29 Mart 2015 Pazar

Kunta Kinte /Islak Kek


Selamlar herkese...
Bayıldığım lezzetlerdendir ıslak kek...
İşte tarifi...


MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
2 SU BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
125 GRAM MARGARİN
1çay bardağı sıvıyağ
2PAKET KABARTMA TOZU
4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
ALDIĞI KADAR UN
1paket vanilya

Yapılışı:
1-Yumurtalar le şeker bembeyaz oluncaya kadar köpürtülerek çırpılır.
üzerine süt,yağ kakao ilave edilir ve çırpılır.

2-Bu karışımdan 2 su bardağı kadar kenara ayrılır.

3-Geri kalan kısıma son olarak un,k.tozu ve vanilya elenerek ilave edilir.kaşıkla karıştırılır.tepsiye dökülür.

4-180 C lik fırında 10 dakika tutulduktan sonra ısı 160 C ye düşürülür.ilk 20 dakika kesinlikle fırın açılmaz.yaklaşık toplam 30-40 dakikada pişen kekin ilk sıcağı gittikten sonra ayırdığımız sos üzerine dökülür.Dökmeden önce çatalla bir kaç yerinden keki delerseniz sosu çok daha iyi çekecektir.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...


2 yorum:

*mehtap dedi ki...

Kunta Kinte diyince dizisi aklıma geldi:)) Kek nefis görünüyor eline sağlık.

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Ben de pek severim ama ahh şu kilolar olmasa. Ellerinize sağlık, sevgiler...
Bizim Mutfak-Aysel
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...