26 Temmuz 2011 Salı

İrlanda Yolculuğundan Eşimin Objektifine Yansıyanlar...




Selamlar yine Mintiden,
Bugün keyfim pek yerinde,
Giyindim şıkır şıkır,fönlettim saçlarımı da,bebeğimin durumu ve iştahı pek yerinde.Ama en önemlisi sevdiceğim geldi uzaak yollardan.Pazar gecesi 12-1 gibi geldi yorgun argın(kıyamam)Giderken jilet gibi ütülü,saç sakal traşlı,parlak ,dönüşte ise kravat çıkmış sakallar uzamış,gözler inanılmaz yorgun.Hiç kıyamam sevdiceğime uzun bir yolculuktu tabi.Ama keyifli anlar da yaşamışlar elbette.Hindistandan dönüşteki memnuniyetsiz ifade yoktu yüzünde.Sevmiş sanırım İrlandanın  serin havasını:))

Yakaladığı güzel karelerden de belli değil mi?Ben bile sevdim bu yeşil memleketi.Sevdim dedimse memleketim caanım Türkiyem kadar değil tabiki.Vatan aşığı biri olarak hiç bir memleket tutamaz benim memleketimin yerini diyorum ve konuya giryorum:)


Nasıl bir fotoğraf delisi olduğumu bilen eşim sırf ben mutlu olayım diye gözüne güzel gelen her yeri fotoğraflamış elinden geldiğince.Hatta panoramik görüntü bile almış.Belki bir başka postta onu da koyarım buraya.
Sevdiceğimin gözüyle İRLANDA'dan kareler



E n çok mimari yönden zengin binalarını sevdim ben İrlandanın.Sonra ılıman deniz iklimi oluşu ve serin olması da çok güzel yine sıcak yazlardan hoşlanmayan ben için.
Eşimin anlattığı haliyle anlatıyorum bu az nüfuslu ülkeyi.Onun gözlemleri aslında.Ülke koskocaman bir düzlükten ibaret vikipediadan bildiğim kadarıyla.Avrupanın hemen her şehrinde olduğu gibi İrlanda da şehri ikiye bölen bir nehir geçmekte.Ülkenin büyük bölümü geniş çayırlarla ve ağaçlarla kaplıymış.Gerçekten yeşil bir ülke,yemyeşil bir başkent diyor eşim.
Temiz,net ve derli toplu bir hayat akıp gidiyormuş İrlandanın başkentinde.



Yine eşimin hoşuna giden en güzel şeylerden biri de;sokakların hemen heryerinde bulunan bu saksı çiçekler.
Her köşe başında,caddeler,sokaklar boyunca,hemen her sokak lambasının yanıbaşında,
canlı ve tazecik çiçekler salınıyormuş.
Anlayacağınız çiçeklerle bezeliymiş dörtbiryan.Ne kadar güzel bir görüntü değil mi?Bana çok doğal geldi bu ülke.
Keşke ben de görebilseydim:)



Çok güzel bir katedral resmi var mesela bu postta yeralmayan.Muhteşem bir mimari.Sanırım başka bir post daha ayarlayacağım İrlanda için.


Yemek konusuna gelecek olursak;geleneksel İrlanda yemeklerinden pek hoşlanmamışlar.Hem,helal olup olmadığından emin olamadıkları için,hem de birçok yemeğin yapım aşamasında alkollü içki kullanıldığı için.Bu nedenle bol bol patates kızartması yemişler sanırım,patatesin bol olarak yetiştirildiği bu ülkede:))


Eşimin gezi notlarından aktaracaklarım şimdilik bu kadar.Birbaşka postta anlatacak birşeyler daha bulacaktır Minti,hiç merak etmeyiniz siz...
Şimdilik sevgiyle kalın,ve en sevdiklerinize hep yakın olun inşallah:)

mintiden sevgiler

10 yorum:

Meyra dedi ki...

sen sevdiceğini konuşturmaya devam et bayılıyorum başka kültürlerin görselli anlatımlarına minticim beklemedeyim:)) İrlanda tertemiz ferah bir ülke geldi bana..

Unknown dedi ki...

Çok güzel kareler bunlar :)
Önce gözünaydın demeliydim :) neyse,hakikaten çok hoş,hele o çiçeklere bayıldım :)
İnşAllah birgün biz de gideriz minticim :)
Mutlu günler olsun..

otuzundansonra dedi ki...

Güzel bir ülke ,bu arada gözünüz aydın ...

Adsız dedi ki...

çok güzelmiş insanın gidesi geldi kısmet birgün belki...sevgiler

mine dedi ki...

biz de gidelim biz deeee : )

Kuzzine dedi ki...

ben de memleketimi tek geçerim ama....ingiltere / irlanda ve oraların düzeni , yeşili,mimarisi,kesinlikle bir harika...serin havasından 3 günden sonra pek haz etmesem de oraları çok seviyorum ben...bu arada gözünüz aydın..:D

durutarifler dedi ki...

Meavy Binchi'nin kitaplarını okuduktan sonra bende çok merak ediyorum İrlanda'yı . İnşallah bize de kısmt olur

Oglak Kizlari dedi ki...

Gözünüz aydın.
Irlanda nın bir de kırsalı resimleri olaydı. Offf offf.

Allah sevdiceğiniz( miz)den ayırmasın.

Sevgiler
Cosşmuş anne Çiğdem

Adsız dedi ki...

Çok düzenli yapıların olduğu bir ülke olduğu belli. Hiç gitmedim ama bu fotoğraflarla bize bir İrlanda gezisi yaptırmış oldun:)

domates sepeti dedi ki...

canım ya resimler harika gidemiyoruz bari senin sayende görmüş oluyoruz...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...