28 Eylül 2016 Çarşamba

Medovik \ Rus Pastasi \ Russian Honey cake




Severek yapiyorum sevgili Papela'dan ögrenmis oldugum bu pastayi....
Her yapişimda ayri bi haz aliyorum.
Mutfağima yayilan o muhteşem kokuya bayiliyorum.Evet evet bu pastayi denemek icin en buyuk nedeniniz mutfaginizi kaplayacak o muhteşem büsküvi kokusu olsun...

Evi ev yapan unsurlardan biri de emin olun mutfaktan yayilan muhtesem kokulardir...Sıcacik olur içiniz....Sevgi ve güvenle kaplanir tüm bedeniniz...Kalbiniz aşkla çarparken işte tam da o anda yayiliverir ruhunuzu okşayan muhteşem kokular...Anne olduğunuzu eş olduğunuzu hissettirir.Tüm ailenize iyi gelir 👪

Ne vakit güzel bir koku yayilsa mutfağimdan, koşarak gelir oğlum 😊"şilorşilp eller yine ne yapmiş bakiiim" diye uzanir ocaga parmaklarinin üzerinde yükselince görüverecekmiş gibi😄 
her defasinda kucaklayarak ne pişirdigime baktiririveririm...
"yaşşşasin ennn sevdiğim"diyerek koşuverir içeriye.En sevdiği olmasa bile "anne eli" değmiştir bi kere😊...Şilorşilp eller hemde😂

İşte böoooyleee.
Yani lafin sözün kisasi deneyiverin bi kere.Accik ugraştirici ama sonuç mukemmel.Haaaa! Hemen söyleyeyim bu pastada kalite konuşur.Yani öyle"aman canim nooolcak tereyaği yok margarin koyayim,şu uyduruk baldan atayim,markasiz krema kullanayim derseniiiiz,ıı yaptiginiz o şeyi yiyemezsiniz efendim.İste bunun için kaliteli malzeme kullanacaksaniz yapin derim😊 çunku kalite lezzeti bu pastada %100 etkiliyor diyorum tarifine geciyorum....

Sevgili şeymacigimin (papelam) tarifini oduğu gibi aktariyorum.aynisini birebir yaptim ben de.

Hamur İçin:

.3 yumurta
.120 gram tereyağı
.1 çay bardağı kadar şeker
.3 çorba kaşığı bal (mümkünse kalitelisini tercih edin,hamurun kıvamını doğrudan etkiliyor.)
.1.5 paket kabartma tozu (orijinalinde karbonat kullanılıyor ben  kabartma tozu ile pişiriyorum)
.4 su bardağı kadar un 
.1 paket vanilya


Krema İçin:

.Takriben 4 su bardağı çiğ krema (mintiden not. Ben 2pk krema kullanip bazen 1paket kremsanti ile tamamliyorum)
.1 su bardağı şeker
(Dilerseniz  1 kutu Sweetened Condensed Milk)

Hazırlanışı:Hepsini mikserle koyulaşana kadar çırpıyoruz.


Yapilişi:

Evvela üç yumurta ve şekeri iyice çırpınız. 
.3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavaya alıp,ısıtınız.Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişiriniz ( en fazla 1 dk)
.Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave ediniz.
.Ayrı bir tavada tereyağ veya margarini eritip ılınınca karışıma katınız.
.Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip,hafif sert bir hamur elde ediniz.
.Hamuru 6' eşit parçaya bölüp,her birini oklava veya merdane yardımı ile,unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açınız. (Orta boy tencere kapağınızla ölçün ve ondan biraz daha büyük açın)
.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup,çatalla birkaç yerinden delerek,önceden ısıtılmış180 derecede yaklaşık 2-3 dk pişiriniz (Sık sık kontrol edin,hemen pişiyor,aman ha yanmasın!)
.Hepsi pişince,tencere kapağı ile kesip,aynı boyda olmalarını sağlayınız.Artan kenarları robotta un haline getiriniz.
(Pastayı süslemede kullanacağız.)
.Pişen bisküvilerden teker teker alıp,aralara / üstüne / dışına kremasını sürünüz,yani pastamız tamamen krema ile kaplanacak,bitince kenarlarını bisküvi unları ile kapatınız.
Not:Ben bazen aralara kremayla birlikte yuvarlak dilimlediğim muzlardan da koyuyorum,güzel oluyor.
Eğer  arasına çiğ kremalı harç yerine muhallebi kullanmak isterseniz,ara katlara sürüp dışını 2 paket krem şantiyle hazırladığınız beyaz tabaka ile kaplayınız.

Süslemek için:

.1 büyük tablet sütlü çikolata( minti not.ben bitter kullandim)
.3-4 kaşık çiğ krema
.Çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırınız.
.Minik bir poşete veya sıkma torbasına koyup,dilediğiniz şekilde süsleyiniz


Minti not. Ben cilekle susledim.Dilimlenmis bir foto ekliycem ilerleyen zamanlarda.Aceleden cekemedim.Bu pastayi mumkunse en az 1-2 gece dolapta bekletiyorum.Ve dilimledigim de uzerine bal gezdirerek servis yapiyorum bilginizee😊🙋


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...