5 Şubat 2017 Pazar

Baklavalık Yufkadan Çıtır Peynirli Börek




Gerçekten çok güzel oluyor bu börek.
Sıcakken de soğukkende çıtırlığını kaybetmiyor.
Hatta soğukken daha çıtır daha güzel oluyor. Yalnız benim bi hatam oldu.Ben yaptım siz yapmayın.Bence bu tarifte kullanılan yağ az olur deyip miktarı artirmam oldu😅Siz eminim bu hataya düşmeyip daha güzel börekler yapacaksınız diyorum ve tarife geçiyorum
👍Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.💟


Malzemeler:
24 adet 1pk.baklavalık yufka
Sosu için:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
300 gr beyaz peynir
Maydanoz(yeteri kadar)
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tarifi'nin Yapılışi
1-Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kaba alıp çırpma teli ile iyice karıştıralım.Böreğimizi sarmaya başlayalım.Firin tepsisine yagli kagit serelim bu arada.

2-1adet baklavalık yufkamızı açalim. Üzerine sosumuzdan 1 yemek kaşığı kadar gezdirelim. Fırça ile yufkayı zedelemeden sosu hafif hafif sürelim. 2. Yufkayı üzerine alalım tekrar 1 yemek kaşığı sosdan gezdirelim. 3. Yufkayı üzerine alalım burada sos kullanmıyoruz iç harcımızı ekliyoruz.Bir kenarına uzunlamasına iç harcımızı koyalım ve sıkı bir rulo yapalım. Rulo bitimine sosdan sürelim ki yapışsın.

3-Fırın kabımıza uzunlamasına rulomuzu koyalım. Bütün yufkalar bitene kadar böreklerimizi sarmaya devamedelim.

4-Kalan sosumuzun tamamını fırça yardımıyla böreklerimizin üzerine sürelim. Bıçakla eşit parçalar olacak şekilde 3 ‘ e keselim. Yani 4’ bölmüş oluyoruz.

5-Üzerine çörek otu susam ekleyelim.200 derecede önceden ısınmış fırında böreklerimiz altın rengini alana kadar pişirelim.

Ben bu tarifi çiğdemcelezzetler sayfasında gördüm ilkGercekten çıtir çıtır bi lezzet.
Not:İlk yapışımda bu yağ az olur düşüncesi ile buradaki miktardan daha fazla yağ ilave ettim.Ben ettim siz etmeyin.😣😝Kendi aklınıza uyup fazla yağ koymayın.Pek bi yağlı olmuştu.Kendime not düşeyim istedim.Tarifteki yağ yeterli👍😅

1 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...