Selamlar herkese,
Mesai saatimin dolmasına ramak kala,hazır tüm işlerimi bitirmiş evime dönmenin büyük heyecanı içerisindeyken,sizlerle en sevdiğim lezzetlerden birini paylaşmak istedim.Et konusunda gurme damak tadına sahip olan ve benim tüm yemeklerimi beğenmesine rağmen et yemeklerimi o kadar da başarılı bulmayan sevdiceğimin bile bu tarifle yaptığım köftemi beğendiğini söylemeliyim.Evet itiraf ediyorum bizim evde et yemekleri çoğunlukla eşimin ellerinden çıkıyor:))
Bu durumdan hiç şikayetçi değilim çünkü gerçekten harika yapıyor...
Çok zengin bir damak tadına sahip ve inanın bana yemeği yaparken tadına bakarak değil de kokusundan yola çıkarak eksiklerini ilave ederek yapıyor:)
Neyse sevdiceğimi daha fazla şımartmadan ben tarifimi vereyim en iyisi:))).
"Tarifimi" deyince tabiki benim buluşum değil.Bildiğimiz inegöl köfte tarifinin "minti" tarafından yorumlanmış hali...
Eh! hadi buyrun bakalım...
MALZEMELER:
- Yarım kg köftelik kıyma (çok yağsız olmasın)
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
- tuz
- 1,5 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu(tepeleme olmasın)
- 3-4 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- çok az karabiber
- aslında inegöl köftede maydonoz olmaz lakin minti maydonoz da ilave etti:))
HAZIRLANIŞI:
1-Soğanı rendeleyip üzerine kıyma, galeta unu, pul biber, karabiber,tuz ve kabartma tozunu ilave ediniz.
2-Kabartma tozunun üzerine limon suyu ekleyerek köpürmesini sağlayınız.Üzerine ince doğradığınız maydonozları ilave ediniz.Tüm malzemeleri iyice yoğurduktan sonra köftelere parmak uzunluğunda şekil veriniz.
3-Çok az yağ konulmuş teflon tavada kısık ateşte kızartınız.Yanında olmazsa olmazı patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
mintiden sevgiler
16 yorum:
ellerıne sağlık canım öpüyorum
ellerıne sağlık canım öpüyorum
eline sağlık canım enfes gözüküyor..
sevgiler
bir inegöllü olarak ellerine sağlık diyorum mintim yine nefis görünüyor. bende her memleketimden her dönüşümde kasaptan hazır köftelik harç alırım dondurucuya atarım inegöl köftem hep vrdır yani:))
Ellerine sağlık , harika görünüyorlar...
Bizim evde de durum aynı kebaplar eşimden soruluyor..HAmurunda aşçılık var bende değerlendiriyorum :))
Afiyet bal şeker olsun...
Ellerine saglik Minticim, nefis gorunuyoor
İnegöl köfteyi severim ama evde hiç denemedim. Benim bildiğim tariflerde karbonat var. Kabartma tozu da aynı tadı veriyor mu? Zira kabartma tozunu karbonata tercih ediyorum :) Ellerine sağlık.
canım minticiğim köften harika görünüyor ellerine sağlık..bu arada kandilini en içten dileklerimle kutluyorum..sevgiler
Ellerine sağlık Alevcim,öyle nefis gözüküyor ki köftelerin :)
Acaaip acıktırdı beni :)
Afiyet şifa olsun..
Hayırlı kandiller diliyorum..
Muhabbetle..
Canım çok şanslısın,benimde babam çok sever ve iyi yapar et yemeklerini..
Bende çok severim İnegöl köfteyi ama şu aralar mesafeliyim.
Ellerine sağlık.
Kandilin mübarek olsun.
Öpüyorum.
Minticiğim ellerıne saglık.Şimdi karnım acıktı valla bızım evde de bu inegöl köfte çok rabet görüyor ,saol canım ve hayırlı kandıller.
Vallahi resimlerden iştahım kabardı. Müthiş olmuş gibi :)
http://cafemis.blogspot.com ve http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com
Tarafından hazırlanmış olan
"Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" Etkinliğimize Davetlimizsiniz!
"Selam sana olsun ey Ramazan ayı ki, hiç bir ay seninle fazilette yarışamaz." (İmam Zeynelabid (a.s) )
Ben (Gelibolu17) ve Cafemis arkadaşım "Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" ile evlerinize konuk olmak istiyoruz :) Müsaitseniz mubarek Ramazan ayı boyunca kendinize ve misafirlerinize hazırladığınız birbirinden güzel tarifleri,sitenizden alıp kendi bloglarımızda yayınlamaya geleceğiz :)
Etkinliğimiz,Ramazan ayı boyunca sürecektir,istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,tariflerinizi sayfanızda yayınlayıp bir köşesinede "Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" e gönderiyorum notunu iliştirip :) Bizlere haber verirseniz Cafemis ve Ben sayfalarımızda memnuniyetle yayınlayacağız...
Etkinliğimize tüm gönül dostlarımız davetlidir,şimdiden çok teşekkür ederiz...
Hepimize Kolay Gelsin :)
"En iyi (faziletli) cihad sıcak havada oruç tutmaktır." (İmam Sadık (a.s) )
Hayırlı Ramazanlar Dileriz...
Sevgiler,selamlar...
Canım arkadaşımmmm,merhabaa
uzun zamandır görüşemedik ve görüyorum ki nefis tariflerin devam etmiş.ellerine sağlık tatlım nefis görünyor.Son zamanlarda bloglarla fazla ilgilenemedim.okulun cok yoğun olması sonrasında kendi işlerim olunca ara verdim.Ama özlemle aklımdasın.Umarım bundan sonra daha sık görüşürüz canım seni çokkkkk öpüyorumm kucak dolusu sevgilerr:))
3-4 limonun tam suyumu?
yoksa 3-4 damla mı? bu konuda bir açıklık getirseniz
sevgili yer sofrası:
aslında her ikisi de oluyor canım arkadaşım.ben o anda elimde ne varsa onu kullanıyorum.ama eğer kabartma tozu kulalnacaksam daha az katıyorum.sevgiler...
sevgili adsız elbetteki 3-4 damla limon suyu.yoksa limonata olurdu değil mi:)))bunu yazmak gerekiyor sanırım.gözümden kaçmış.ama hatırlattığın iyi oldu elbette.dikkatden dolayı tebrikler...sevgiler...
Yorum Gönder