7 Haziran 2017 Çarşamba

Adıyaman Meyir Çorbası



Anneler anlatır, Kızları yapar... 😊 
Geçen annecigim ile telefonda konușurken "Ne yemek var sende annecim" diye sordum. 
Meyir çorbası var kızım deyince "O nasil bir corbaki dedim?"  😇 
Anneciğim anlattı, ben kafama yazdım. 

Canım annem rahatsızdı yakın zamanda.Doktor ihmalkarlığından acile gitti apar topar. Doktorun verdiği ve kullanma talimatini ozellikle anlattigi ilac nasıl bir etki gosterdiyse, acillik oldu anacim. Babamın yakin zamanda gogsunden kitle aldirmasi ise cabasi. Allahtan sonuçları iyi de rahatladık. Iste boyle elzem zamanlarda kuș olup varmak, gōrmek, yardimci olmak, yapilacaklari yapip geri ucup gelmek istiyorum. 
😟😥
Buradan tűm hastalara basta anacigima sifalar diliyorum. 
Ve uzak olmak ne kadar da zor diyorum. 
Farkli sehirlerde olmak bircok yonden zor.
 Iki taraftan biri hastalansa diger taraftaki endiselerde kaliyor. Aciz hissediyor kendini, koșup yetișememek kahrediyor acil bir durumda. Bu nedenle Rabbim sağlık versin en bașta diyorum. 

Ve corbaya geri dōnůyorum..
Miniğim patlıcanı sevemedi pek, ona patlicani sevdirebilmek,yada en azindan ondaki vitamini de aldirabilmek adına annemle olan gōrűsmemden sonra telefonu kapatip mutfaga koștum. 
MEYIR ÇORBASI nı hemencecik yaptım. 
Guzel ve damak tadimiza uygun, yakin bir corba. Yerken garipsemedim. Bence lezzetli. Miniğim 1.5 kase icti. Ben 1 kase
😇 Evin diğer seçici fertleri yemedi. 😂

Rutin corbalardan sıkıldığımız zamanlarda denenebilir diye důșůnůyorum. En gůzel yanı ide bol vitaminli olması. 
Çůnků bu corbaya istediğimiz sebze ve bakliyatları katabiliyoruz. Nohutlu yapilanı var, kabakli yapilani var. Ben biber ve patlicanli yaptim. Bi sonrakine havuc ve kabakta ekleyecegim, vitamin degerini artirmak adına. 
Ve tarife geciyorum. 

Malzemeleri :
yoğurt 2 sb
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
                              Yarım sb pilavlık bulgur. (Bi sonrakine daha da az koyucam bu ōlçuye.)  
Bir tutam tuz

Sosu İçin;

1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz

HAZIRLANIŞI
Yoğurdu tencereye koyup 1 yumurta kırarak cirpin, ılık su ekleyip ocakta karıştırarak pişirin.Cok sulu olmamalı. Koyu ayran kivaminda olsun. Aralıksız karistirin, durursaniz kesilir corba.  Diğer tarafta patlıcan ve biberleri irice dograyin.
Bulgur ile birlikte tencereye alıp su ekleyerek ocağa alın ve haşlayın. Sebzeler haşlandıktan sonra ocağın altını kapatıp sogumaya birakin.
Soguduğunda elinizle sebzeleri ezin. 

Sosu için soğanları doğrayın. Ardından bir tavaya koyup yağı ekleyin. Soğanlari kavurun.Sonrasında pul biber atıp çorbanın üzerine dökerek servis edin.

Not:Ben ilk gűn soğan kavurnadım. Tereyağını eritip pulbiber atıp űzerine dōktum corbanin. Ertesi gůn, annem:corbanin ozelligi soğanı, deyince bir de ōyle denedim. Tercih sizin. 
Afiyet olsun... 😊 


1 yorum:

Nil dedi ki...

Eline sağlık Minticiğim. Annene acil şifalar.Bazen yakında olsan bile gidemiyorsun. En acı olanı bu.
Çorbayı hiç duymadım. Önce köz patlıcanla yapılıyor sandım. Sarmısak da yakışır sanki.
Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...