Nasil canim çekti bu lezzeti geçen gün anlatamam.
Kendime özel yaptim desem yeridir.
Genelde zeytinyagli yenilir bizde fasulye,ondandir özleyişim...
Misss oldu resmen misss...
Yada çok özlemişim hakikaten😆
Kullandigim malzeler
Yarim kg taze fasulye
200gr kiyma
1ortaboy kuru sogan
1-2 diş sarımsak
2-3 adet domates
2 yk salca
7-8 adet tane karabiber
Tuz,karabiber
Bence 1 küçük kapya da doğranabilirmiş... bi sonraki sefere doğrayacağim...
Yapılışı:
- Fasulyeleri yikayin ve uzunlamasina ortadan ikiye keserek doğrayin.
-Dudüklüye kiymayı atip yağinizi gezdirip suyunu salarak kavrulmasini saglayin.Et önce suyunu salar,ardindan suyunu çeker.kavururken mutlaka tuz ve karabiber atın ki kokusu da leziz olsun.Zira ben et kokusunu pek sevmem pişerken.
-Kavrlurken soğanini da atin ve kavurmaya devam edin.
sarimsaklari ve fasulyeleri ekleyin ve biraz daha siviyağ ilavesiyle kavurmaya devam edin.
-Üzerine salcanizi ekleyerek karistirmaya devam edin.En son domates ve 1 iri diş sarimsak daha doğrayarak üzerine suyunu ilave edin. 2 bardâk kadar.
-Birazcik tane karabiber, birazcik toz karabiber,birazcik şeker belki 1 ck.kadar ve tuz atin ve Düdüklunun agzini kapatip 10-15dk arasi pişirin.
Yanina mutlaka pirinc pilavi ve cacikla servis yapin..Misss...
Afiyet olsun.....
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder