12 Haziran 2011 Pazar

Haşlama Et


Güzel bir pazar diliyorum herkese,
Yağmurlu havadan mıdır?Haftasonu rehavetinden midir,bebeğimle vaktin hızlı geçmesinden midir bilinmez henüz oy kullanmaya çıkmadık dışarı.Malum eğer ebeveynseniz önceliğiniz miniğiniz oluyor.Bu nedenle oy verme işimizi bebeğimiz uyandıktan sonra gerçekleştireceğiz ki akabinde LC'ye gitmek ve biraz Altınparkta turlamak var planlarımız arasında.

Ben fırsat bulmuşken size bebeğimle beraber bayılarak yediğimiz bir lezzetten bahsetmek istiyorum.Biliyorum haşlama et birçok kişi tarafından sevilmez.Örneğin eşim kokusuna bile tahammül edemez.Ama ben bayılıyorum.Hele yanında bir de anneannemin bulgur pilavından varsa
 hımmm!değmeyin keyfime...
Şimdi bayram değil,seyran değil nerden çıktı bu haşlama demeyin;bu,kurban bayramından kalan bir lezzet zaten.Aslında bebeğim için arada yine kemikli et haşlıyorum tabi ama bunu soruyorsanız Kurban bayramının 2.günüden kalma bir tarif...
Nasip bu güneymiş...
Nasıl yapıldığını bilmeyen yok,lakin bir de benden dinleyin istedim:)


malzemeler:
1,5 kg kemikli et
2 baş kuru soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5  litre soğuk su
hazırlanması:
1-Eti kasabınıza parçalatıp haşlamalık olarak hazırlatınız.Etleri soğuk suyla yıkayıp sularını süzüp, düdüklü tencerenin içine yerleştiriniz.Üzerine soğanları bütün birşekilde koyunuz.

2-Üzerine soğuk suyu,etlerin üzerini örtecek şekilde  ilave ediniz.Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak önce yüksek ısıda kaynayıncaya kadar pişiriniz.Ardından kısık ateşe alarak yaklaşık15-20 dakika pişiriniz. Eğer düdüklü değil de normal bir tencerede pişirecekseniz taşmaması için kapağını tam kapatmayıp,arada etin yüzeyinde oluşan köpükleri bir kevgir yardımıyla alarak en az 45-50 dakika pişiriniz.


3-Piştikten sonra tuzunu ilave edip pilav eşliğinde  sıcak servis yapınız.Ocaktan indirmeden evvel et suyuna 1-2 damla limon suyu damlatılırsa daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN...

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Bizim evde küçük ,büyük herkes pek sever :)
Özellikle de eşim :)
Şimdi evde olsa ve görse eminim mutlaka yapmamı isterdi.:)
Ellerine sağlık Minticiğim,bebeğine şifa olsun inşAllah..
İyi gezmeler diliyorum size..
Sevgilerimle..

Özgen dedi ki...

Eline sağlık canım bayılırım haşlama ete hele kurban bayramında o kokusuna doyum olmaz.Burnuma geldi sanki sevgiler...

Güloanne mutfakta dedi ki...

canısı merhaba ellerine sağlık nefis görünüyor bayılırım et haşlamasına hem kolay hemde sağlıklı bir lezzet. Seninkide tandır gibi olmuş maşallah afiyet olsun sevgilerimi bıraktım

Hayatcemresi dedi ki...

Altınpark'ta turlamayı ben de çok severim,bence Ankara'nın en güzel parkı orası.
yemeğine gelince nefistir inanıyorum,çünkü kurban etinin yerini ve lezzetini hiç bir ette bulamıyoruz,
sevgiler...

muhabbetsofrasi dedi ki...

bende çok severim haşlama eti :)

ama illaki sebze katarım haşlama suyuna

havuç, soğan, sarımsak vs.

eline sağlk olsun

memolininannesi dedi ki...

tam kızkardeşimin agzına layık lmuş..
agzı burnu bırbırıne gırerdı yerken...
elınıze saglık

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cok severiz ailecek ,maalesef demir eksikligi olan esimde bol bol et tüketmesi gerekiyor bende pisiriyorum,eline saglik canim,öp bebeisini bemin icin...

Adsız dedi ki...

Haşlanmış eti ben de çok severim. Haşlarken içine bir kaç defne yaprağı atmanı tavsiye ederim. Çok hoş bir aroma veriyor. Ellerine sağlık.

Nil dedi ki...

Mintim yine harika bir yemekle karşımdasın. ben de çok severim ama hiç yapmadığımı farkettim sen paylaşınca. yanına da nohutlu bulgur pilavı. allaaah yeme de yanında yat :)
ellerine sağlık Alevcim

caferengigül dedi ki...

oh oh oh.Çocuk oldum ben birden.Şöyle kemiklerin içinden o azıcık lezzete ulaşma çabalarımı anımsadım, ellerinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...