22 Temmuz 2011 Cuma

Çilek Reçeli


Selamlar diyorum herkese bu mübarek günde,
İş yerimdeyim ve sabırsızlıkla eve gitmeyi bekliyorum yine.Bu haftasonu inanılmaz sıkıcı geçecek biliyorum.
ÇÜNKÜ;SEVDİCEĞİM ŞUANDA İRLANDA YOLLARINDA. 
Onu bekleyen uzun bir yolculuk var önünde.Bu sabah 5 te uyanıp hazırlanmasına yardımcı olduktan sonra,En Emine emanet ederek uğurlayıp,3 günlük hasret dolu bekleyişime başlamış bulunuyorum.
Klinik Araştırmalar Daire başkanı,Genel müdürü ve bir elemanıyla birlikte Şube müdürü vasfıyla İrlanda da ki bir laboratuvarın Sağlık bakanlığı adına GSP denetimini gerçekleştirmek üzere çıktılar yola.Önce istanbul dış hatlara,oradan da 8 saatlik bir yolcuklukla Dubline gidecekler.Otobüs ve 1-2 saatlik tren yolculuğunun ardından gitmek istedikleri yere,yani CORK'a varacaklar.
Dualarımla bekliyorum bitanemi.Onu En Emine emanet ediyorum.Dönüş;pazar gecesi 12 gibi inşAllah:)
Cork'ta kalacakları yer ise;Cork Vienna Wood Otel.Ben de her fırsatta otele bakıp duruyorum internetten.Sanki eşimi görecekmişim gibi,i hi:)))Komik dimi...
Neyse görevi gereği yapacağı bu ve buna benzeyen seyahatlerine alışsam iyi olacak sanırım.Çünkü 2-3 ay sonra da Amerika yolculuğu var bildiiğim kadarıyla.Bu arada laf aramızda benim birtaneciğim en sonunda master yapmaya karar verdi.Nasıl mutluyum bu kararından dolayı anlatamam.Çünkü biliyorum bu,onun için bebek oyuncağı.Öyle kapasiteye sahip ki maşallah bunu kolayca biticeğinden ben çok eminim.Ah bir de TUS'a hazırlanacağına dair bir söz çıksa ağzından.Neyse buna da şükür.İstese elinden asla kurtulamaz sınav falan lakin biz biraz hırs özürlüyüz:)ihi:)duymasın bunu,master yapmaktan da vazgeçer alimallahh.Neyse bi bunu yapıp bitirsin,gerisi de gelir inşallah.

Bu arada pek sık tarif veremiyorum,biliyorum ama çilek mevsimi geçmeden artık yaptığım çilek reçelinin tarifini vermek istiyorum.Ertesi senenin çilek mevsimi gelinceye kadar kötü olmadı inanın yada kristalleşme olmadı.Maşallah diyorum,sanırım çilek reçeli konusunda minti olarak iyiyim:))
Nasıl yaptığıma geçecek olursak:)


Malzemeler:
1 Kg çilek
1kg toz şeker
2-3 damla limon suyu


Hazırlanışı:
1-Böyle tam ölçü verdiğime bakmayın,aslında ölçerek yapmıyorum.Bu nedenle ölçüleri de tahmini veriyorum.Benim evde kullandığım ortaboy cam bir kasem var.Yıkayıp çöplerinden arındırdığım çileklerimden ne kadar koyuyorsam,o kadar da toz şeker koyuyorum.Yani birebir ölçüyle yapıyorum.2 kase çilek koyuyorsam,aynı kaseyle 2 tane de şeker koyuyorum.

2-Çilekleri suya koyup bir süre bekletiyorum.Ardından çöplerini yapraklarını ayıklayarak tertemiz yıkıyorum.Ve bir süzgece koyarak tamamen süzülmelerini sağlıyorum.Üzerinde hiç su kalmayacak şekilde süzüldükten sonra kaynatma işlemini yapacağım tencereye çilekleri koyuyorum kaseyle ölçerek.Yine aynı kaseyle koyduğum çilek ölçüsünde toz şeker serpiyorum üzerine.

3-Tencerenin kapağını kapatarak akşamdan buz dolabına kaldırıyorum ve sabah kalktığımda ateşe koyuyorum.Yani bir gece sekerle buzdolabında bekletiyorum.Sabahleyin suyunu bırakan çilekleri ocağa koyup kaynatıyorum.Bu arada oluşan köpüğü mutlaka tahta bir kaşıkla alıyorum.

3-Çilekler yumuşayıp,suyu kıvam kazandığında limon suyunu ilave ediyorum.Tam 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyorum.İlk sıcağı geçtikten sonra çok da soğumadan kavanozlara koyarak ağzını sıkıca kapatıyorum ve 3-4 saat ters çevirip bekletiyorum.Sonrasında mis kokulu çilek reçeliniz hazır...
 AFİYET OLSUN....
 
mintiden sevgiler

11 yorum:

emel(domates sepeti) dedi ki...

minticim sen gerçekten recel konusunda iyisin rengi kıvamı harika olmuş ellerine sağlık....

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

en favori reçelimmm.. çok güzel görünüyor, renkk harika, ekrana uzanıp bir ekmek bandırasım geldi ;)

ellerinize sağlık:)

marifet ellerimizde dedi ki...

alevcım ellerıne saglık canım ..nefıs....mınnosunu opuyorum

sevimin sayfasi dedi ki...

ellerine saglik, recel harika görünüyor... evde yapilmis recel gibi varmi yaa, ben daha bu sene baslamadim recellere...

yemyeşildeniz dedi ki...

bayılırım çilek reçelinee. ellerine sağlık harika görünüyor.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.Bende ayni şekilde bire bir ölçüyle hazırlıyorum.
Sevgilerimle...

bırtutamkekik dedi ki...

minti mintii:))harika olmuş bu reçel.renk,görüntü,resimli aşamalar:))ellerine sağlıkk:)sevdiceğine kavuşup muhabbet dolu kahvaltı sofralarında ağız tadıyla tüketmeniz dileğiyle:))sewgiler

durutarifler dedi ki...

Görüntüsü harikkkaaa olmuş. Eminim tadı da çok güzeldir. Ellerine sağlık.
Sevgiler

Oglak Kizlari dedi ki...

Dağ çileklerinden pazara düştü ama hala çok pahalı. Sırası var değilmi. Böyle derken, derken çilek reçelsiz kalmam umarım.

Ellerinize sağlık.
hevesli anne Çiğdem

mintinin dünyası dedi ki...

SEVGİLİ ÇİĞDEM BEN DE HER SENE BU TELAŞEYE DÜŞÜYORUM.AMA HER YIL ÇİLEK ORTADAN TAMAMEN KAYBOLUYOR VE AĞUSTOS SONLARINA DOĞRU TEKRAR ORTAYA ÇIKIYOR.BEN DE HEP O ZAMANLARDA YAPIYORUM.BEN DE BEKLİYORUM YİNE YAPMAK İÇİN.SEVGİLER...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM HERBİRİNİZİN YORUMLARI İÇİN TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYORUM...

Oglak Kizlari dedi ki...

Oh içim rahatladı. Agustos sonuna daha var.
:-)

teşekkür ederim.

Rahatlamış anne Çiğdem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...