Malzemeler:
- Yarım paket burgu makarna
- Yarım su bardağı kadar tulum peyniri,
- 2-3 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri,
- 3,4 kaşık sıvı yağ veya 1 kaşık tereyağı
- Karabiber,tuz
Hazırlanışı:
1-Yarım paket makarnayı üzerini geçecek kadar sıcak suyla,tuzunu da ilave ederek haşlayınız.Haşlanan makarnayı süzdükten sonra yeteri kadar sıvı yağ veya tereyağı koyup erittiğiniz tencereye alarak karıştırarak harmanlayınız.
2-Üzerine kaşar peynirini ekleyerek bir süre ateşte tutmaya devam edip,kaşarın erimesini sağlayınız.Dilerseniz kaşar miktarını artırabilirsiniz.Yada bu aşamada dilerseniz tulumun bir kısmını da ekleyebilirsiniz.Ben üzerine servis yapmayı tercih ediyorum.
3-Hazırladığınız makarnayı servis tabağına alıp üzerine tulum peyniri ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz.Dilerseniz maydonoz yada dereotu da ilave edebilir yada domates dilimleriyle tabağınızı zenginleştirebilirsiniz...
AFİYET OLSUN...
mintiden sevgiler
6 yorum:
oyy,oyy,makarna mı?hem de tulum peynirli bayılırım.3 öğün yerim kesin..ellere sağlık.
ben bide evde varsa dere otu maydanoz gibi otlar da katıyorum içine
eline sağlık olsun
Tulum peyniri ve makarna harika ikili:))))
tam da bu postu okumadan önce makarna yapmaya karar verdik. hem peynirli hem salçalı
Hımm bugün blogcu arkadaşların makarna günü anlaşıldı... Ellerine sağlık canım nefis görünüyor... sevgilerimle...
MAKARNA GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK.
Yorum Gönder