Mutlu günler diliyorum herkese,
Aslında canım çok da bişey yazmak istemiyor ama,
ne yalan söyleyeyim ilerde anımsayıp üzerinde düşüneceğim,mutlu olup tebessüm edeceğim yada buruk hallerime gülüp geçeceğim iki kelam etmeden de geçmek istemiyorum tariflerimi yayınlarken.
Kasım ayının 2'sine Bulgaristan yolcusu eşim ve içim buruk bu nedenle.
İlk başlarda bu Şube Müdürlüğü işine sevinmiştim ama tüm denetim ve yurtdışı işleri sırf bu sıfattan dolayı ona kaldığından,ve bizi birbirimize uzak kıldığından dolayı da hayıflanmıyor değilim hani.Ama yine de şükredip hayırlarla ve selametle gidip gelmesini temenni ediyorum dedikten sonra kurutulmuş sebzeler arasında en çok sevdiğim patlıcan kurusuna lafı getirmek istiyorum.Bana kış akşamlarını hatırlatan bu yemeğin tarifini vererek yazımı çok uzatmadan noktalamak istiyorum.
Şimdiden afiyet olsun diyorum...
Malzemeler:*15 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
*2-3 adet kuru soğan,
*4-5 diş sarımsak,
*1yemek kaşığı domates salçası,
*1 su bardağı bulgur
*1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı zeytinyağı,
*1 çay kaşığı toz şeker,
*Karabiber, pulbiber, çok az kimyon, tuz,
*1 yk. nar ekşisi veya bir dilim limon suyu
Maydonoz,
Yapılışı:
1-Kuru patlıcanları, kaynar suya koyup,çatal batacak şekilde yumşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayınız.Kaynayan suyu değiştirirerek haşlama işlemine devam ederseniz,patlıcanın acı tadından kurtulmuş olursunuz.2-Dolma içini hazırlamak için; önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsakları atıp,üzerine salçayı ilave edip kavurunuz.Ben bol salça kullanmadım silme 1 yemek kaşığı salça yeterli olmakta.Yıkanmış bulgur ve pirinci ekleyerek hafifçe kavurunuz.
3-Sıcak suyla birlikte tuzunu, şekerini koyup suyunu çekene kadar pişiriniz..Baharatlarla birlikte, maydonoz ve naneyi ekleyip kaşıkla karıştırınız.
4-Hazırlanan bu karışımı, patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurunuz.
Tencereye dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpiniz. Dolmaların bir parmak altında olacak şekilde kaynar su ve çok az sıvıyağ gezdirdikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişiririniz.
Tencereye dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpiniz. Dolmaların bir parmak altında olacak şekilde kaynar su ve çok az sıvıyağ gezdirdikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişiririniz.
5-Pişmesine yakın limon suyu(ya da nar ekşisi) ilave ederek 5-10 dk. daha pişirip ocaktan alarak ılık olarak servis yapınız.Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapmanızı öneririm.Şimdiden afiyet olsun...
mintiden sevgiler
18 yorum:
ah ne çok severiz bu onu...ne çok yaparız yazdan kuruttuğumuz patlıcanlarla
nefis görünüyor uzanıp alasım geldi
ellerine sağlık
eşin için de sağlıkla gidip gelmesini diliyorum canım
bende çok severim kuru patlıcanı. bu kış için hazırladıklarımdan henüz hiç siftah etmedik. görünce canım çekti bu hafta bir yapayım en iyisi. elleirne sağlık canım :) sıkma canını ne yapalım iş. benim eşimde yurt dışına falan gitmiyor ama hep çok geç geliyor. devlet işi olsa başka kendi işin olsa başka.. her birinin kendi zorlukları var. rabbim sağlık versin huzur olsun yeter...
Hayırlara vesile olsun canım üzülme. tez kavuşursunuz inşallah. Ellrine sağlık benimde en sevdiğim dolmadır.
mmmm:))))
misss misss...
bayıldığım bir lezzett...
yaz kışş hiç farketmez bu lezzet benim için...
ellerine sağlık minticiğim...
eşin sağlıkla gidip dönsün inşallah...
sevgilerimle tatlım...
İLK GELEN BENİM SANIRIM DOLMALAR BENİM ELLERİNİZE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR.
Ellerine sağlık ne zamandır yapmayı istediğim ve ertelediğim bir dolma canım gayet lezzetli olmuştur.Allah tez zamanda kavuştursun İnşallah...
merhabalar canım ..
bayılırım kurutmalıklara vede özellikle böyle harika pişmiş patlıcanA Ellerine sağlık
sevgiler:)
Nasılda güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
çok güzel görünüyor,elinize sağlık!
Ay çok severim Minticim ellerine saglik olsada yesem ben bu saate :)
harika görünüyor canım ellerine sağlık nefis olmuş:)
Merhabalar,
Patlıcan sebzesini bizim kadar çok tüketen başka bir millet daha var mı merak ediyorum doğrusu? Eşim de patlıcanın değişik kuruları ile ilgili kış hazırlığı yapar. Yaprak, oyma ve doğrama. Karnı yarık için de değişik bir şekilde saklama hazırlığı yapar. Ben de aksi gibi patlıcanın sadece acılıca sulu yemeğini severim.
Elinize, emeğinize sağlık. Selam ve dualarımla.
Allah kavuştursun şimdiden diyelim
harikaa bir lezzet sunumda süperr çok severiz bizde elien sağlık
Ellerinize saglik. Esiniz icin de Allah yolunu acik etsin.
Sevgiler
nar ekşisi bol mu hmm çook severim patlıcan dolmasına ellerine sağlık sevgiler
harika görünüyor , tadını düşünemiyorum bile.ellerine sağlık Minticiğim , afiyet bal şeker olsun...
yemede yanında yat olmuş bu ama, hem lezzetli hem şık, süper, ellerine sağlık, güzel bir gün dilerim sevgiler.
Selam Mintim:)
ellerine sağlık bende çok severim nefis görünüyor yine gelirim
Allah'a emanet ol
Yorum Gönder