Selamlar herkese,
Ne kadar uzun bir ara oldu değil mi?
Sanırım bloğumdan hiç bu kadar ayrı kalmamıştım.Hani öyle çok çok ciddi bir neden de yok yazmamam için.Birikmiş onlarca tarifim varken hem de...
Sanırım bloğumdan hiç bu kadar ayrı kalmamıştım.Hani öyle çok çok ciddi bir neden de yok yazmamam için.Birikmiş onlarca tarifim varken hem de...
"Rehavet" diyelim biz buna en iyisi...
Bloğumla zaman geçirmek istemedim nedense işte...
Peki ayrı kaldığım bu sürede neler yaptım.İnanın herşey normaldi hayatımda binlerce kez şükürler olsun Yaradana.Bebeğim tatlı diliyle evimizi şenlendirmeye devam ediyor her zamanki gibi ve büyüyor elbette.Onun için de bir post hazırlamak istiyorum epey oldu gelişimi hakkın da yazmayalı.Eşim herzamanki gibi yoğun çalıştı bu süre zarfında.Sivas İstanbul Bursa ve İzmir'e gidip geldi eğitim toplantıları için değişik zamanlarda işi gereği.Kayınvalidem pankreatit gibi ciddi bir rahatsızlığı atlattı çok çok iyi şimdi.
Ve ben...
Huzurluyum, mutluyum,belimdeki ağrıdan gayrı da bir sıkıntım yok elhamdülillah.Bel fıtığımın tetiklemesinden sanırım,salı günü belimdeki kaslarda tutulma oldu ve ben işe gidemedim,raporlu ve evdeydim.
Şimdi kullandığım ilaçlarla çok daha iyiyim.Büyük ihtimalle pazartesi çalışmaya devam:))
Şimdi kullandığım ilaçlarla çok daha iyiyim.Büyük ihtimalle pazartesi çalışmaya devam:))
Bu arada beni merak eden mail ve yorumlarıyla sorup beni yalnız bırakmayan siz arkadaşlarıma da tekrardan çok çok teşekkür etmek istiyorum...İnşallah arayı bu kadar uzatmadan bloğuma yazarım artık...
Şimdi sizlere eşimin çok sevdiği benim ise karidese tercih edeceğim bir lezzetin tarifini vermek istiyorum...
500gr.Kalamar1.5 tatlı kaşığı toz şeker
1çay kaşığı karbonat
yarım çay bardağı süt veya soda
1Su bardağı un
1çay kaşığı karbonat
yarım çay bardağı süt veya soda
1Su bardağı un
Yapılışı:
1-İlk olarak temizlenip yıkanmış, halka doğranmış kalamarları (ben dondurularak satılanlardan alıyorum) derin bir kaba alınız.Üzerlerine şeker,karbonat ve limon suyu ve çok az tuz ilave ederek iyice ovunuz.Bu arada köpürecektir.önemli olan sert yapıdaki kalamarları iyice ovarak yumuşatabilmektir.Bu şekilde marine ederek buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletiniz.
1-İlk olarak temizlenip yıkanmış, halka doğranmış kalamarları (ben dondurularak satılanlardan alıyorum) derin bir kaba alınız.Üzerlerine şeker,karbonat ve limon suyu ve çok az tuz ilave ederek iyice ovunuz.Bu arada köpürecektir.önemli olan sert yapıdaki kalamarları iyice ovarak yumuşatabilmektir.Bu şekilde marine ederek buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletiniz.
2-Kızartmak üzere marine ettiğiniz kalamarları süzgeçe koyup suyunu süzdürünüz..Diğer tarafta unun içine çok az tuz atıp karıştırınız.Kullanacağınız tuz miktarını marinesine kattığınız tuz oranına göre göz kararı yada damak tadınıza göre ayarlayınız.Örneğin çok az tuz atıp bir iki kalamar kızartıp tuz oranına bakarak tekrardan tuz ilavesi yapabilirsiniz.
3-..Kalamarları una bulayıp fazla ununu silkelendikten sonra hafif ateşte bol kızdırılmış yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartınız ve servis tabağına alarak sıcak servis yapınız.Afiyet olsun..
PÜF NOKTALARI:
*Kalamarları marine yapıp iyice ovup yumuşatırsanız ve en az 1-2 saat bekletirseniz,daha hoş bir lezzet elde etmiş olursunuz.
*Kalamarları marine yapıp iyice ovup yumuşatırsanız ve en az 1-2 saat bekletirseniz,daha hoş bir lezzet elde etmiş olursunuz.
*Kalamar kızartırken pişirme süresine çok dikkat edilmelidir çünkü çok çabuk yanar ve sertleşir.Benim tercihim ve deneyimim kızgın yağa attıktan sonra maksimum 1-1.5 dakikadır.Sararmaya başladığı an yağdan çıkarmanız gerekir.
