11 Aralık 2016 Pazar

Maklube...



Özel bir yemektir maklube..
En azından bizim evde öyle...
Kokusu,etlerin yumşaklığı,kızarmış patatesin insanı cezbedişi,görüntüsü,lezzeti....
Saymakla anlatamayacağım sanırım...
En iyisi mi eğer evinizde pişirmediyseniz bu damak çatlatan yemeği, eğer hala sofranıza konuk olmadıysa ,bi deneyiverin derim...
Geçmişi nerelere dayanır bilinmez ama lezzeti on numara beş yıldız diyebilirim....



Piştikten sonra servis takımlarına servis yapabilirsiniz elbette lakin orjinali ortadan yeniliyor oluşudur söyleyeyim :)
Evet evet göründüğü gibi yenilir : ) :)
Nasıl mı?
Çağırırsınız en sevdiğiniz arkadaş grubunuzu yada enn yakın aile bireylerini....
Yaparsınız tencerede miss gibi dumanı üstünde maklube...
Ters çevirirsiniz piştikten sonra şöyle genişçe bir sahana...
Koyarsınız masanın en ortasına...
Varsa yer sofranız o da en makbûlü...
Hani maklube&makbül o anlamda yani😋😝
Tamam,peki iğrenç bi espriydi😅😅
Şaka yahu...
Takılıyorm size...
Siz piştikten sonrasını düşünmeyin..Bu lezzetten bi kaşık alınca nasıl yendiğinin farkında bile olmayacaksınız zaten diyorm veeee tarifine geçiyorum...


  • 500 gr. Kuşbaşı Et-Dana Eti
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Orta Boy Patates
  • 1 Orta Boy Kuru Soğan
  • 1 Yeşil Biber
  • 2 yemek Kaşığı tereyağı
  • Tuz
YAPILIŞI:

1-Öncelikle eti minik minik dograyip tavaya alıyorsunuz yağda çevirerek iyice kendi suyunu salıp pişmesini bekliyorsunuz.Etiniz piştikten sonra işiniz kolay.

2- Patatesleri halkalar halinde dilimleyip kizartıyorsunuz.Pişireceğiniz tencerenin dibine kizarttiğınız patatesleri diziyorsunuz.Yıkadığıniz pirinçleri ilave ediyorsunuz.Eğer dilerseniz etiniz suyunu çektikten sonra doğradıginiz biber ve soğanla etinizi iyice soteleyebilirsiniz.ama biz bu işlemi yapmiyoruz.

3-Tencerenin tabanina patatesleri,üzerne pişen kavrulmuş etleri diziyoruz.Son olarak 2sb yikanmiş pirinci koyup düzeltiyoruz.Tuz ve k.biberini atıp 4sb kaynar su ilavesiyle kısık ateşte pişiriyorsunuz.Pirince göre su miktarınızı azaltabilir yada artırabilirsiniz.

4-İyice pişip dinlendikten sonr ters cevirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Nil dedi ki...

Evlenmeden önce annemle defalarca yapmışızdır. Bazen üstte kalan pirinçler pişmemiş olurdu, bazen düzgün çeviremezdik. Ama yine de lezzeti süper :)
Eline sağlık

mintinin dünyası dedi ki...

Bizim hala arada pişmeyen asi pirinçlerimiz oluyor küçük mucizelerim :) :)
Eşimle o pişmeyenlerin kafasından kaynar su döküyoruzz :) Neye uğradıklarını şaşırıyorlar gariplerim :) :))))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...