13 Mayıs 2011 Cuma

Zerdeçallı Karnıbahar Çorbası

Malzemeler
1 adet karnabahar
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
1 küçük havuç
1çay kaşığı pulbiber
2-3 yemek kaşığı ince bulgur
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz , karabiber
 
Yapılışı
1-Karnabaharın yapraklarını ve sert göbeğini kesip çıkartın. Geriye kalan parçaları parmak kalınlığında doğrayıp bir kenara ayırın.

2-Bir tencerede yağı ısıtıp soğanları ekleyin ve kavurun. Üzerine doğradığınız karnabahar parçalarını,rendelenmiş havucu,bulguru,1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiberi ve yarım tatlı kaşığı zerdeçalı ekleyip,suyunu da ilave ettikten sonra,ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.

3-Bir el blenderı yardımıyla (ya da rondoda) püre kıvamına getirdikten sonra arzu ederseniz üzerine tereyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.Yine,1 çay kaşığı kadar pul biber kullanmanızı da tavsiye ederim.



Afiyet olsun...
Mintiden sevgiler

6 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Mintim hi denemediğim bir çorba ama çok leziz olduğu her halinden belli.Ellerine sağlık canımcım.

yersofrasi.org dedi ki...

Hımm karnabahar çorbasını hiç böyle denememiştim. Zerdeçalın çorbaya nasıl bir tat verdiğini merak ettim. Ellerine sağlık.Hayırlı akşamlar.

Özgen dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım zerdeçalı mercimek çorbasında denemiştim.Seninki de değişik ve lezzetli olmalı sevgiler...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Nasilsin canim gorusmeyeli, cok zamandir yoktum yeni dondum bende:). Cok saglikli tam sifa corban olmus ellerine saglik.

Serap Uzun karakazan dedi ki...

Değişik bir çorba denemek lazım,eline saglık cnm...

içimizdeki karnaval dedi ki...

Tadını çok merak ettim.Karnabaharı severim ama kokusu olmasa muhteşem olacak :))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...