Selamlar herkese,
Yazamıyorum,yeni tarifler eklemeye fırsat bulamıyorum ama bloğumdan da ayrı kalamıyorum açıkçası.
Neler yaptık yokluğumuzda Malatya'ya aile ziyaretinde bulunduk(tüm aile:)
Bolbol gezdik eğlendik Malatya dondurması yedik.Ankaradayken en özlediğim lezzetlerden biridir açıkçası.Nefis olur bizim oraların dövme dondurması...
Bu arada izinliydim ve bebeğimle bol vakit geçirdim elbette.Bu seneki tatil planımızda kız arkadaşlarımızla yapacağımız 3günlük bir kaçamak var evvela.Çocukları alıp beyleri evde bırakıp kızkıza gezeceğiz inşallah Ramazan sonrasında.Bu arada Ramazan ayımız mübarek olsun inşallah.Ne yapacağız sıcakları falan filan derken bakın alıştık bile mübarek aya.Rabbim sabrını ve güzelliğini de veriyor elbette.Rabbim bu değerli ayda oruç tutan herkesn oruçlarını ibadet ve dualarını kabul eylesin inşallah.
Gelelim bu günki tarifimize.Ben yaptığım lezzetleri hemen yayınlayamıyorum.Bu nedenle "dün bunu yaptım" yada "bu akşam ki iftarlıklarımız" diye yazan, benim marifetli arkadaşlarımı tüm yüreğimle kutluyorum.Çünkü ben iftardan sonra "offline" konumuna geçiyorum:)
Bu nedenle;daha evvel yapıp görüntülediğim onlarca lezzetimden birini,hazır canlarım içerde uyukluyorlarken ve fırsat bulmuşken yayınlayayım istedim.
Benim arnavut ciğerine olan aşkımı bilmeyen yok sanırım.tabak tabak yesem doymam,o kadar:)).
Ciğer"kelimesini duyunca "iğğ"diyen bir çok kişiyi duyar gibiyim,çünkü bir zamanlar ben de öyleydim.ama yaklaşık 4-5 senedir bayılıyorum bu lezzete.Artık evimde de deniyorum ki inanın bana nefis oluyor.Tavsiye ediyorum.
Hem bereketli hem lezzetli...
Malzemeler:
300 gram dana ciğeri
1 su bardağı un
kırmızı toz biber
pulbiber
tuz,karabiber
kızartmak için sıvıyağ
ve elbette arnavut ciğerinin vazgeçilmezi 3-4 adet patates
Yapılışı:
1-Ciğeri dondurucudan çıkarıp biraz çözünmesini bekleyiniz.Henüz tam anlamıyla çözünmemişken küpler halinde doğrayınız.(şekilli doğraması bu şekilde daha kolay olmaktadır.)
2-Yaklaşık 1 su bardağı unun içerisine tuz,karabiber ve çok az pul biber atınız ve doğradığınız küp şeklindeki ciğerleri una bulayınız.Ciğerlerin üzerindeki fazla unu dökülmesi için,bir eleğe koyup sallayarak fazla unu atınız.
3- Derin bir kızartma kabında sıvıyağ kızdırınız. Ciğerleri kızgın yağda 1 dakika boyunca karıştırarak pişiriniz. Kevgir ile süzerek alınız.
4-Kenara aldığınız kızarmış ciğerlerin üzerine toz kırmızı biber serpiniz. Daha önceden kızarttığınız patatesleri üzerine ekleyerek karıştırınız.
5-Yanında yapmış olduğunuz isteğinize uygun salata ile servis yapınız.Yada daha uygunu zeytinyağı,ve sumakla lezzetlendirilmiş soğan piyazı ile servis yapınız.
AFİYET OLSUN...4-Kenara aldığınız kızarmış ciğerlerin üzerine toz kırmızı biber serpiniz. Daha önceden kızarttığınız patatesleri üzerine ekleyerek karıştırınız.
