25 Mayıs 2011 Çarşamba

Peynirli Milföy Böreği

 
Selamlar,
Minti pek fırsat bulamıyor bloğuna bakmaya.Bu nedenle geç yayınlar oldum yeni tariflerimi.Dün akşam Sevilay ablamın ellerinden yedik akşam yemeğimizi.Sağolsun Ramazan sofrası donatmıştı adeta:)
Sonrasında Minticik bu akşam için biber dolması yapıp,hazırlayıp pişirilmek üzere buzdolabına kaldırdı.Bu akşam yemekte dolma var anlayacağınız:))eve gideceğim anı beklediğim şu dakikalarda(biraz erken sıkılmışım bugün işten sanırım),ben de size en pratik lezzetlerden,en kurtarıcı atıştırmalıklardan birini yayınlayayım istedim.

Milföy Lezzeti...

Çook severim ben.Çat kapı gelen misafirim için en büyük kurtarıcımdır benim.Üstelik lezzetli...
Hemen herkes tarifini biliyordur illaki,lakin bir kez de ben vereyim yada hatırlatayım istedim...
Yapanlara şimididen afiyet olsun...

Malzemeler:
1 paket milföy (10 adet)
1 su bardağı beyaz peynir
8-10 dal maydanoz
1 adet yumurta
 

Yapılışı:
1-Peyniri çatalla eziniz. Maydanozları ince ince kıyıp peynire ekleyiniz. Milföyleri tezgaha açarak üzerlerine birer kaşık peynirli harç koyup dört ucunu biraraya getirerek bohça şeklinde kapatınız.
2- Tüm milföyleri bu şekilde hazırlayarak tepsiye diziniz. Yumurtanın sarısını böreklerin üzerine sürünüz.Tepsiyi fırına koyarak 175 derecede 25 dakika pişiriniz sıcak servis yapınız.

mintiden sevgiler

7 yorum:

mutfakteyze dedi ki...

harika bir tarif :) pazar kahvaştıları beş çayları için ideal :) ellerine sağlık canım :D

mutfakteyze dedi ki...

harika bir tarif :) pazar kahvaştıları beş çayları için ideal :) ellerine sağlık canım :D

zeymurancafe dedi ki...

canım maden suyunu nerede kullanıyoruz ben mı gözden kaçırdım mesajını okudum ben sana hiç kırılır mıyım anlıyorum senı takıldım sadece sana ama sohbetlerımızı özlemıyor değilim hamılelıgımde bana çok destek oldun unutamam,bu arada evet kızım için agucux.blogspot.com u açtım daha çok yenı pek bir şeye benzemıyor sayfamız gereklı düzenlemeler yapılacak yavaş yavaş kızım uyudukça.sende açmıştın zannedersem oğluna bir blog sayfası adı neydı,sevgiler canım

GÖNÜL dedi ki...

nefis milföyün kat kat o ağızda eriyen lezzeti harika ve pratik ellerine sağlık

Nilgün dedi ki...

Ellerine sağlık, milföy yaprakları herkesin kurtarıcısıdır sanırım. İyi hafta sonları..

Adsız dedi ki...

maden suyu neresinde?

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili adsız ve sevgili zeymuran arkadaşım iyiki sizin gibi dikkatli okuyuculara ve cic dostlara sahibim.yoksa eksiklerimi nasıl görürdüm öyle değilmi.canlarım bu tarifte maden suyu yok elbetteki.yanlışlıkla yazmış olmalıyım aynı anda 1-2 tarif yazarken böylesi karışıklıklar oluyor tabiki.hemen düzelttim yanlışımı ve maden suyunu malzeme listemden çıkardım.teşekkürler ediyorum tekrardan ve sevgiler gönderiyorum:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...