15 Eylül 2011 Perşembe

Eskişehir Gezimiz


Selamlar yeniden...
Görüşmeyeli çok oldu değil mi?Bu aralar nöbetleri arka arkaya aldım sanırım.Bol bol çalışıyorum.Nöbet çıkışlarında da bebeğimden uzakta geçirdiğim zamanın öcünü alırcasına onunla zaman geçirerek bu açığı kapatmaya çalışıyorum.Dün mesela Ümitköydeki arkadaşıma(oğlu,oğlumun sütkardeşi bu arada:)gezmeye gittik oğlumla.Gün boyu sütkardeşi ve ilk arkadaşı olan Poyraz'la inanılmaz keyifli zaman geçirdi bebeğim.Hatta uyumak bile istemedi Poyraz'dan ayrılacak diye o kadar yani:)Onu mutlu görmek tüm yorgunluğu aldı inanın bana:))

Neyse gelelim asıl konumuz olan Eskişehir gezimize...
Evet  resimde gördüğünüz yer Eskişehir...
Venedik değil...
Bu arada beni tanıyanlar Venedik'e olan aşkımı bilir.En çok görmek istediğim yerlerden biridir,hatta başında gelir.
Dünya gözüyle bir kez,görmek istediğim yerdir Venedik.Eh Venedik'e gidemedim ama Eskişehir de bu keyfi azıcıkta olsa yaşama fırsatı buldum.İnanılmaz hoş bir şehir.Görsel olarak şahane.Ulaşım mükemmel...Sanırım saymaya başlasam bitiremem o kadar...


Bayram tatilimizin sonuna doğru bir anda eşimin teklifiyle başladı,hep gitmek istediğim Eskişehir gezimiz.Cuma akşamı hazırlıklara başlayıp cumartesi sabahı arabamızla düştük yola.Eskişehir güzergahında keşfettiğimiz,inanılmaz hoş bir piknik ve mangal alanı olan Bademlik'te mola verdik.Ellerimizle hazırladığımız kahvaltılıklarımız ve çift termosla yanımıza aldığımız çayımızla şahane bir kahvaltı yaptık.Eşim kahvaltımızı hazırlarken,oğlumla inanılmaz keyifli dakikalar yaşadık.Kahvaltı sonrası yola devam kararının ardından toparlandık ve minik dinlencemize son verdik.



Eskişehir'de ilk durağımız Kentpark oldu.Güzel düzenlenmiş bir park.Ama Eskişehir'in inanılmaz sıcağı,parkı doyasıya gezmemize engel oldu.Kendimizi kapalı bir mekana atma gereği hissettiğimizden,Haller Gençlik Merkezine doğru yola koyulduk.


Şehir merkezinde olan Gençlik Merkezine,Eskişehir'e has olan Esbotla gitmeye karar verdik.
Bol müzikli,eğlenceli,alkışlı,oyunlu,Porsuk çayı üzerindeki yolculuğumuz  yaklaşık 15 dakika sürdü.Suda kocaman kocaman balıklar vardı renkli renkli.Hımm!esbotu yüzerek geçeceğine inanan sevimli bir köpeğin yüzme macerasına tanık olduk.Ben bu kadar hırslı köpek görmedim.Yol boyu gah yüzdü,gah karaya çıkıp koştu,köprü atladı,trafik ışığı geçti lakin peşimizi bırakmadı:))Çok güldürdü bizi çoook:)))

Gördüğümüz balıklar...
İnsanlar kıyıda elleriyle besliyor bu balıkları.Ben de bebeğimle tanıştırıverdim hemencecik:)


Esbottan tam bu noktada inip yürüyüşümüze devam ettik.Dilerseniz yine bu noktadan gondollara atlayıp en fazla 4 kişilik olan gondol sefasına çıkabiliyorsunuz.


Bu şehirde ulaşım sorunu yok.Esbotla gidebilir,tramvayı kullanabilir otobüs yada minibüsle gidebilirsiniz gitmek istediğiniz yere.Yine sırf değişik bir yolculuk olsun istiyorsanız,kiraladığınız bir gondola binebilir yada faytonla şehir turu yapabilirsiniz.


Yemek molasında Eskişehir'e özgü çiğbörek keyfi yaşayabilirsiniz.Papağan'da yemenizi öneriyorum.Göbeteyi tatmak istedim lakin hiç rastlamadım.Hala merak ediyorum açıkçası Eskişehir Göbetesini.
Bir başka sefere gittiğimde muhakkak tatmak istiyorum.Yine balaban kebabını da deneyebilirsiniz.Ben cesaret edemedim beğenmezsem diye ama sizlere seçenek olsun diye yazayım istedim.Bence yeme-içme işleri de oldukça hesaplı.Ankaradan sonra çok uygun geldi bize bu şehir:)Bir de pahalı şehir derler Eskişehir için.Gerçi kiraların yüksek olduğunu duymuştum...


