4 Temmuz 2011 Pazartesi

Tulum Peynirli Makarna


Malzemeler:

  • Yarım paket burgu makarna
  • Yarım su bardağı kadar tulum peyniri,
  • 2-3 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 3,4 kaşık sıvı yağ veya 1 kaşık tereyağı
  • Karabiber,tuz

Hazırlanışı:
1-Yarım paket makarnayı üzerini geçecek kadar sıcak suyla,tuzunu da ilave ederek haşlayınız.Haşlanan makarnayı süzdükten sonra yeteri kadar sıvı yağ veya tereyağı koyup erittiğiniz tencereye alarak karıştırarak harmanlayınız.

2-Üzerine kaşar peynirini ekleyerek bir süre ateşte tutmaya devam edip,kaşarın erimesini sağlayınız.Dilerseniz kaşar miktarını artırabilirsiniz.Yada bu aşamada dilerseniz tulumun bir kısmını da ekleyebilirsiniz.Ben üzerine servis yapmayı tercih ediyorum.

3-Hazırladığınız makarnayı servis tabağına alıp üzerine tulum peyniri ve karabiber  ilave ederek servis yapabilirsiniz.Dilerseniz maydonoz yada dereotu da ilave edebilir yada domates dilimleriyle tabağınızı zenginleştirebilirsiniz...

AFİYET OLSUN...


mintiden sevgiler

6 yorum:

  1. oyy,oyy,makarna mı?hem de tulum peynirli bayılırım.3 öğün yerim kesin..ellere sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ben bide evde varsa dere otu maydanoz gibi otlar da katıyorum içine

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  3. Tulum peyniri ve makarna harika ikili:))))

    YanıtlaSil
  4. tam da bu postu okumadan önce makarna yapmaya karar verdik. hem peynirli hem salçalı

    YanıtlaSil
  5. Hımm bugün blogcu arkadaşların makarna günü anlaşıldı... Ellerine sağlık canım nefis görünüyor... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. MAKARNA GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil

değerli düşüncelerinizi benden esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum...sevgiler...