Parmaklarınızı yiyebileğiniz bir lezzet bu, parmak kebabı.
Bildiğiniz restaurant yemeği.
Muhteșem bir fırın lezzeti.
Hic vakit kaybetmeden deneyin derim.
Minty'den onaylı👍
Patlıcanın patatesin kıymanin damakta muhteșem patlamasına șahit olacaksiniz.
Damakları çatlatan bir lezzet gerçekten.
Yanına pilavınızı cacık veya katma așınızı yapmayı unutmayın.
Misss.... 😊
Nasıl yapiyoruz bu lezzeti.
Yapimi da bir o kadar basit aslinda.
Tüm sebzeleri yukarıdaki👆gibi uzun uzun, parmak boyunda doğrayın, kızartın ve tepsiye dizin.
Ben ōnce patatesleri 2-3 adet, sonra patlicanlari 2 adet, en sona da biberleri (1 kapya vardi evde) 6-7 adette yeşil biber
Kizarttım.
Yağlarını rulo havluya iyice çekmelerini bekledikten sonra
Yuvarlak borcam tepsime dizdim.
✔️ 😇 Devami basit...
Ardından bir tavaya çok az yağ koyup kiymayi kavurun. Üzerine 3-4 adet sivri biber dograyip birlikte kavurun. Pulbiber, karabiber, tuz atın.Sogan sarimsak koymayin. Kavurdugunuz kiymayi sebzelerin orta kismina dōkun ve yayin.
Bir kaseye 1 yk salca koyup sicak suda iyice ezin. Uzerine komple gezdirin. Toplamda 1 veya 1,5 sb su yeterli olacaktir. Ben čok sulu istemedim. Uzerine domates dilimleyin. 2 adet.
Ve firinda 190derecede uzeri iyice kizarana, suyunu cekene kadar pisirin.
Tahmini 20dk.
Afiyet olsun 😇
Parmaklara dikkat edin yerken😂😂
Sevgiler
mintiden sevgiler
1 yorum:
Ellerinize sağlık... Çok güzel görünüyor
Yorum Gönder