Şehir merkezi çiçeklerle bezeli.Bol bol bebeğimin resmini çektim durdum.Miniğim,çevresi çiçeklerle sarılı minik havuzlarda bıcı bıcı keyfi yapmak istedi kendince,zor ikna ettim:))atıcak kendini havuza su canavarım benim:)))



Eshişehir de bolca göreceğiniz bronz renkli heykellerden biri.Parklarda sokaklarda bolca var.




Eğer vaktiniz çoksa,yada alışveriş canavarlığınızı burada da sürdürmek isterseniz Esparkta gezebilirsiniz.Sanırım Eskişehir'in en büyük alışveriş merkezi Espark.Benim çok bi ilgimi çekmedi.Ben küçük şehirlerde büyük alışveriş mrkezlerine ilginin daha az olabileceğini düşünüyordum,Eskişehirde yanıldığımı farkettim.Tıka basa insan doluydu alışveriş merkezi.


Gezilebilecek,ancak gezincede bir çırpıda bitirilebilecek inanılmaz otantik bir yer,Haller gençlik Merkezi.
 Eski bir hanı restore etmişler gibi geldi bana.İçinde ıncığıboncuğu-takısı-tokası minik minik dükkanlardan oluşan bir dolu hediyelik eşya alabileceğiniz yerleri mevcut.Halin bir kapısından girip diğerinden çıkabiliyorsunuz.Görülmesi gereken yerlerden biri.Ama ben çok daha büyük bir yer bekliyordum.Öyle gözünüzde çok büyütmeyin derim.Bir solukta gezebileceğiniz hoş bi mekan...


Ve Eskişehir de trafiğin yükünü inanılmaz azaltan tramvaylar.Birçok güzergah mevcut.Ankaradaki ulaşım fiyatlarıyla kıyaslarsak da inanılmaz ucuz.

 Gittik,gezdik,gördük...
Ben Eskişehiri beğendim açıkçası.
Uzun süre yaşarsam sıkılır mıyım? kestirmesi güç ama bana Ankara'dan daha fazla yaşanabilir bir şehir gibi geldi.
Hemen belirteyim ki;her ne kadar Ankara'nın boğucu kalabalığından ve koşuşturmalı günlük yaşantısından yorulmuş olsam da Ankara'nın benim için yeri ayrı.Burası bana;sevdiğim insanı,biricik oğluşumu,sevdiğim mesleği icra etme imkanını,huzuru,mutluluğu verdi.Birgün buradan gitsem dahi Ankara benim için hep özel kalacak belirteyim.

İşte böyle...
Ve burada Eskişehir gezi notlarıma son veriyorum...

Herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum...
SEVGİLERİMLE...

25 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

eskisehirlile rcok sansli
ved e cok dogru bir belediye baskani secdiler
sevgiler
sefa

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:=))
ne güzel !! değilmi ?

yeğenimi evlendirdik
artık eskişehirli oldu !
damatbey :
'' aldım işte kızınızı'' der durur :)))
yakında bende ordayım.
Kısmet ! diyelim.

Özgen dedi ki...

Merhaba arkadaşım gerçekten çok güzelmiş Eskişehir ben de hep merak ediyorum orayı bçok isterdim görmeyi sevgileer...

Limon çiçekleri dedi ki...

Göbeteyi Seyitgazi çıkış yolundaki Çibörek denilen yerde yiyebilirdiniz.Tüm Eskişehir yemekleri mevcut.Mintim Odunpazarı evlerini gezmeyi unutmuşunuz.Harika evlerdi.Bir dahaki gidişinizde aklınızda bulunsun.Görümcemin kızı orda oturduğundan sık sık gideriz biz hatta bununla ilgilide bir postum var hatırlarsan.Güzel ve keyifli bir gezi olmuş ağzınızın tadı hiç bozulmadın inşAllah...

LeylaK dedi ki...

ama ben bu şehre bayılıyorum. ben de gidip görmeyi çok istiyorum. çok şanslısın :((( çok güzel fotoğraflar. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Ayy ne güzel bir post olmuş. Neden beğendim acaba yoksa Eskişehir memleketim olduğu içinmi? :). Çok güzeldir memleketim. Her günde güzelleşiyor.
Bir de not : Haller gençlik merkezi eskiden hal di. yani sebze meyve hali. Üniversiteye giderken(yıl 1994) önünden geçmeye çekinirdik. Şimdi süper olmuş.
tekrar teşekkürler, hasret giderdim.

gelibolu17 dedi ki...

fotoğraflarına bayıldım canım,çok güzeller,,,gezide yaramış mintime,sefalar olsun :)

nasılsın bu arada,bak kendi rızamla geldim bloguna bile isteye dikkatini çekerim :)

öpüldün canım,selamlar....

abide dedi ki...

Minticim nasıl canım göbete çekti şimdi:) Benim annemler tatar olduğu için çiğbörek,göbete bunlara bayılırım.Geçen yıl ilk defa eskişehire gittim ve çok beğendim.