*Ayrıca bol yağda ve hafif ateşte kızartılması, kalamarların tavanın dibine değmemesi gerekir aksi taktirde siyahlaşıp lezzeti kaybolur.(İçinizden"kalamar için 1 litre yağı heba edemem, koca tencereyi yağla mı dolduracağım" diye soranlar olabilir.Bu iş için komik ama büyük boy cezvenizi önereceğim size.Yani ben büyük boy cezvenin yarısına kadar yağ koyup kısık ateşte kızarttım kalamarları sizlere de tavsiye ediyorum.
*Ayrıca bol yağda ve hafif ateşte kızartılması, kalamarların tavanın dibine değmemesi gerekir aksi taktirde siyahlaşıp lezzeti kaybolur.(İçinizden"kalamar için 1 litre yağı heba edemem, koca tencereyi yağla mı dolduracağım" diye soranlar olabilir.Bu iş için komik ama büyük boy cezvenizi önereceğim size.Yani ben büyük boy cezvenin yarısına kadar yağ koyup kısık ateşte kızarttım kalamarları sizlere de tavsiye ediyorum.
***Bu tarifi etkinlik düzenleyen canım arkadaşım PAŞASOFRAMa göderiyorum.kendisine klaylıklar diliyorum...Birbirinden leziz tarifler için arkadaşımın sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
mintiden sevgiler
18 yorum:
Merhaba arkadaşım bu ne uzun bir ara böyle hoşgeldin diyelim tarifin çok güzel hep merak etmişimdir nasıl pişirilir diye iyi oldu bu sevgilerimle...
Merhaba canim benimmmm nasilsin görüsemiyoruz bayadir nasilsin iyimisin, oglun nasil.
Sayfa biraz canlansin diye yine etkinlige katildim senide bekliyorum canim öptüm.
Porselendemlik.com tarafından hazırlanan
"Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
7 Nisan 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında
http://pasasofram.blogspot.com/ adresimde göndereceğiniz birbirinden
güzel tarifleri yayınlayacağım...
Tariflerinize 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
sofram' a gönderiyorum diye not düşüp
bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,
etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,
lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...
Cok gecmis olsun canim insallah bir daha tekrarlamaz,yoktun uzun süredir gercekten,kalamarada bayiliriz ailecek,ellerine saglik! sevgiler sana...
sevgili minticiğim evet ya sizler çok ara vermişsiniz sizler yokken ben blogerli oldum blogcuda daha yazmıyorum ..
Alevcim cok gecmis olsun...
bicirik'in gelisimiyle ilg. postunu bekliyoruz:)
Kalamar ve tum deniz urunlerini severek tuketen biri olarak sayfandan yutkunarak ayriliyorum:))
sevgiler
canim ozletmistin kendini Alevim ne iyi ettinde bizi haberdar ettin.beli agrin icin gecmis olsun canim.benimde dogumdan sonra bel agrim basladi bakalim ne olacak halim...
kalamari hic yemedim desem:)
ben hamsi ve levrekten baska deniz urunu tuketemiyorum galiba...
ellerine saglik bu arada minigide koklayarak opuyorum....
kalamar harika olmuş,eline sağlık.
canım merhaba. çok geçmş olsun öncelikle hem sana hemde kayınvalidene. sağlık gibi yok ama değerini geç anlıyoruz. oğluşunun iyi olmasınada çok sevindim. özletme kendini artık.
kalamara gelince çok yedim ama evde hiç denemedim. ellerine sağlık arkadaşım. kocaman sevgilerimizi öpücüklerimizi gönderiyoruz size.
Offf offf offf nasıl da severimmmmmm ellerine sağlık :))))
Sevgiler,
Evren
Alevcim; bak kızıyorum ama.. Araları çok açar oldun:)) Olmuyor böyle hıııııı:)) Ellerine sağlık ablacım (özlüyoruz naapalım:)
Çok geçmiş olsun, umarım bir an önce toparlanırsınız.Kalamar tava ımmmm, enfes.Elinize sağlık.
canım benım cok gecmısler olsun siz ıyı olun da gecıkmıs postalr nasıl olsa yayınlanır bu arada kalamar tava cok güzel görunuyor ellerıne sağlık arkadaşım,sevgiler ozzca:)
MMM ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK
:))
Geçmiş olsun. Ellerine sağlık. Çıtır çıtır nasıl da güzel görünüyor =)
Geçmiş olsun canım benim aynı dert bende de var üstüne birde boyu fıtığıda.
Ellerine sağlık Alevcim kalamarı severim çok da güzel görünüyor..
Sevgiler..
kalamar çok güzel görünüyor. Ben birkaç defa denedim ama istediğim o çıtır çıtır lezzeti yakalayamadım. Bu tarifi deneyeceğim, teşekkürler.
bizi kanunla cezayla tehdit ettikten sonra merhaba herkese diye lafa giremezsin. sen girsen de biz o selamı almayız!!! anonim kardeşler
merhaba sevgili anonim kardeşler;kanunla cezayla-kimseyi korkutmuyor bloglarımızın yasal korunum hakları hakkında yol arkadaşlarımı bilgilendiriyorum.
***
mintinin sevgisi alan almayan herkese yeter...herkese kucak dolusu selamlar...
Yorum Gönder