MALZEMELER
500 gr orta yağlı kıyma
çeyrek demet  maydanoz
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
2-3 adet patates
2-3 adet yeşil sivribiber
2 adet domates



HAZIRLANIŞI
1-Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp çok minik küpler halinde doğrayınız.. Maydanozu ince ince kıyarak hazırlayınız.Bir kabın içerisine kurusoğanı rendeleyip,ezdiğiniz sarımsakları,doğradığınız biberi,maydonuzu ve  kıymayı ve katarak yoğurmaya başlayınız.

2-Sıvı yağ, baharatlar ve tuzu ekleyip,salçayı da katarak özleşinceye kadar iyice yoğurunuz.Çok az su ilavesiyle yumuşatabilirsiniz.Bu kıymanın fırında tamamen kurumasını engelleyecektir.

3-Yağlanmış tepsiye elle bastırarak ince şekilde yayınız.Üzerine ince patates dilimleriyle domates ve biberleri doğrayıp yerleştiriniz.Patateslerin ince doğranmış olmasına dikkat ediniz.200 derecelik fırında 20-25 dakika pişmeye bırakınız.
Şimdiden AFİYET OLSUN...