24 Kasım 2011 Perşembe

fırında kabak tatlısı


Bugün izinliyim,evimdeyim,ve inanılmaz mutluyum...
Bu akşam anacığımın yanına memleketime gideceğim inşallah.Aslında uçak olsaydı haftasonundan çıkacaktık yola lakin bayram öncesi ancak pazartesi akşamına ayarlayabilmiştik.22.40taki uçağımızla bu geceyi anneciğimde geçireceğiz hayırlısıyla.En çok bebeğimin anneannesiyle buluşmasına seviniyorum.Yollar uzak olduğundan geliş gidişler pek sık olmuyor taktir edersiniz ki.Anneanne-torun şöyle koklaşsınlar-hasret gidersinler istiyorum...


Sonra minik Cemremiz var Malatya'da,kuzen çocukları benim bebeğimle...Güzel zaman geçireceklerini kaynaşacaklarını düşünüyorum.
Cemoş Berkaydan 6-7 ay büyük bu arada ve inanılmaz şeker...

Eh!hazır bir miktar ayrı kalıcam bloğumdan,tatlı tatlı ayrılalaım istedim.
İşte bu nedenle de sizi,en sevdiğim tatlılardan biriyle Kabak tatlısıyla başbaşa bırakıyorum...Anneannemin enfes yaptığı bu tatlıyı her yapışımda tonton anannem gelir aklıma.Şimdilerde İstanbulda olan tontonlarım,Malatya'ya dönmeden evvel bize de uğrayacaklar inşallah.Sabırsızlıkla bekliyorum canlarımı diyorum ve tatlının tarifine geçmek istiyorum.
Kabak tatlısı,bana her zaman sonbaharın müjdecisi gibidir.Bir de kestane ve lahana manavdaki yerini aldı mı?tamam!kış gelmiş demektir:))
Bayıldığım bu lezzeti yapabilmek için;alim olmaya gerek yok aslına bakılırsa lakin 
usulen de olsa vermek gerek tarifini değil mi:)
Haydi buyrun Kabak Tatlısına...
Malzemeler
  • 1 kg.balkabağı
  • 1.5 su bardağı şeker
  • (yada 3 kg kabak+1 kg şeker şeklinde ayarlayabilirsiniz...)
  • 1 adet çubuk tarçın
Yapılışı:
  • Kabak dilimlerini  iri parçalar halinde doğrayıp,tepsiye yerleştiriniz.Ben kabağı kesip doğrayamıyorum açıkçası.İnanılmaz kuvvet gerektiren bir iş bence.Bu nedenle genellikle dışarda kesilip hazırlanmışı alıp bol suda iyice yıkayıp hazırlıyorum.
  • Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpiniz.Şekeri damak zevkinize göre azaltabilir yada artırabilirsiniz elbette.
  • Aralarına parça tarçınları da yerleştirdikten sonra tepsinizin üzerini folyoyla iyice kapatınız.
  • 10 dakika kadar sıcak fırında bekletiniz,bu işlem kabakların sulanmasını sağlayınız.Ben kabakların üzerine şekeri serpip üzerini kapatıp 1-2 saat kadar bekletiyorum açıkçası.Bu bekleme kabakların kendiliğinden suyunu salmasını sağlamakta.Sonrasında yine 10 dakika kadar folyoyla sarılı vaziyette pişiriniz.Folyoyu çıkardıktan sonra da saldığı suyu tekrar çekip yumşacık oluncaya kadar 170 derecede pişiriniz.
  • Fırndan çıkardığınız tatlınızı tabağa alıp bol ceviz yardımıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.Ben bu tatlıyı soğuk seviyorum.Ilık yada soğuk servis yapabilir,dilerseniz tarçın serpebilirsiniz...
  • AFİYET OLSUN..
mintiden sevgiler

20 yorum:

u.aydin dedi ki...

minticigim gule gule git selametle.selamlar bizden malatyaya.(yanlis anlamadiysam)ellerine saglik.tatli bir veda olmus.gorusmek umuduyla.sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

kabağın en sevdiğim hali.. ellerine sağlık canım
sevgiler..

Unknown dedi ki...

HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK

SeneminYemekleri dedi ki...

BENDE YARIN YAPACAĞIM ŞEKERE BASTIM KABAKLARI. ELLERİNE SAĞLIK

Ferkay dedi ki...

İyi yolculuklar Alevcim Anacığının sıcacık kucağında nefis yemekleriyle bu tatil senin için en güzel tatil olacaktır eminim.
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Dün akşam bende yaptım,kabak tatlısı benım için çok sevdıgım bir tat,minticiğim senınde ellerıne saglık bu kabaklarda harıka olmuş.Güle güle git anneciğine ıyı yolculuklar.

gelibolu17 dedi ki...

Günaydın minti'm,kabak tatlını yedim,ellerine sağlık nefis olmuş :)
Hayırlı yolculuklar dilerim,sevgiyle gidin gelin inşallah...selamlar :)

öpüldün canımcım :)

durutarifler dedi ki...

Canım ellerine sağlık.
Nefis görünüyor.
İyi hafta sonları
Sevgiler

NİRVANA dedi ki...

güle güle gidin gelin...hayırlı yolculuklar...

neslice tarifler dedi ki...

Canımcım Malatyalıysan eğer hemşeri sayılırız. Ben de Elazığlıyım. İyi tatiller diliyorum arkadaşım. Annenin de ellerinden öperim..

SERRA dedi ki...

gurbette biri olarak sevincini anlıyorum, her anın tadını çıkar, kabaklar nefis gözüküyor, eline sağlık.

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

canım benim güle güle git güle güle gel Annenede çok selamlar insan annesinden uzaktayken ne çok özlüyor bilirim bende şark görevindeyken annemden uzaklardaydım.canım arkadaşım kabak tatlısınada bayılırım ellerine sağlık bebişi öp yerime. kendine çok iyi bak...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Allah kavuştursun ablacım. Mutlu günler geçirin inşallah. Ellerine sağlık bu arada ablacım..

Adsız dedi ki...

Ben tencerede yapıyorum kabak tatlısını. Annem fırında da yapardı. Her hali güzel sonuçta:) Ellerine sağlık.Hayırlı yolculuklar.

Unknown dedi ki...

Hayırlı yolculuklar canım..
Kabak tatlında ye beni der gibi bakıyor..:))
Ellerine sağlık canısı..
Çok öpüyorum.

Doyumluk.... dedi ki...

süper görünüyor.sevgiler....

özlem dedi ki...

Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 30 KASIM-14 ARALIK tarihleri arasında http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

GÖNÜL dedi ki...

çok severim kabak tatlısını harika görünüyor iyi yolculuklar bu arada benimde baba tarafım malatyalı sevgiler

Meltem dedi ki...

Haarika, ne diyeyim Minticiğim. Tam da fırında kabak tatlısı düşünürken, senin, ekrandan fırlayan fotoğraflarını buluverdim karşımda. Ellerine sağlık:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

Aralığın ortasına geldik ben hala kabak alacağım:)Ama bu akşam kesin alacağım galiba ellerine sağlık canım mintim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...