Saksı kebabını çok severim,lakin tavuklusunu da denemenizi öneririm.Yaz patlıcanlarıyla yapılmış bir yemek.Yaz gelse de yeniden yeniden yapsam diyorum bu yemeği.Patlıcanın yenmediği şu kış günlerinde patlıcanlı yemekleri çok özlüyorum:))Saksı kebabını nasıl yaptığıma geçelim mi??
Malzemeler:
3-4 adet bostan patlıcan
2-3 adet domates
2-3 adet domates
1 adet orta boy kurusoğan
2 adet tavuk göğsü
3-4 adet yeşilbiber
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pulbiber,kekik
2 adet tavuk göğsü
3-4 adet yeşilbiber
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pulbiber,kekik
Yapılışı:
1-Bostan patlıcanları enine ortadan ikiye bölünüz.Dilerseniz alacalı olarak soyabilirsiniz ama ben soymadan yaptım.Ortalarını dolma yapacakmış gibi oyunuz. Acılığının gitmesi için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletiniz.
2-Teflon bir tavaya kuşbaşı doğradığınız tavuğu alıp sotelemeye baylaşınız,tavukların rengi dönünce küp küp doğradığınız biberleri ve soğanları ilave ediniz.Kızarmaya başladığında domatesleri ve salçasını da ekleyerek kapağı kapalı halde suyunu çekinceye dek pişiriniz.Tuz ve baharatlarını ilave ederek altını kapatınız.
3-Patlıcanların suyunu süzüp,kuruladıktan sonra kızgın yağda her yanı kızarıncaya kadar çevirerek kızartınız.Kızaran patlıcanların içine tavuklu harçdan doldurunuz.Dilerseniz;dibine salçalı su koyduğunuz yayvan bir tencerede ocakta pişiriniz.Dilerseniz;üzerlerine halka domates kapatıp bir tepsiye dizerek ve tabanına yine salçalı su dökerek fırında pişiriniz.Arzu ettiğiniz şekilde servis yapabilirsiniz...
Afiyet olsun...
Mintiden sevgiler.
mıntım saksı kebabı harıka gorunuyor ne güzel resimlemıssın ellerıne sağlık canım .sevgiler...
YanıtlaSilHarika olmus ellerine saglik,tavuklu hic denemedim ama bndan sonra yapmam sart oldu gibi görünüyor :)
YanıtlaSilyaz gelsin artık patlıcana kavuşalım çok güzel olmuş ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilmintim sanırım herşey yoluna giriyor sana yorum yazabiliyorum resmen blogtan soğudum millet yok uğramıyorlar sanırım hiç:( ellerine sağlık kebap harika olmuş öptüm sevgilerimle
YanıtlaSilmintim sanırım herşey yoluna giriyor sana yorum yazabiliyorum resmen blogtan soğudum millet yok uğramıyorlar sanırım hiç:( ellerine sağlık kebap harika olmuş öptüm sevgilerimle
YanıtlaSilgörüntü muhteşem
YanıtlaSileminim tadı da öyledir
eline sağlık olsun
Nefis görünüyor yaz gelse de yapsak ve afiyetle yesek , bayıldım tarife resmen..
YanıtlaSilcanim benim enfes görünüyor sunumunda cok hos olmus! ellerine yüregine saglik :) afiyetler olsun sizlere :D
YanıtlaSilkocaman öpüyorum..
alevcim işe başladın kendini özlettin canım çok alışmıştık cıvıl cıvıl yorumlarına ellerine sağlık bende zaman zaman yaptığım için iyi bilirim bu nefis yemeğin lezzetini görüntüsü zaten gösteriyor sevgiler canım
YanıtlaSilharika olmuş canım.yanndada pilavla süper olur.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilAlevciğim insanın canı çekmemesine imkan varmı şu görüntüye ve lezzete çok güzel olmuş ellerine ve emeğine sağlık
YanıtlaSilCanımcım uzun zamandır ziyaretime gelmediğini görörüyorum.
Sevgiler
Ellerine sağlık canım mevsimi gelince yapılacal güzel bir yemek ama şimdi değil. Benim de canım sevsem bile mevsimi gelmediğinde hiç o sebze veya meyveyi canım çekmiyor neyse sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerine sğalık canım.Nefis görünüyor tabak kimin önüne gelse siler süpürür eminim:)
YanıtlaSilCanim bu ne marifet ellerine saglik cok güzel görünüyor.
YanıtlaSilöpüyorum
İşte Alevcim, bu da benim 'resim gibi' tabir ettiğim yemeklerden olmuş. Yani bakmaktan yiyemez insan o derece:)) Yaz gelse de yesek hakikatten. Ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilBen de siteme koymuştum. Yazın çok yaparım etle de tavukla da nefis oluyor. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilcanım patlıcanın her türlüsüne bayılırım valla.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler;