16 Mayıs 2017 Salı

18.ay Kaan imin Gelisimi/Bebek gelisimi

mintiden sevgiler

Zamansızliktan yazamiyorum ama not dusmeden de gecmek istemiyorum
Kaan im artik 1,5 yasinda bir bebek, kocaman bir masallah... 
Abisiyle cok mutlu ve cok iyi anlasan iki oyun arkadasi diyebilirim. 
Hergun abisinin okuluna kadar yuruyup mutlu mutlu ve hic kucak istemeden tekrar eve kadar yuruyebiliyor. 
Merdivenleri bizim destegimiz olmadan ve ellerini yere koymadan tirmanabiliyor. 
Hala 8 dișteyiz. Ne kadar gec cikarsa o kadar iyi demektir. 
8.disini 1 martta cikardi. 
Kaan heryere tirmanan cikan, inen, takla așan bir bebek. Cok aktif masallah. 
Yemekleri dűzenli ve hic bir sorun yok. Sabah hercesit kahvalti, oglen yogurt makarna pilaav turu corbasi aksam et ve sebze yemeklerini ayirmadan yiyor. Arada meyvesini yiyor meyve ayrimi da yok. Muz, yenidunya, cilek, erik, karpuz, elma ne versek severek yiyor masallah kuzuma. 
Karsilikli top oynayabiliyor, cek birak arabalari karsilikli oturup surebiliyoruz, saklambac kovalamac, kule yapma, hamur oyunu, lego takma, arabalar, sesli oyuncaklar, balonlar, buyuk oturup surdugu arabasi, mutfak gerecleri en buyuk eglencesi. 
Kapak cevirmeye bayiliyor. 
Kitp okumayi seviyor, dinliyor, sorduklarimizi gosteriyor. 
En sevdigi arkadasi babasi ve abisi. Babasiyla hopluyor kovaliyor yakaligor, ciglik cigliga evde kosup bogusarak oynuyorlar. Bayiliyor babayla oyuna. Babasina așik. Babasi da ona
😇 
Abisiyle muhtesem iliskileri var. Abisi çop atmayi ogretti mesela halida minicik kagit gorse koșarak çøpe goturuyor. Araclarin isimlerini ogretmeye calisiyor bu ara, kamyon tır vs. 
Abisinin pijamalarini katladigini gordugunde katli pijamalari alip abisinin odasina goturuyor. Kedilede bayiliyor. Parklara gezmelere dogaya bayiliyor. 
Balkona bayiliyor. 
Iceri gelmek istemiyor. 
Gunduz 1 saat uyugor. 
Akșam mutlaka 8-9 arasi gece uykusuna yatiyor. 
Sallamak, pıșpıșlamak yok. Emiyor, yatağina uzanip yorganini ōrtmemi istiyor. Uyku icin mutlaka yataği olmasi lazim. Misafirlikte zorlaniyorum. 
Evdeyken uyku saati geldiginde hadi annecim uykuya gidelim diyorum, benden ōnce odasina yuruyor. Birlikte uzaniyoruz. Suyunu  iciyor, emiyor ve uyuyor. Gece emmiyor. Gece emmelerini 17 ay itibariyle bitirdik. Uyaniyor suyunu icip tekrar yatiyor. Gece aglamalari azaldi. Sabah erkenden tabiki emiyor ve mutfakta da kahvalti istiyor. 
8 de mutlaka uyaniyor ve acilen kahvalti icin mutfaga kosuyoruz. 
Ne varrsa yer itiraz etmeden. 
Tost, yumurta, zeytin, peynir, simit... Vs vs. 
17 ay itibariyle hergun 1 adet haslanmis yumurta yiyor. Bu ay icinde 7 bazen 8 kez olmustur gunde 2 yumurta yemek istemesi. Lutfen nazar etmeyin. Artik yemiyor cunku. Ama simdi 1 yumurta yiyor.. 😊 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...