28 Ekim 2016 Cuma

Kıymali Taze Fasulye


Nasil canim çekti bu lezzeti geçen gün anlatamam.
Kendime özel yaptim desem yeridir.
Genelde zeytinyagli yenilir bizde fasulye,ondandir özleyişim...

Misss oldu resmen misss...
Yada çok özlemişim hakikaten😆




Kullandigim malzeler
Yarim kg taze fasulye
200gr kiyma
1ortaboy kuru sogan
1-2  diş sarımsak
2-3 adet domates
2 yk salca
7-8 adet tane karabiber
Tuz,karabiber
Bence 1 küçük kapya da doğranabilirmiş... bi sonraki sefere doğrayacağim...

Yapılışı:
- Fasulyeleri yikayin ve uzunlamasina ortadan ikiye keserek doğrayin.

-Dudüklüye kiymayı atip yağinizi gezdirip suyunu salarak kavrulmasini saglayin.Et önce suyunu salar,ardindan suyunu çeker.kavururken mutlaka tuz ve karabiber atın ki kokusu da leziz olsun.Zira ben et kokusunu pek sevmem pişerken.

-Kavrlurken soğanini da atin ve kavurmaya devam edin.
sarimsaklari ve fasulyeleri ekleyin ve biraz daha siviyağ ilavesiyle kavurmaya devam edin.

-Üzerine salcanizi ekleyerek karistirmaya devam edin.En son domates ve 1 iri diş sarimsak daha doğrayarak üzerine suyunu ilave edin. 2 bardâk kadar.

-Birazcik tane karabiber, birazcik toz karabiber,birazcik şeker belki 1 ck.kadar ve tuz atin ve Düdüklunun agzini kapatip 10-15dk arasi pişirin.

Yanina mutlaka pirinc pilavi ve cacikla servis yapin..Misss...

Afiyet olsun.....

-

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...