Lakin sanırım arkadaşım ve kayınvalidesi bu şekilde tam kapamayı tercih etmişler)

4-Hamurlar hafif renk değiştirdikten sonra,2yemek kaşığı salçayı 3-4 su bardağı suyla ezip içine 1 çay kaşığı tuz atınız.Bunu mantıların üzerine gezdiriniz.Tepsiyi 250C fırına koyup,pişiriniz.Su kıvam kazanıp,mantılar suyu çektiğinde fırını kapatıp,mantıları servis tabaklarına alınız.Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapınız...

Afiyet Olsun...

Bu gülümseten ödül için sevgili arkadaşım İçimizdeki Karnaval'a teşekkür ediyorum.Gerçekten gülümseten bir ödül:)Yüzünden gülücükler eksik olmasın arkadaşım.Ben de bu ödülü gülümsemeyi seven herkese ve tüm ziyaretçilerime gönderiyorum.
Yüzünüzden tebessüm eksik olmasın diyorum.

32 yorum:

  1. mantı sevmeyen yoktur sanırım.harika nolmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Öyle yarım kapatılana sanırım piruhi deniyordu. Arkadaşının ve kayınvalidesinin ellerine sağlık. Sen de bizlerle paylaştığın için sağol Minticim.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    arkadaşının ellerine sağlık. nefis görünüyor.
    Dün bende arkadaşıma davetliydim.Aynısından yedim ve bayıldım.Salça yerine domates rendesi koymuştu suyuna ve kıymasını da içine değil sonradan suyuna katmıştı. Yediğim en lezzetli mantıydı.Artık bende mantıyı haşlarken suyuna domates rendesi koyacağım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. BEN BAYILIRIM MANTIYA....SÜPER ..CANIM ÇEKTİ

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem görünüyor,mantının her türünü çook seviyorum.

    YanıtlaSil
  6. Canım arkadaşının ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Canım arkadaşının ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Biri yapmış,biri pişirmiş,biri ikram etmiş, birileri yemiş diğerleri de öylee iç geçirip geçirip bakmış:(öhüüüüüü.....Mutlu haftalar canım benim...

    Diğerleri biz oluyoruz söylememe gerek yok dimi dimi:))

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Alevim; arkadaşının ellerine sağlık, buraya koyup bize de gösterdiğin için senin de eline sağlık tabii canım benim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    Arkadaşının ve kayınvalidesinin ellerine sağlık, mantı nefis görünüyor.
    Klasik mantıdan farklı bir tarifi var, bir gün denemek lazım.

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyor bayılırım mantıya ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. nefis görünüyor bayılırım mantıya ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Ellerine saglik Alevim, mantiya bayilirim

    YanıtlaSil
  15. Iyi bari bitmeden yetistim :) eebir tabak alayim.Arkasinin ve kayinvalidesinin ellerine saglik yiyenlere de afiyet olsun.

    Serap.

    YanıtlaSil
  16. bayıldım ben buna ama oldum olası çok üşenirim hamur açmaya sen yap ben yiyim olmazmı ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
  17. Ah Alevcigim ah, gece gece yapilir mi bu... Manti düstü aklima :)))optum...

    YanıtlaSil
  18. Tarif çok güzel denemeye değer ayrıca ödülün için tebrikler sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. selam mantı çok lezzetli görünüyor.yapımı biraz zordur ama yemesi çok kolay ve eylenceli :)) ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR BU TÜR LEZZETLERİ ÇOK SEVİYORUM ELLERİNİZE SAĞLIK..
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  21. Mantının her çeşidine bayılırım. Ben neyi sevmiyorum ki bu sitenin bana bir zararı kilolar oldu. Ellerine sağlık canım afiyetler olsun, hayırlı haftalar..

    YanıtlaSil
  22. mantı yapacaksan yanında yardımcıların olması lazım,yoksa çok zaman alıyor,
    ben de yapmak için annnemi bekliyorum :)
    sevgiler,hayırlı haftalar...

    YanıtlaSil
  23. bayılırım mantıya.ellerine sağlık Mintim.

    YanıtlaSil
  24. Harika görünüyor. Ben bunu yoğurtsuz yerdim. Çok seviyorum böyle salçalı hallerini mantının. Çok hrika bir görüntü ya.. İnşallah denicem.

    YanıtlaSil
  25. Minticiğim bu şekilde de mantı bır harıka görunuyor ellerınıze saglık.

    YanıtlaSil
  26. Hayatımda yapmadığım bir yemek daha. Ama çok güzel yerim:) ellerine sağlık minticim

    YanıtlaSil
  27. mantıya bayılıyorum ama ben beceripte yapamam kiiii....

    YanıtlaSil
  28. Nefis, nefis ve nefis daha ne denebilir ki. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  29. Toprağım ne guzel yemekler yapmış böyle:)ellerine sağlık canım.olsa yesem yada yakın olsaydında çat kapı gelseydım:)bu lezzet kaçmaz.sevgiler canım Allah'a emanet ol.

    YanıtlaSil
  30. ödülünü almaya bloğuma bekliyorum:))sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  31. ödülünü almaya bloğuma bekliyorum:))sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  32. Amanınnn..Şuanda elimde bir kaşıkla bu tepsinin başında olmak istedim:)

    YanıtlaSil

değerli düşüncelerinizi benden esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum...sevgiler...