6 Ağustos 2011 Cumartesi

Köfteden Yoğurtlu Kebap

 

Hayırlı Ramazanlar tekrardan,hayırlı sahurlar,
Hayatımın en değerli varlıkları mışıl mışıl uykularındalar şuanda.
Bende ise hiç uyku yok:)
Neden mi??
Miniğimi uyutayım derken  ben de onunla uyuyuvermişim öğlen:)Bu nedenle şimdi uykudan eser yok.
Eşim "ingilizcemi hızlı ilerletmeliyim" diyerek geçtiği laptopunun yanında uykuya yenik düştü, kıyamam hiç
Eylül ayında ki İngiltere yolculuğunda yalnız başına olacak.Bu nedenle böyle bir sorumluluğa tam tekmil hazır olmak istemesi çok normal tabi...Dualarım onunla olacak şimdiden...
Neyse,Birtaneciğim azıcık daha kestirsin,birazdan sahur için hazırlık yapar,öyle uyandırırım.
Davulcu dolaşıyor bile sokaklarda:))

Bugün size Oktay Ustanın Et Yemekleri kitabında görüp denediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum.
Kitap;yıllar öncesinden anneciğimin bana verdiği mutfak çeyizimden kalma:)
Hala,ara ara annemin ve kayınvalidemin verdiği kitap ve dergilerden de bişeyler yaparım mutfağımda:)
Bu köfte gerçekten enfes oluyor belirteyim!!!
Bizler öyle çok beğendik ki yeniden yeniden yaptık.
Şimdiden afiyet olsun diyor,tarfini kitaptaki haliyle veriyorum.

 
 
Köfteden Yogurt Kebap

Malzemeler:
- 300 gr kiyma
- 1 tane sogan
- 1 yumurta
- 1 tutam maydanoz
- kimyon
- 1 cay bardagi galeta unu
- 2 dis sarimsak
- tuz
- karabiber
- kekik
- siviyag
-Ben ek olarak maydonoz da koydum 5-6 dal

Sosu ve ic harci icin:

- bayat ekmek veya pide(ben pide kullandım)
- 1 kase yogurt
- 2 tane domates
- 2 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi salca
- 2 corba kasigi tereyagi(ben özellikle tereyağı tercih ediyorum bu aşamada.Üstelik biraz daha bol tutuyorum tarifteki miktara göre)
- tuz


Hazirlanisi:
1. Karistirma kabina kiymayi aliyoruz. Üzerine sogani rendeliyoruz. Yumurtayi kiriyoruz. Maydanozu dograyip sarimsagi rendeliyoruz. Tuzu, karabiberi, kimyonu, kekigi koyup köftemizi yoguruyoruz. Kücük parmak kalinliginda yuvarliyoruz. Köftelerimizi tavada veya izgarada kizartiyoruz.(Ben çok çok az yağda ve kısık ateş üstünde teflonda kızarttım,tavsiye edebilirim:)

2. Diger tarafta bayat ekmek veya pideleri küp küp dogruyoruz. Önceden isitilmis firinda 5 dakika (180 C) kizartiyoruz. Ben fırın yeride teflonda kızartmayı tercih ettim.Kızartma aşamasında eğer çok kurumasını istemiyorsanız teflon tavanızın üzerini bir kapakla kapatınız ve ara ara karıştırarak kızartınız.

3. Servis tabaklarina ekmekten arzu ettiğiniz miktarda koyunuz. Ekmeğin üzerine;sarımsak rendeleyip tuz atarak bir süre çırparak hazırladığınız yoğurdu dökünüz. Üzerine köfteleri diziniz. Diger tarafta sosu hazirliyoruz.***Tavaya biraz tereyagi  koyup sarimsagi, kabugu soyulmus ince domatesleri aliyoruz. Üzerine salcayi koyup kaynatiyoruz. Suyunu, tuzunu ilava edip kaynatmaya devam ediyoruz.

4. Sosun orta koyulukta olmasi gerekiyor.Eğer çok koyu olursa bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.Hazirlanan sosu köftelerin üzerine döküp,servis yapiyoruz.

Sıcak servis yapılması,Minti'nin önerisidir:)
Afiyet Olsun!

 

22 yorum:

  1. nefsi görünüyor en çok şeklini begendim:)

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Yogurtlu olan herseye bayilirim, sanirim kuru fasulyeye bile yogurt doksem yerim, seni. Tariftetam bu havalarda iftarda gidecek en guzel tarif olmus ellerine saglik, esin icinse Allah zihin acikligi versin cok zor yeniden dil ogrenmek , ben senelerdir daha bi toparlayamadim ama ingilizce yine kolay akilda kalir. Hayirli Ramazanlanlar canim o Ramazan davullarini bile cok ozledim.

    YanıtlaSil
  4. MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR MİNTİM. SENİN TARİFLERLE KİLO ALMAMAK IMPOSSIBLE

    YanıtlaSil
  5. Yine süper bir tarif yine muhteşem bir tat..
    elleine sağlık

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNE SAĞLIK, ORUÇLU ORUÇLU YAPILIR MI BU BİZE :)

    YanıtlaSil
  7. Canım benim ellerine sağlık. Üzerine yoğurt dökülmüş herşeyi yerim herhalde :))
    Görüntüsü muhteşemse eğer tadıda eminim bir o kadar harika olmuştur.

    YanıtlaSil
  8. aç karna sitelere girip gezmek çok tehlikeli ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. ne kadar güzel görüntüüsü var mademki tadıda güzel denemeli mutlaka

    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  10. Alevim; eşim emekli olmadan önce bazen akşam yemeklerine ben de yapardım bunu..Fakat artık akşam yemeklerinde et yemekleri ondan:)) Darısı başına..Eline sağlık tatlım.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. evet yemek blogları sıyah beyaz koysunlar fotoları ramazan boyunca:)))

    YanıtlaSil
  12. yarın inşallah deniyorum. :)

    YanıtlaSil
  13. çok beğendim canım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Minticiğim çok guzel olmuşlar ellerınse saglık,bende bunu kofte yerıne etle yapıyorum bu seferde köfteyle denıyecegım. ıyı haftalar dılıyorum.

    YanıtlaSil
  15. hmm pek lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Mintim selam bayılırım ben buna.Bursada pideli köfte möeşhurdur ya oy oy valla akıllara zarrasınız :)

    YanıtlaSil
  17. ben bir yemek tarfi okuyunca hemen yorumlara bakarım, deneyen falan varsa fikir sahibi olmak isterim. İşte bu yüzden yazayım dedim, dün bu yemeği denedik, gerçekten klasik köfteye alternatif bir yemek ve çok da lezzetli oldu, ben beğendim, teşekkürler paylaşım için, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  18. Süper gözikuyor.
    Ellerine saglık.

    Anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  19. minticiğim!!
    maşallahh bu ne hoş bir görüntü böyle...
    bayılırım köfteye..
    ellerine sağlık..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. Yenmezmi elbet afiyetle yenir ve itina ile yutulur ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  21. Yenmezmi elbet afiyetle yenir ve itina ile yutulur ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. seninde sayfana orucluyken girmemek gerekiyor :)) agzim sulandi köfteleri görünce ellerine saglik arkadasim :)

    minticigim fanta tatlisinda fantanin tadi olmuyor merak etme ama güzel bir aromasi var :)

    YanıtlaSil

değerli düşüncelerinizi benden esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum...sevgiler...