1 adet karnabahar
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
1 küçük havuç
1çay kaşığı pulbiber
2-3 yemek kaşığı ince bulgur
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz , karabiber
Yapılışı
1-Karnabaharın yapraklarını ve sert göbeğini kesip çıkartın. Geriye kalan parçaları parmak kalınlığında doğrayıp bir kenara ayırın. 2-Bir tencerede yağı ısıtıp soğanları ekleyin ve kavurun. Üzerine doğradığınız karnabahar parçalarını,rendelenmiş havucu,bulguru,1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiberi ve yarım tatlı kaşığı zerdeçalı ekleyip,suyunu da ilave ettikten sonra,ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
3-Bir el blenderı yardımıyla (ya da rondoda) püre kıvamına getirdikten sonra arzu ederseniz üzerine tereyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.Yine,1 çay kaşığı kadar pul biber kullanmanızı da tavsiye ederim.
Afiyet olsun...
Mintiden sevgiler
6 yorum:
Mintim hi denemediğim bir çorba ama çok leziz olduğu her halinden belli.Ellerine sağlık canımcım.
Hımm karnabahar çorbasını hiç böyle denememiştim. Zerdeçalın çorbaya nasıl bir tat verdiğini merak ettim. Ellerine sağlık.Hayırlı akşamlar.
Eline sağlık arkadaşım zerdeçalı mercimek çorbasında denemiştim.Seninki de değişik ve lezzetli olmalı sevgiler...
Nasilsin canim gorusmeyeli, cok zamandir yoktum yeni dondum bende:). Cok saglikli tam sifa corban olmus ellerine saglik.
Değişik bir çorba denemek lazım,eline saglık cnm...
Tadını çok merak ettim.Karnabaharı severim ama kokusu olmasa muhteşem olacak :))))
Yorum Gönder