6 Mart 2011 Pazar

Minti Bu Bahar,İtalya Yolcusu:)


Mintinin Mutfağından kucak dolusu sevgiler.
Herkese güzel bir haftasonu diliyorum.İnanılmaz yoğun günler,saatler,anlar geçiriyorum.İnanın duygu-durum değişikliği yaşar oldum.İşe başladım,hatta ilk haftayı geride bile bıraktım.Şimdi farklı bir koşuşturma içerisindeyim.Eşimle birlikte geçen sene tatil yapamamamızın acısını,bu sene reformsal bir değişiklikle çıkarmaya karar verdik.

Evet!Minti,bu bahar İtalya yolcusu...
Eşimin hayalinde hep Roma'yı gezmek vardı;Tarih kokan Roma topraklarını gezmek,Roma kültürüne tanıklık etmek,dünyadaki en çok tarihi esere sahip ülkelerin başında gelen,İtalyayı görmek vardı hep.Ben ise; ezelden beridir Venedik aşığıydım.Venedik'te gondolla gezebilmeyi,o,aşıklar şehrini dünya gözüyle bir kez görebilmeyi,dolaşabilmeyi hayal ederdim hep.


Dünyanın malı dünyada kalır dedik,bakın Defne Joy'a ne götürebildi değil mi?Kuzusuna bile hasret gitti.İşte bu nedenledir ki,eşimle ortak hayalimizi gerçekleştirmeye karar verdik.Lakin aynı anda Roma-Venedik turu bulmak neredeyse imkansızdı.
Eşim "sen Venediği istiyorsun Roma kalsın,Venedik turuna gidelim "dedi.Ben ise;Roma'yı ne denli görmek istediğini bildiğimden,ona kıyamıyordum..İtalya turları;ya Roma-Floronsa yada Venedik şeklindeydi.Bebeğimden dolayı 7 günlük klasik İtalya turuna çıkmak da istemedik daha ekonomik olmasına karşın.Venedik mi?Roma mı?polemiklerinden sonra nihayet karar verebildik.Çözümü biz kendimiz bulduk.Bamtur şirketiyle Roma turuna katılacak,Venedik'i ise,rehbersiz olarak kendimiz gezecektik.

Sizlere olay kesinleşmeden yazmak istemedim.Ama artık tura,paramızı yatırıp,rezarvasyonumuzu yaptırdık.Bundan sonrası ise;Konsolosluğun bizden istediği evrakları hazırlayıp,pasaportumuzu alıp,tur şirketine göndermek ve turumuzun düzenleneceği tarihi beklemek olacak.

Gelişmeleri sizerlerle paylaşmaya devam edeceğim.Bu doğumgünüm gerçekten farklı geçecek sanırım.Tatilimizi doğumgünümün içinde olduğu,22-26 nisan tarihlerinde seçtik:)

Hayırlısı diyorum ve sizleri arkadaşlarımla paylaştığım sıcak bir pazar kahvaltı sofrasıyla başbaşa bırakıyorum...


mintiden sevgiler

23 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

canımm senin dın açok sevindimm ne kadar güzell:))
harika an ve anılar toplayacak, bizlerle paylaşacaksın inşallahh:))

mine dedi ki...

çalışmaya başladığın hayallerini gerçekleştirmeye başladığın için tebrikler hayırlısı

mutfagabuyrun dedi ki...

inşallah dileğin olurda istediğin yerleri gezersin arkadaşım.kahvaltı sofrası süper.ellerine sağlık.öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Ne güzel bir haber bu canım. Ay valla bende acayip sevindim :) Az kalmış tatile. Bahardada ne güzel olur şimdi oralar yaa! Bol bol foto çek emi gitmiş kadar olalım o denli yani :)
Öpüyorum

Unknown dedi ki...

ooooooohhhhhh ne mutlu sana .hayallaerini gerçekleştirebileceğin için ne mutlu.inşallah olurda burdan yazarsın bizde senin sayende tanırız:)
sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

ne güzel ya!
iyi yolculuklar şimdiden..

Unknown dedi ki...

Ah ne güzel ne güzel :)
Hayallaerinizi gerçekleştirecek olmanıza çok ama çok sevindim canım..
Hatta postu sesli sesli okudum eşim de dinledi :)
Doğum gününün de geziye rastlaması şahane :)
Umarım gönlünüzce harika bir tatil geçirirsiniz..
İşe başlamışsın ,tebrik ederim :)
Mutlu haftalar olsun..
sevgilerimle..

hanife dedi ki...

