17 Mayıs 2011 Salı

Bebeğimin İlk Kalem Tuttuğu Tarih ve Bebeğim 17 aylık



Miniğimle zaman nasıl da hızla akıp geçiyor.Maşallah kuzucuğum şimdilerde 17. ayını tamamlamak üzere.İnanılmaz hareketli,pek nazlı,pek hassas ama bir o kadar da uslu suphanallah maşallah:)


Yürüme safhasını geçtik şimdilerde koşuyoruz adeta.Kelime dağarcığı ve kelimeleri düzgün telaffuz edişi gün geçtikçe daha iyiye gidiyor.Kullandığı kelimeleri artık toparlayıp saymak neredeyse güç bir hal aldı.Söylediğimiz her kelimeyi yanlış telaffuz edeceğini bilse bile,tekrar söylemeye çalışıyor.Her isteğini fazlasıyla anlatabiliyor.Tam bir naz ve işve ustası.Kız olsa ne yapardım bilemiyorum:)Göz süzmeler,göz kırpmalar,öpücük atmalar falan,şahane:))


En sevdiğim kelimesi çok düzgün telaffuz ettiği kelimesi "BEBEĞİM".Evet,bebeğim kelimesini düzgünce söyleyebiliyor.Şimdilerde neredeyse sahip olduğu herşeyin sonuna,"mmm" eki getirmeye çalışıyor.

Annemmm
Bebeğimm
Aştamm(aşkım)
aabamm(arabam)
Dedem,babam,abim,ablam,halam
Ouumm(oğlum demeye çalışıyor kendince
Hala kelebeğe "Elbii" diye sesleniyor ve "elbimm" diye bitiriyor.
kepçe demesi de çok tatlı."Pıççe" diyor,kepçeye.
Hobam(çorbam)mamam,anlayacağınız şimdilerde bildiği her kelimenin sonuna "mmm" getirip duruyor.


Malatya gezmesi süper oldu bebeğim için.Dedesini ve büyükdedesini gördü.Anneannesi,Leyla teyzesi,Cemoş bebek ve halasıyla süper vakit geçirdi.Cemoşla,Peppe çizgifilmini izleyip,bol bol kavga edip,arada birde koklaştılar.Uçaklara bayılan ve gökyüzünde,kitaplarada,tv'de uçak arayan oğluşum için,gidiş dönüş uçak seyahati bu kez daha keyifli oldu.Hem beni yormadı,hem de uçakla haşır neşir olmanın,yakından  görmenin keyfine vardı.Anneannesinden, Leyla anneannesinden ciciler de geldi miniğime:))

***
Özel aşılara eşim pek sıcak bakmasa da ailelerin ve çocukların korkulu rüyası suçiçeği aşısını,22.04.2011 tarihinde yaptırdım.Unutabilme olasılığımı düşünerek buraya da tarihini not etmek istedim.Diğer özel aşılar şimdilik yanaştığımız bir konu değil.Lakin kreş aşamasına geldiğinde biraz daha esnek davranır mıyız bilemiyorum.Şimdilik önümüzde 2 haziran 2011 tarihli 18. ay aşısı var.Bu arada su çiçeği aşısını merak edenler için yazıyorum;89 tl ye aldık.

Berkay'ımın dişlerinden bahsedecek olursam;şuan 12. dişlerini yani alt azıları çıkarmakla meşgul.Üst azılar artık tam anlamıyla beyazlaştı.
 Azılarını 16.ayında  çıkarmaya başladı. 
Uzunca bir süre 8 dişte kalmıştı.Niye çıkarmıyor dişlerini diye endişlenirken,şimdi 11.-12. dişleri zorluyor maşallah.Biraz huzursuzluk yapıyor dişler.Ağrıdığını söylercesine parmağını ağzına götürüyor.


16.ay itibariyle ferro sanol kullanımını kestim.D3 vitaminini arada veriyorsam da,onu da 16. ayda kestim sayılır.Ama kesmiş olduğum daha önemli bir husus var ki,o da emzirme:)
Evet 1 mart 2011 de işe başladım ve yaklaşık 15-20 günlük çok zor olmayan bir uğraşın ardından bebeğim emmeyi bıraktı.Bebeğimin de benim de hazır olup,istediğimiz bir zamandı bu.Zaten sütüm yok denecek kadar azdı ki hemencecik kesiliverdi.Bebeğim de zaten hazırmış ki maşalah,15 gün bile sürmeden kendiliğinden bıraktı emmeyi.Ben emmeyi bırakma işinde zorlanmadım bunu gönül rahatlığıyla belirtiyorum.


Bu karalama bebeğime ait bu arada.Burada kalsın da hiç unutulmasın diye ilk çizdiği çizgilerin resmini çekiverdim hemen.:))
 Bebeğime daha evvelinde  kalem veriyordum lakin sonuç genellikle ağzına götürmek oluyordu.Ama maşallah 09.02.2011 tarihinden itibaren,giderek kalem kullanmayı kendi çapında daha güzel bir hale getirdi.Çok haz alıyor bu durumdan ve şimdi ise kimselere vermek istemiyor...Hala kitaplar gözdesi.Sayılardan 1'i minik parmağıyla gösteriyor.Kaç yaşındasın dediğimde "Biii" diye sesleniyor parmağıyla göstererek.Legolar ve arabalar en büyük ilgi alanı. Şİmdilik bu kadar...Aklıma gelirse yine yazarım.

Mintiden Sevgiler...

6 yorum:

yemyeşildeniz dedi ki...

maşallah! :)

Nil dedi ki...

O kalem tutan eller hiç yorulmasın ilerde sayfaların altına imzası gereken büyük bir adam misali çok çalışkan olsun paşan minticim.

Ben özel aşıların hepsini yaptırdım. sadece hepatit A 2. doz kaldı 2,5 yaşında. onu da önümüzdeki haftayaptıracam. ben hiç tedirgin olmadım yaptırırken. hele de kreşe başlayınca hiç düşünmeden yaptırmıştım.

emzirmeyi kestiğimde ben kızımdan daha çok zorlanmıştım. hala da özlerim emzirmeyi.

sevgiler öpücükler

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

maaşAllah...
hep kalem tutsun elleri
ha bir de büyüyüp zamanı geldiğinde sevdiceğinin ellerini inşaAllah

*bilmem bir erkek evlat sahibi anneye bu söylenir miydi :)))

sevgiyle...

Unknown dedi ki...

Mintişim yerim ben o minişin çızdırık eden ellerini bıcır bıcır dillerini:))))) maşaallah nazar değmesin kuzuna
en sevimli zamanları bizde bebeği özlemişiz sanırım reklamlardaki bebekleri bile ayyyyy diye diye sevyoruz:)))))))))
sevgilerle kal canım

KURABİYECİCİ dedi ki...

Minticiği Allah uzun ömürler versin ayırmasın yokluğunu göstermesin.Benim kız 26 yaşında ben hala saklıyorum yaptığı resimleri çizgileri hele anneler gününde bana bir rsim yapmıştıki.Tadını çıkar bu günlerin zaman su gibi geçiyor

Defne Kızın Anası dedi ki...

41 kere maşallah o kalem tutan ellere. insan nelerle mutlu oluyor değilmi minticim. allahım hep yüzlerini güldürsün inşallah. bu arada özletiyosun kendini.

bana uğrarsan mim 'i almayı unutma.

sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...