24 Mayıs 2011 Salı

Ürgüp-Peri Bacaları


Ürgüp Göreme gezimizde öylesine çok resim çektim ki anlatamam.Boyutunu küçülttüğüm resimlerin bir kısmını da ekleyeyim istedim.Öylesine gezmeye görmeye değen bir yer ki yeniden yeniden gidesim var.Yükseklik korkuma rağmen balona binesim var.Gün batımında peri bacalarını,bulutlara daha yakın bir yerden izleyesim var yarimin kollarında.


Bu güzelim doğa işçiliklerine şuanda bir tek çivi bile çakmaya izin yok,söyleyeyim.Artık restorasyon izni bile verilmiyormuş.Bu resimlediğim cafe-resteourant ve oteller yıllar öncesinden,uzun süreliğine kiralanan mekanlar.Turislerin rahatı için işletmelere izin devam ediyor elbette.Ancak yerindeki insanlardan öğrendiğim kadarıyla artık hiçbir peri bacasının ticari amaçla kullanılmasına izin verilmiyormuş.Tamamen devlet koruması altındaymış.Ne sevindirici bir haber değil mi:))

 

Araba olsa,sadece akşam yemeği yemeye bile gidilir.Çünkü yemekleri çok lezzetli ve otantik sunumla geliyor.Bir de hediyelik eşyalar satan mini mini dükkanları var ki sormayın.Ne ararsanız var.Her bütçeye göre.Eğer hediyelik eşya alacaksanız müze içinden değil de Ürgüpün merkezinden yada yol üstündeki mini dükkanlardan alabilrsiniz.
Bu arada Ürgüp Belediyesi taktire şayan çalışıyor bunu da eklemeden edemeyeceğim.İnanın elinizde çöpünüz olsa yere atmaya utanırsınız.Öylesine temiz ve düzenli.


Hımm!! Ürgüp'te dilerseniz deve gezisi de yapabilirsiniz.Ben yanına bile yaklaşamam ama meraklıları için söylüyorum, dilerseniz önünüzde diz çöküp bekleyen bir deve görebilirsiniz:))


Her köşesi ayrı bir güzel,gezmeye doyamıyor insan.Ancak kesinlikle mayıs-eylül arası gidilecek bir yer değil.Nefes kesici bir sıcağı var.Gideceğiniz tarihi iyi belirleyin derim,kavrulmak istemiyorsanız.Biz mayıs ayında bile piştik sıcaktan.


Kapadokya turumuzu burada noktalıyoruz.Kişi başı 40 tl para bayılıp girdiğimiz müzedeki şahane görüntüleri fotoğraflayamamamızın hüznü hala içimde.Öylesine şahane şekilller,şahane mağaralar vardı ki anlatamam.Neyse bir başka bahara inşallah diyorum.Gidenlere,caydırıcı ücretine rağmen,muhakkak açık hava müzesine girip gezmelerini şiddetle öneriyorum.
Bence müzeyi gezmeden Kapadokyayı gezmiş olamazsınız, söyleyeyim.
Sevgiyle umutla kalın
Esen kalın...

10 yorum:

abide dedi ki...

Ben niğde'de okumuştum.O zamanlar nevşehire gitmek kısmet olmamıştı sonrasında gittim ve çok beğendim.Herkezin gidip görmesini tavsiye ederim.

Serap Uzun karakazandan dedi ki...

Gez bakalım sefan olsun cnm, ben de burda resimlere bakayım :-)))

*mehtap dedi ki...

Benimde görmeyi çok istediğim bir yer Kapodokya.Güzel bir paylaşım olmuş,sevgiler.

mine dedi ki...

ne iyi yapmışsınız benim de listemde hayırlısıyla ne zaman nasip olursa artık

Unknown dedi ki...

Ürgüp ah ürgüp !! Esimle beraber 2003 senesinde gitmistik, o zamanlar "Asmali Konak" dizinin sevdasina gitmistim. Inanilmaz bir yer gerçekten. Göreme hele Ihlara vadisi off nefes kesecek güzelikte idi !!Eylülde gittik ama dondum yagmurluydu, ALlah'tan gelecegimiz gün !:)

Ferkay dedi ki...

Offf harika yerler, henüz bizde gidemedik ama inşallah gideceğiz, ama sayende gitmeden görmüş ve fikir edinmiş oldum.
Öptüm canım..

durutarifler dedi ki...

Ben Kayseride okuduğum için senede 2-3 kere giderdik. Ne zamandırrr gitmedim.Özlemşim.
Sevgiler

kitchenart-ist dedi ki...

Bende üniversite yıllarında arada bir Ankara'dan kaçardım Ürgüp, Göremeye...Harika yerler gerçekten, doğa mucizesi... Hem fotoğraflarınla hemde anlatımınla anılarımı tazeledin canım.teşekkürler paylaşımın için...
sevgiler

Limon çiçekleri dedi ki...

Çok gidip geldik Kayserideyken ama hal gidesim var,o zamanlar yeni evliydik,şimdiki bakış açım farklı olurdu belki:))

zeymurancafe dedi ki...

canım ben çok gezdım oraları hep de goruyorum yolumuzun üzeri,muhteşem değil mi,ben sana küstüm,sen beni unuttun:)öptüm canım sevgilerimi gönderiyorum,oğluşumu öp benım yerıme yumuk ellerinden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...