4 Kasım 2011 Cuma

23 aylık oldun miniğim...


Canım yavrum benim,
benim gözümden sakındığım nazlı bebeğim.nasıl seviyorum seni bir bilsen.Nasıl yüreğimin yandığını,sana bakarken bile burnumun direğinin nasıl sızladığını bir bilsen.Annelik gibi kutsal bir duyguyu tatttırdın bana sen.Beni "anne" yaptın.Bu mukaddes duyguyu yaşamayanlara da yaşatsın Rabbim.Hergün seninle yeniden anne oluyorum ben.Hiç yaşamadığım anne duygusuna senin minik avuçlarında doyuyorum.Fedakarlığın diğer ismidir annelik.Karşılıksız çıkarsız umarsızca sevmektir.Yavrusunun bir tek teline dahi kıyamamaktır.Başucunda bekleyip,üstünü her açışında,yeniden açacağını bile bile,tebessümle örtmektir.
Elimden geldiğince sana iyi bir anne olmaya çalışıyorum bebeğim.

Kuzucuğum benim,büyüyorsun ellerimde.Minik bir fidan gibi günbegün filizlenip,yeşeriyorsun....Zaman hızla akıp geçiyor ve sen bana her anında büyük mutluluklara şahit olduğum anneliği en güzel haliyle yaşatıyorsun.23 aylık oldun şimdilerde.Maşallah beni şaşırtacak kadar bilgili,düzgün konuşabilen,sosyal,paylaşımcı,bir çocuk oluverdin bile şimdiden.Kelime hazinen mükemmel.
Sen 25 eylül 2011 itibariyle rahatlıkla konuşup her istediğini dile getirebiliyorsun kuzucuğum.Üçlü dörtlü beşli kelimelerden oluşan cümleler kurabiliyorsun.İstediğini rahatlıkla dile getirebiliyor,konuyla ilgili yorumlarını bile paylaşabiliyorsun bizimle.Önceleri bizim söylediğimiz cümleleri tekrarlamaktan ibaretti konuşmaların,ancak artık konuyla ilgili kendi düşünceni dile getirebiliyorsun maşallah.Bu çok güzel bir ilerleme.Annenin yaptığı işi bitirdiğini görünce "anne işini bitirdi"diye yorumlayabiliyorsun olayı..."Berkay çöpü yere düşürdü,anne çöpü aldı "diyebiliyorsun.Yada parka gittik,sallandım ceviz yedim diye yaşadıklarını anlatabiliyorsun.Adın ne sorusuna ismini ve soyismini aynı anda söyleyerek cevap verebiliyorsun.Ve yine daha 2 yaşına girmemişken tüm aile bireylerinin isimlerini isim ve soyisimleriyle birlikte sayabiliyorsun.

Sayı saymaya inanılmaz meraklısın.sekize dokuza kadar rahatlıkla sayabiliyor,A harfini gördüğünde annenin A'sı,babanın B'si şeklinde harfleri bile tanıyabiliorsun.Gazete dergi broşür kitap ne bulsan okuyorsun.Herşeyin en ince ayrıntısına kadar sorup öğrenmek istiyorsun maşallah...
Elimizdeki mevcut tüm kitapları bitirdik.Artık yeni kitaplar alma vakti sanırım çünkü artık ben sormadan söyleyebiliyorsun her nesneyi her olayı kitaplarında.

Bebeğim beslenmen biraz düzene girmiş olsa da kilo aralığının en alt seviyelerinde yer almaya devam ediyorsun.Ve anneciğin sana nasıl kilo aldırabileceğini bilmiyor inan bana.Tamam sağlıklı olman yetiyor fazla kilolu olmanı da istemiyorum lakin hiç kilo almıyorsun ki be miniğim.Hazır gıdalar vermemeye özen gösteriyorum hala.Dondurma,çikolata bisküvi şeker tamamen uzaksın bu gıdalardan.meyveli yoğurdu bile evde yapıyorum sana.Etçil olacağın şimdiden o kadar belli ki konu et ve et ürünleri olunca iştahın iki katına çıkıyor maşallah.
günlük süt vermeyi bir süreliğine bıraktık.onun yerine devam sütü içiriyorum bir süreliğine.bıldırcın yumurtasını da yazdan beri vermiyorum.yumurta sarısını sevmiyorsun ancak anneciğin onu sen farkında olmasan bile yediriyor sana merak etme:))beyazını çatalınla bitiyorsun aferin sana.meyve özürlü olduğunu bir kere daha belirtmeliyim sanırım çünkü havuç ve elmadan başka meyve yemiyorsun kuzucuğum.
Üst köpek dişlerin çıktı ancak diğerlerinin boyunda değil henüz.Köpek dişlerini 19 eylül 2011gibi çıkarmaya başladın.toplamda 14 dişin oldu.alt köpek dişlerin hala çıkmadı.

yakın zamanda balık yağı vermeye başlayacağım inşallah.
hergün badem fındık yada cevizden birinden birini mutlaka tüketiyorsun.Sabah ve akşam olmak üzere 2 bardak (2 su bardağaına yakın)sütünü de içiyorsun.

