18 Mayıs 2011 Çarşamba

Böğürtlenli Cheesecake


Selamların en güzelini sizlere göndererek başlıyorum yazmaya.
Ben,bayan Minti yine görevinin başında,hastanesinde hastalara hizmet etmekle meşgul.Yoğunluğun azaldığını farkedince,biraz kendime zaman ayırayım istedim.Bir yanda çalan müziğim,diğer yanda eşini ve bebeğini özleyen yüreğimle,cihaz seslerinin uğultusuna inat gecenin sessizliğiyle birlikte,daha evvelden yaptığım ve tadına bayıldığımız chesekekimi paylaşmak istedim sizlerle.

Şunu belirtmek istiyorum ki;her nekadar bloglara girmek,arkadaşlarıma cici mesajlar yazmak,yorumlar bırakmak,ziyaret etmek istiyor olsam da,zamansızlık bunları yapmama mani oluyor.Bu nedenle ziyaretine gidemediğim birçok arkadaşımdan özür diliyor,beni anlaacaklarını ümit ediyorum.Yoğun günümün ardından kalan enerjimi,gün boyu anneciğine hasret kalan miniğime harcamak istiyorum.Bilgisayarla münasebetim yok derecesinde azaldı anlayacağınız.Ama mutfak çalışmalarıma ara vermek istemiyorum.Elimden geldiğince yaptıklarımı resimlemeye,resimlediklerimi de sizlere aktarmaya çalışıyorum.


Bu chesekek tarifini Uzman tv'den aldığımı belirtmek istiyorum.Çok lezzetli oldu inanın bana.Chesekek severlere chesekeki bir kere de,bu oranlarla ve bu malzemelerle denemelerini tavsiye ediyorum.



Malzemeler:
Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı süt
50 gram tereyağı


ara kreması için:
1 paket pınar beyaz
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt veya 50 gram sıvı krema
4 adet yumurta
Bir çimdik tuz
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 silme yemek kaşığı un


üzeri için:
1,5 su bardağı böğürtlen
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su



Yapılışı:
1-Bisküvileri robottan çekiniz.Eritilmiş tereyağıyla karıştırıp kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştiriniz.Kalıbı budolabında bekletıniz. 

2-Dığer yandan ara kreması için yumurta ve şekeri iyice çırpın.Üzerine labne ve yoğurdu ekleyip hafifçe karıştırın.Üzerine un ve nişastayı ekleyip karıştırınız.


3-Hazırladığınız sıvı kremayı bisküvi tabanının üzerine dökünüz.Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üstünü kızartmadan 45-50 dakika kadar pişiriniz.Pişip pişmediğini kelepçeli kalıbı hafif sallayarak anlayabilirsiniz.Chesekekin orta kısmı hafif sallanır kıvamda olmalıdır.Yine cehesekekinizin pişerken çatlamasını istemiyorsanız fırının tabanına yanmaz bir kap içinde bir miktar su koyabilirsiniz.Su fırın içi havasının aşırı kuru olmasını önlediğinden chesekekiniz çatlamadan pişecek ve daha leziz bir görüntüye ulaşacaktır.

4-Böğürtlen sosu için;iyice yıkadığınız böğürtlenleri rondodan geçirerek iyice ezip bir sos tavasına alınız.Üzerine şeker,su ve nişastayı ilave ediniz ve pişiriniz.Dilediğiniz miktarda şeker de ilave edebilirsiniz.Ben bu orana 1.5 yemek kaşığı şeker ilave ettim.

5-Hazırladığınız sosu ılımaya,pişen chesekekinizi ise soğumaya bırakınız.Chesekekinizin soğuduğndan emin olunca yine soğuğa yakın bir ılıklıktaki böğürtlen sosunu cehese kekin olduğu kelepçeli kalıba döküp buzdolabına kaldırınız.Eğer acil sunum yapmak zorunda değilseniz 6 saat kadar dinlendirmenizi tavsiye ediyorum.Ama ben 2-3 saatin sonunda servis yapmama rağmen bir aksilikle karşılaşmadığımı da belirtmek isterim.


Tüm Chesekek severlere afiyet olsun...
Herşey gönlünüzden geçtiği gibi olsun...
Mİntiden sevgiler


18 yorum:

Selen Cake Turkish Cuisine dedi ki...

Ellerinize saglik. Cok guzel gozukuyor.

Urfa Tutkunu dedi ki...

Ellerine sağlık sevgili Minti. Kek çok güzel görünüyor. İşe başlamışsın, kolaylıklar dilerim. Sevgiler.

Küçük Mucizem dedi ki...

ben bir kere ingiliz misafirimizin yaptığı cheese cake ten yemiştim ve hiç beğenmemiştim bana çok itici gelmişti. tuzlu tatlı karışık bişeydi
damak tadıma hiç uymamıştı.

ama bu muhteşem görünüyor. ve tekrar denemem gerektiğini söylüyor.

mintim harikasın ellerine kollarına sağlık.
çok öpüyorum canım

nilay dedi ki...

Ne diyebilirim muhteşemmm. Bayılırım zaten böğürtlenli lezzetlere . Ellerinize sağlık.
Sevgiler

aslı dedi ki...

enfes görünüyor. yapımı bana zor gelmedi. denemek isterim. ellerinize sağlık.

Limon çiçekleri dedi ki...

Tuttum ben bu cheescake i kesinlikle deneyeceğim.ama böğürtleni nerden bulmalıki şimdi?ellerine sağlık canım.

marifet ellerimizde dedi ki...

canım arkadasım...harıka bır goruntu:))))))
becerıklı kadın ..hemn calıs..hem bebıs bak...hemde döktür..maşallahh:))))))))))

Nazmiye dedi ki...

ellerine sağlık mintim, hemen not ettim en kısa zamanda deneyeceğim.bebeğini ve seni çok çok öpüyorum.hoşçakal.

Banu dedi ki...

Hımm canım rengine görüntüsüne bittim ellerine sağlık...

Pastane'den dedi ki...

nefisss ellerine sağlık arkadaşım
sana kolaylıklar diliyorum

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Renge bakın hele, renge:)) Of of offf..Nefis görünüyor ablacım; ellerine sağlık.. (hemşire mi, doktor musun? ben bilmiyordum da ondan soruyorum..)

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim hayirli aksamlar muhtesem görünüyor afiyetler olsun öptüm.

sarımutfak-hande dedi ki...

bu görüntü beni benden aldı resmen :)))
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

GÖNÜL dedi ki...

böğürtlene dayanamam çok güzel görünüyor

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

afiyet şeker olsun ellerine sağlık canım selamlar

Fatma dedi ki...

ellerine sağlık canım kekin süper böğürtlen harika duruyor açıklamalı resimli anlatımında çok iyiolmuş daha anlaşılır

zerzavat dedi ki...

bunu yapmak istiyorummmm

Neslihan dedi ki...

Çok leziz çok pembe=) tam bi aşk keki gibi olmuş, ellerinize sağlık..
eşim bu pazar il dışında olucak bu ilk ayrılığımız benimde yalnız geçireceğim ilk izin günüm. Sayfanızdaki bir çok lezzeti deneme fırsatı bulucam demek oluyo bu da:)
çok teşekkürler güzel paylaşımlarınız için:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...