Gulcin dedi ki...

harika fotograflar. ne iyi etmissiniz de gitmissiniz super

durutarifler dedi ki...

Bursa'ya 2 saat uzaklıktaki Eskişehir'e halen gidemedik :((
Ayrıca bende tatarlıkta var

lena ile başbaşa... dedi ki...

Eskişehir ne kadar gülmiş böyle,en kısa zamanda görmek isterim oraları :)ihşallah :))teşekkürler fotolar için..

BETÜLCE dedi ki...

Bu yaz bizde gittik Eskişehire bir arkadaşımızı ziyarete 8yıl önce yine gitmiştim ama bu sefer bayıldık Eskişehire, çok değişmiş gelişmiş bulduk.Fotodaki heryeri bizde gezdik.Kent Parkdan Esbota bindik şehir merkezine geldik gerçekten harika bir şehir diyebilirim.

Hayatın Tatları dedi ki...

bende çok seviyorum eskişehiri. Son gittiğimöde de çok şaşırdım gerçekten hızlı değişiyor.

bırtutamkekik dedi ki...

ayy ayyy ayyy:))minticiğimm bu ne güzellbir post böyylee:)))
senin ruhunda gezi fehberliği mi yatıyor nee:))
muhteşem bir anlatım olmuş...uçup uçup gidesim geldi oralara:)
hele de şu gondollara bayıldım:)
yüreğine sağlık tatlım...
bebeğin ve sevdiceğinle nice güzel gezilere inşaallaah...venedikkk hayalin gerçek olsun da bizide sayfandan gezdir inşallah...
hayırlı cumalar canım...

zeymurancafe dedi ki...

mıntım ne güzel anlatmışsın ben de bır kaç kez gıttım eskışehıre çok beğendım bu yıl eşimle tekrar gitmek istedık ama su dan fırsat olmadı hastaydı korktuk yolculugu kaldıramaz dıye ama mutlaka gıdecegız Allah izin verirse tabıkı,senın rehberlıgın ıyı oldu buralara da ugrayacagım umarım venedık hayalınde gerçek olur,öpuyorum canım

Runkli dedi ki...

Eskişehir' im bambaşkadır aşığım bu şehre... İnsanları rahat ve sıcaktır, minicik ama harika, yaşanabilirlik açısından en güzel şehirlerden birisidir.


Ulaşım konusuna değinmek istedim, Ankara' ya göre ucuzmudur bilemem ama Eskişehir için pahalı çünkü gittiğiniz mesafeler çok kısa en fazla 20 dk şehir içi yolculuklar, oda bir ucundan bir ucuna hemen hemen.

Fırsatı olan herkesin gelip görmesi gereken bir şehir, üstelik 1 günde bu şehri tamamen gezebilirsiniz :)

NİRVANA dedi ki...

Canım cok iyi etmişssinde Eskişehiri görmüşsün..Ben 7 sene yasadım o güzel şehirde orda okudum ve aşkımla orda tanıstım...Bizde cok güzel hatıraları vardır oranın seninle tekrar gezmiş gibi hissettim...yakında bizde ufak bir nostalji turu yapıcaz...sevgiler..

Unknown dedi ki...

Mintim zevkle okudum seni. Demekki memleketimi gidip gezdin, ohh gezmis gibi oldum vallah. Bu yaz'da izine gidemedik ya, resimlere bakarken nasil özledigimi anladim. paylasimin için saol. Kendine çok iyi bak

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

ablam 15 senedir Eskişehir'de oturduğu için şehri epeyce bir gezip görme fırsatım oldu...tabi bu süre zarfında geçirdiği o inanılmaz gelişimi de
belediye başkanı dediğin böyle olur işte derim her defasında
hizmet için gelir, hizmetini yapar, halk da onu her defasında seçer:)

yazın tam bir gezi rehberi olmuş Minticim...harika

Unknown dedi ki...

Hic görmedigim bir sehir ama bu harika fotograflardan sonra artik sart oldu gelmek.... Sevgilerimle,

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Söylenenecek kelime yok tek kelime HARIKA

► Hobihane ◄ dedi ki...

ankaradaym 2 yıldır eskişehiri gidip gezmek bir nasip olmadıyaa..çok güzel gerçekten bir hafta sonu trenle gidip gelcem inşallahh..

Elif'in defterinden dedi ki...

Memleketim memleketim memleketim :D

mine dedi ki...

ne güzel bir şehir olmuş ya en kısa zamanda gitmeli gitmeli gitmeli : )

pastaguvercini dedi ki...

cnm bir eskişehirli olarak bir solukta okudum yazını,bayıldım,o kadar özlemişimki memleketimi, göbeteyi bizim komşumuz çok güzel yapar,bir dahaki gidşinde beraber gidelim onda yiyelim :) bloğunu bulduğuma çok sevindim,takipteyim cnm,bende seni bloğumda görmekten mutluluk duyarım,sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...