5-Yanında yapmış olduğunuz isteğinize uygun salata ile servis yapınız.Yada daha uygunu zeytinyağı,ve sumakla lezzetlendirilmiş soğan piyazı ile servis yapınız.
PÜF NOKTASI:
16 yorum:
slmmm canim nasilsin sende benim gibi bir kayboluyorsun sonra tekrardan bir geliyorsun:))
sanirim senin isin benimde cocuklarim artik bulusmamizi engelliyor :)
kizimin sana selami var teyzesi ;)
oglun kocaman olmus masallah artik bir kardes isterbu kesin :))
cigeri yiyemiyorum ama görüntü güzel olmus ellerine saglik canim.
Allaha emanet ol görüsürz artik bir kac ay sonra tekrar :)
mintim kimse sevmesede olur,ben seviyorum ciğeri!!Ellerine sağlık gülüm.Neffiss görünüyor..
"anne bizde yapsak bir iftarda ciğer"cümlesinin kurmamı sağladı bu leziz görüntü:-)
çok severim ciğeri ki kırmızı et seven biriyim,ellerinize sağlık.
sende benim gibi ara verenlerdensin:)
ne tam zamnlı olabiliyoruz nede kopabiliyoruz bualardan
ciğer hiç sevemem ama görüntü muhteşemm elien sağlık cnaım benim
CANIM ÖZLEMİŞİM ARNAVUT CİĞERİNİ ELLERİNE SAĞLIK.
ALDIM...
Canım benim seni uzunca bir aradan sonra böyle güzel bir tarifle görmek çok iyi geldi bana,özlemiştim inanki,,,ben çok severim ciğeri bayılırım hatta sanada yatıya bile gelebilirm bu tarif için :) ellerine sağlık,çok teşekkürler,gene bekliyorum fazla özletme kendini,öperim,selamlar olsun,tariifn burda yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/arnavut-cigeri.html
beni izleyen herkesin bayram ziyaretlerine çıktım,tatlı,mutlu bayramlar dileklerimle.
çok severim arnavut ciğerini. Çok da güzel görünüyor ellerine sağlık:)))
Sevgiler...
Alevim; ben de her tür sakatata bayılanlardanım. Varsın diyen ığğğ desin:) O da lazım, mutlaka onun da faydası vardır Ellerine sağlık ablacım:)
Yazı isteriz...
meraklı anne Çiğdem
Merhaba,
Ben Elif Edes Tapan blogunuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)
Çok sevgiler,
http://mutlu-mutfak.blogspot.com/
Blogunuzu çok beğendim,ilgiyle takip ediyorum.Sizi de benim sayfama davet ediyorum.Umarım beğenirsiniz.
http://anneelindenyemeklerr.blogspot.com/
Merabalar.Tarifte görüntüde şahane.Ellerinize sağlık.Bişey sormak isterim.Ciğeri dondurucudan çıkardım demişsiniz.Ciğer dondurucuda ne kadar süre saklanabiliyor.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
selamlar sevgili adsız...ben uzun süre saklıyorum bir sıkıntı yaşamadım.1 ay 2-3 ay belki.tam bir süre veremesem de bir sıkıntı çıkmıyor genelde.umarım yardımcı olmuşumdur sevgiler
Müşterilerinden gelen Toptan Dana Ciğer alış veya satış işlemlerin de her zaman beklentileri karşılamış olan firmamız özellikle risk almamak ve aynı zamanda kısa zaman içinde istedikleri sonucu almak isteyen kişiler için en çok tercih edilen adres haline gelmiştir. Bu alanda sahip olduğu deneyim ile günden güne çok daha fazla kişinin ilgisini çekmekte olan firmamız özellikle risk almak istemeyen ve tüm işlemlerini kısa zaman içinde tamamlamak isteyen kişilere gerekli hizmetleri vermektedir
Yorum Gönder