Malzemeler:
- Yarım paket burgu makarna
- Yarım su bardağı kadar tulum peyniri,
- 2-3 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri,
- 3,4 kaşık sıvı yağ veya 1 kaşık tereyağı
- Karabiber,tuz
Hazırlanışı:
1-Yarım paket makarnayı üzerini geçecek kadar sıcak suyla,tuzunu da ilave ederek haşlayınız.Haşlanan makarnayı süzdükten sonra yeteri kadar sıvı yağ veya tereyağı koyup erittiğiniz tencereye alarak karıştırarak harmanlayınız.
2-Üzerine kaşar peynirini ekleyerek bir süre ateşte tutmaya devam edip,kaşarın erimesini sağlayınız.Dilerseniz kaşar miktarını artırabilirsiniz.Yada bu aşamada dilerseniz tulumun bir kısmını da ekleyebilirsiniz.Ben üzerine servis yapmayı tercih ediyorum.
3-Hazırladığınız makarnayı servis tabağına alıp üzerine tulum peyniri ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz.Dilerseniz maydonoz yada dereotu da ilave edebilir yada domates dilimleriyle tabağınızı zenginleştirebilirsiniz...
AFİYET OLSUN...
mintiden sevgiler
oyy,oyy,makarna mı?hem de tulum peynirli bayılırım.3 öğün yerim kesin..ellere sağlık.
YanıtlaSilben bide evde varsa dere otu maydanoz gibi otlar da katıyorum içine
YanıtlaSileline sağlık olsun
Tulum peyniri ve makarna harika ikili:))))
YanıtlaSiltam da bu postu okumadan önce makarna yapmaya karar verdik. hem peynirli hem salçalı
YanıtlaSilHımm bugün blogcu arkadaşların makarna günü anlaşıldı... Ellerine sağlık canım nefis görünüyor... sevgilerimle...
YanıtlaSilMAKARNA GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSil