17 Ocak 2015 Cumartesi

Çardak Kebabı

Herkese merhabaa
Ayri kaldigimiz bu sure zarfinda oglumla birlikte kisa bi Antalya kacamagi yaptik babamiz da hazir oradayken kisa sureli bi gezi yapalim istedik.

Akabinde de üç gün kadar Gaziantep yolunu gozledik.10-15 cm lik kar yağışından dolayı pek gezememiş ve pek resim çekememiş malesef :( Olsun ailece gezmek için bahanemiz oldu işte.Gidip,gezip,bol bol resim çekeriz insallah
.....
Neyse efendim asıl konumuza gelelim.İşte durumlar bizde bundan ibaret.Geçen haftanın özeti postunu yapsam daha iyi olacak sanırım.Ama fotoğrafların her biri bi yerde olduğundan, toparlayamıyorum.Kimi tlf.larımızda, kimi fotoğraf makinasında falan işte... İnşallah finallerden sonra o işle ilgileneceğim diyorum ve lezzetime geçiyorum...

Aslında bu tarifi ilk olarak hastanemizin yemekhanesinde tatmıştım.Çoook beğenince neden evde de yapmayayım dedim.Biraz internet araştırmasının sonunda gözüme kestirdiğim bi kaç tarifi birleştirerek lezzetimi sona erdirebildim.Oldu mu? Oldu...
Ama arada bir yapılabilecek bir lezzet olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.Ağır ve bol kalorili ve doğal olarakta çok lezzetli... :)
 

Yaparken, hangi yemek sitelerine baktığımı bir türlü hatırlayamadım.Hatta gerçekten şuan nasıl yaptığımı bile tam olarak hatırlayamıyorum.Bu nedenle siz bu tarifi yapmadan önce Çardak kebabını yapan başka yemek sayfalarına da göz gezdirin olur mu?Beni bilirsiniz.Yalan dolan yok.Ne ise o.Napiyim çok iyi hatırlıyorum dersem,tarifi %100 budur dersem sizleri yanıltmış olabilirim.O yüzden lütfen bu uyarımı dikkate alınız.
Ayrıca normalde Çardak kebabı küçük doğranmış parça etlerle yapılır.Ben ise kıymayı tercih ettim.Bir çok yemek sayfası yaptığı çardak kebaplarını fırında pişirip öyle servis yapmış Ama ben az yağda ,tavada kızarttım.Ben yufka ile yaptım,tarifi kreple deneyenler var.Bu farklılıkları en başından ben yazayım size. 
Siz benim tarifime bakın bi.Sonra da diğer tariflerle kıyaslayıp kafanıza göre kendi tarifinizi yapın olur mu?

 Malzemeler:
3 adet yufka
300 gr. kıyma
yoğurt
konserve garnitur
tuz
salça
pulbiber
tereyağı
sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
1adet soğan
Karabiber
 

1-Öncelikle kıymanızı, suyunu salıp tekrar çekene kadar tavanızda pişiriniz.Suyunu çekmeye başladığı an sıvıyağını (göz kararı koyuyorum ben,ne bileyim 2-3 yemek kaşığı mesela) ve ince ince doğadığınız kurusoğanları ilave ederek kavurmaya başlayınız.

2-Soğanlarınız ölmeye başladığında konserve garnitürünüzü sudan geçirip süzdükten sonra ilave ediniz ve yaklaşık 5-10 dakika daha kavurmaya -pişirmeye devam ediniz.

3-Üzerine pulbiber karabiber ve tuzunuzdan damak zevkinize göre atınız.Çok az belki 1 yemek kaşığından bile az salçanızı ilave ederek iyice kavurunuz ve altını kapatınız.

4-Diğer yandan yufkanızı 4e bölerek soğuyan içinizden bolca koyarak sarınız.Yufkanın geniş kısmına koyup kenarlarını içe katlayarak sarıp uç kısmını suyla ıslatarak yapıştırınız.Tavanın dibine koyduğunuz sıvıyağı ısıttıktan sonra sardığınız börekleri bu yağda her yerini kızartınız.Çok pembe ve çok kızarık olmamalı.Hafif sararıp pembeleşmesi yeter.Havlu kağıdına alarak yağından biraz uzaklaştırabilirsiniz.

5-Ardından servis tabağına alınız.Üzerine,soyup dövdüğünüz sarımsak ve az tuzla hazırladığınız yoğurdu gezdiriniz.

6-Üzeri için tereyağında salçanızı eritiniz.Kokusu çıkana kadar karıştırınız.Üzerine çok az pul biber ve nane atarak azıcık su ile sosunuzu inceltiniz.Bir süre daha ocakta tutttuktan sonra alınız.

7- Servis tabağına aldığınız ve üzerine yoğurt döktüğünüz böreklerin üzerine hazırladığınız sostan gezdiriniz ve sıcak servis yapınız.
AFİYET OLSUN....
:)

5 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Merhaba Canım, Blogları canlandırmak adına 31 Aralık 2015 tarihine kadar Bloglara yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı .Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Takibimdesiniz bende beklerim sevgiler.

yemek tarifleri dedi ki...

gece gece acıktım ya canım çekti. ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.

Unknown dedi ki...

Çok güzelmiş gerçekten kadın giyim,elbise,abiye, kıyafet, tunik,
bayan giyim,etek,elbise,moda,marka,
trend,sexi iç giyim,sexi çamaşır,fantezi,fantezi iç çamaşır,
sexy iç giyim,kadın giyim markaları,

Bir Dilim Düş dedi ki...

Offf offff yeme de yanında yat olmuş bu ellerine sağlık...

Sevgiler

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

ELINE SAĞLIK CANIM BIZDE BMYLE YAPIYORUZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...