2 Haziran 2011 Perşembe

Havuçlu Halka Kereviz


EVDEKİ HUZUR...MUTLULUK BUDUR...

Bu slogana bayılıyorum.Kesinlikle böyle düşünüyorum.Eğer evinizde yuvanızda huzurlu iseniz yaşadığınız hiç bir güçlük atlatılması zor gelmiyor insana değil mi??
Ben kesinlikle böyle düşünüyorum.Rabbim herkese huzur dolu bir yuva nasip etsin ve böyle yuvaya sahip olanları da esirgesin diyorum.
İçimdeki bir tatlı huzurla birlikte bebeğimi uyutup,nihayet kendime minikte olsa zaman ayırdığıma sevinerek pc nin başına geçmiş bulunuyorum.Fazla kalacak değilim tabiki:)Malum sabah iş var.Üstelik işe gitmeden önce bebeğimizi aşıya götüreceğiz eşimle.Sonrasında bebeğimiz eve,biz işe:))
Bu nedenle ben bugünki tarifimi yayınlayıp hemen uykunun kollarına bırakmak istiyorum kendimi:))

Kereviz hayatıma gireli pek uzun seneler oldu diyemiyorum.üstelik eşim sevmediğinden pek sık da yapamıyorum.Bebeğimle evde olduğumuz günlerden birinde,kendimize yapıp afiyetle bitirdiğimiz kereviz tarifimi yayınlamak istiyorum bugün size...
 Bakalım beğenecek misiniz?

 
Malzemeler:
3 adet kereviz
2 adet havuç
1 su bardağı portakal suyu
1 adet kuru defne yaprağı
1 adet sarımsak
1,5 çay kaşığı şeker
tuz
zeytinyağı
birkaç damla limon suyu
 
 
Yapılışı:
1-Kerevizlerin kabuğunu soyunuz ve oyma aletiyle içlerini çıkartınız.Havuçların kabuklarını soyduktan sonra içleri çıkartılan kerevizlerin ortasına yerleşecek şekilde inceltiniz.
 
2-Havuçları kerevizlerin içine yerleştirdikten sonra,kerevizleri parmak inceliğinde halkalar halinde dilimleyiniz.. Dilimlenen kerevizleri tencereye yerleştirip üzerine tuz, şeker, su, zeytinyağı,defneyaprağı,sarımsak,limonsuyu ve portakal suyunu ekleyip kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar ağzı kapalı halde pişiriniz.
 
3-Pişme aşamasında suyu azalırsa su yada portakal suyu ilave edebilirsiniz.Ben porselen tavada pişirmeyi tercih ettim.Suyunu dibinde biraz su kalacak şekilde ayarladım.Ilık servis yapmayı tercih ediyorum.
Afiyet olsun..


mintiden sevgiler

7 yorum:

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor ,kerevizi cok severim tam zamani artik

Unknown dedi ki...

Canim benim hayirli aksamlar .Ellerine saglik afiyetler olsun.

Unknown dedi ki...

canım bu slogana tüm kalbimle katılıyorum sağlık huzur insan başka ne isteyebilirki şükretmek lazım aslında aldığımız her nefes için rabbime.. kerevizi bende çok severim ama ev sakinlerine bir türlü sevdiremedim kerevizi ellerine sağlık harika görünüyor canım minik bebişini öp benim için ....

umutluhayat dedi ki...

bu sunumla daha şık oluyor kerevi<.ellerine sağlık alevcim.ufaklığa geçmiş olsun.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim

Duanız kabul, Ameliniz makbul, hizmetiniz daim olsun, saadetiniz kaim olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Fatoş Öztürk dedi ki...

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul kandilin mübarek olsun.En içten sevgilerimle..

GÖNÜL dedi ki...

kerecizi çok severim ama bunun görüntüsü eminim ki lezzetide çok güzel ellerine sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...