Henüz o,minik ellerin puzzle konusunda hünerli değil.Ancak lego ve tahta tamir setinle harikalar yaratıyorsun.Renkleri hemen öğrenmeni beklemiyordum aslında üzerinde fazla durmayıp ama her defasında da konuştuğum nesnenin rengini söyleyip geçiyordum ancak öyle zannediyorum ki renkleri öğrenmekte zorlanmayacaksın.Babaannen de bu hususta üzerine titriyor senin.Hergün yeni birşeyler öğretmeye çalışıyor kuzucuğum.Eğer tesadüf değilse sen bir çok rengi tanıyorsun aslında.Mesela kırmızıyı maviyi ve turuncuyu her defasında doğru söylüyorsun.Ama ben yine de erken diyerek bu konuya noktayı koyuyorum.
Artık yaz günlerinde olduğu gibi dışarlara gidip parklarda koşamıyorsun.Elimden geldiğince güneşli günlerde dışarı çıkarsam da zamanının büyük bir bölümünü evde geçiriyorsun kuzucuğum.Çizgifilmlere bayılıyorsun.Bu arada hayvanların büyük bir çoğunluğunu tanıyor isimlerini söyleyebiliyorsun.Üstelik o çok bilmiş tavrınla zebraya şakacıktan "bu aslan" dediğimizde "hayıyy o aslan diiil o zibra zibra" diye bizimle mücadele bile ediyorsun.Ahtapottan deniz atına,gergedandan su aygırına kadar birçok hayvanı tanıyorsun.

Gelişimin anneciğine göre çok iyi.
Rabbim seni esirgesin,ve tüm annelerin yavrucuklarını da...
Unutma sen anneciğinin gözbebeğisin...

18 yorum:

neslice tarifler dedi ki...

Yerim ben onu. Allah bağışlasın. Sağlıklı, huzurlu, şanslı bir ömrü olsun. Benim yerime de mıncıklayın :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

maaşAllah o gözbebeğe
nazarlardan korusun Rabbim
huzurlu, mutlu, sağlıklı ve başarılarla dolu bir ömrü olsun inşaAllah

bayramını kutluyor, tüm sevdiklerinle beraber daha nice güzel bayramlar geçirmeni diliyorum

sevgiyle...

Özgen dedi ki...

Allah daha nice yaşlara, yıllara erdirsin sağlıcakla, mutlulukla ,hep birlikte İnşallah sevgiler...

SERRA dedi ki...

maşaallah annesi, kilosu az diye üzülme hiç , gelişimi süper

Gülcan dedi ki...

EVDE ÇOK İŞİN OLDUĞU İÇİN PAYLAŞIMINIZI OKUYAMADIM ACELE ETTİM. KUSURABAKMAYIN.ÇOK ŞEKER ÇOK TATLI ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN. İYİ BAYRAMLAR.

Unknown dedi ki...

Rabbim nice uzun yillar, saglikla, mutlulukla yeni yaslarini görmeyi nasip etsin insallah... Sevgilerimle,

Bir Dilim Düş dedi ki...

maşşaaalllaahhhh Allah nazarlardan saklasınn!!!!

Sevgiler,
Evren

Unknown dedi ki...

Allah bağışlasın canım çok tatlı maşallah.Buraya yazdığın 23 ayın yıl oldugunuda görmek kısmet olsun inşallahh

bırtutamkekik dedi ki...

kıyamamm sizee beennn:))
rabbim ayırmasın canısı...
mutlu ve huzurlu bayramlar:)

SeneminYemekleri dedi ki...

yerim o güzel nanakları annesi. Allah bağışlasın. güzel bayramlar geçirmeniz dileyiyle...

Nilgün Komar dedi ki...

sağlıklı sıhhatli bir ömür dilerim canım yavruna ve sana...

Unknown dedi ki...

oyy maşallah miniğine , sağlıkla ve sevgiyle büyür inşallah...
Şimdiki çocuklar çok şanslı.Onlarla oynayan ilgilenen onlara zaman ayırabilecek anneleri babaları ve hatta aile büyükleri var..
renkleri öğrenmesi çok güzel ...yerim o akıllı bıdığı :)
keyifli güzel bir bayram geçirmen dileğiyle Minticiğim ,öpüyorum
içimizdeki karnaval

fatosun mutfagından... dedi ki...

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.

Güloanne mutfakta dedi ki...

Alevciğim Yüce rabbim senin ve tüm annelerin yavrularını bağışlasın acı ve kederlerini göstermesin .
Bayramını kutlar sağlık ve mutlulukla sevdiklerinle geçirmeni diler sevgiyle çok öpüyorum

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Allah'ın rızasını kazanarak O'na yaklaşmanın bir yolu olan mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

Nefsini nirana, kalbini Rahman'a, oğlunu Kurban'a, malını ihvana bezletmekle ahdine vefakarlığını gösteren Hz. İbrahim (a.s.)'ın itaatinin ve oğlu Hz. İsmail'in de teslimiyetinin yolunda ilerleyen kullardan olmamız dileğiyle sağlıcakla kalın.

Selam ve dualarımla.

Unknown dedi ki...

Allah hepinize sağlık versin.. maşallah.. iyi bayramlar canım..

essu dedi ki...

Masallah canım nice saglıklı multu huzurlu aylar diliyorum :) en son yazında dedigin gibi bu dünyadaki tek servet huzur bende aynısını düşünürüm

PaSaSofraM dedi ki...

Masallah ne cabuk zaman gecmis ya 2 yasina gelmis , Allah uzun ömürler versin ins. senin ona kiyamadigin gibi büyüyünce ayni hassasiyeti o da sana yapar ins. canim, Allah evlatlarimizi hayirli evlat etsin ins.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...