çok haklısın ablacım kim ne götürmüşki bu dünyadan giderken hayırlı yolculuklar güle güle gidin gülegüle gelin.Hayırlı olsun işin bebişi kim bakıyor sen çalışırken zor olmuyormu ,dostlarla oturulan sofralara bayılıyorum afiyet şifa olsun sevgilerimle

Denise dedi ki...

Merhabaa
Roma inanilmaz bir yer inan bana arkadasim.Firsatiniz olursa mutlaka Floransa ve Vatikani da ziyaret etmenizi tavsiye ederim

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

canım arkadaşım sen herşeyin en iyisine layıksın...her hayalinin gerçekleşmesi dileğimle

muhabbetsofrasi dedi ki...

şimdiden iyi tatiller, hayırlı yolculuklar diliyelim o halde :)

Fatma dedi ki...

hadi hayirlisi arkadasim biz hayran kaldik inan Romaya her bir yeri muhtesem attigin her adimda karsina bir tarih cikiyor havasi ise mis, mis...

bizde cok istedik venedik'e gitmeyi ama olmadi.insallah baska zaman Romayi ve vatikani karis karis gezdik ama cok hos vakit gecirdik inan.insallah sizde ayni tadi alisrsiniz.elimde bir suru resim var,bloguma cogunu eklemedim henuz beklemedeler anliyacagin...

simdiden iyi tatiler diliyorum gulum...

Mutfak Dili dedi ki...

Sitenize ulasmanıza sevindim .Demek gire bilen arkadaslar var. Çok sevindim. Sizin Blogcu sitenizde var. Ama blogspotun tadı baska. Her sey gönlünüzce olsun.
Turunuz hayırlı olsun. Güzeldir gezmek bende cok seviyorum gezmeyi. Her zaman valizim kapıda bekliyor. Sevgiler....

Aycan dedi ki...

Canım benim,senin adına nasıl sevindim anlatamam, geit gez dolan gel inşaallah.Darı gitmeyenletrin başına diyorum. :)

Bir Dilim Aşk dedi ki...

Şimdiden iyi yolculuklar dilerim. Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Mintişim umarım herşey dilediğin gibi olur hayırlısı ile git gel inşaallah yediğini içtiğini gezdiğini gördüğünü resimle bekliyoruz yazacaklarını merakla:)
Allah gönlüne göre versin
sevgilerimle

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

haberler güzel, çok hoş
tatil ise hepsinden daha güzel :))
işin için söyleyeceğim tek şey; hayırlı uğurlu kıdemli olsun canım
sevgiyle...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

ALEVCİM SENİN ADINA SEVİNDİM İYİ BİR TATİL OLUR İNŞALLAH GÖNLÜNCE GEZİP DİNLENECEĞİN GÜZEL BİR TATİL DİLİYORUM CANIM SEVGİLER

muazzez tanerinesi dedi ki...

Merhaba uzun zamandır takip ediyordum ama bugun yazmalıyım dedim:) italya mıııııııı:(( kıskandım valla:)) benim yerimede gezersiniz inşallah.. Bu arada tavuklu karnıyarığı not ettim deneyeceğim.

Magia da Inês dedi ki...

Amiga,
Boa semana!
Tudo de bom!
Beijinhos.
♫♫.•*¨*•♫♫¸
ღ°ºBrasil♫º
♥º

Unknown dedi ki...

İyi yolculuklar arkadaşım..İnşallah içinize siner , süper keyifli dönersiniz memleketinize...Tatlı hazırlıklar kalmış geride , okurken heyecanını içimde hissettim...Çok mutlu oldum...İnsanın en çok istediği şeylerden birini yapması ne kadar güzelmiş değil mi ?

Nil dedi ki...

ahh nasıl güzel bir tatil olacak bu . eminim çok eğleneceksiniz. çok kıskandım çoook

abide berkman dedi ki...

Hayırlı olsun minticim işe başlamışsın.İlk zamanlar biraz zor oluyor ,vicdan azabı çekiyorsun ama sonra alışılıyor.Hem sen hemde oğluşunda alışmış oluyor.En çok gitmek istediğim ülkelerden biri italyadır.Bol bol foto bekliyorum.Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...