Herkese güzel bir haftasonu diliyorum,
Blogspot'un kapatılmasıyla birlikte demorilize oldum elbette.Bu emek hırsızlığı,bu tam bir saygısızlık bence.Kurunun yanında yaşın yanması niye?Birkaç kişinin yaptığı hatayı herkese maletmek niye?
Blogger'ın mahkeme kararıyla kapatılmış olmasını esefle kınıyorum.
Haa!!dünyanın sonu mu?Elbette değil.Ben;geniiş kitlelere ulaşmak,tanınıp meşhur olmak yada blog üzerinden para kazanmak amacıyla açmadım bloğumu.Bloğumu tamamen kendim için açtım.
Hiç tutmadığım "güncem" burası...Kaybolmasını istemediğim tarif defterim...Unutulmasını istemediğim bilgilerimin saklı durduğu arşivim...
İnsanlara hizmet amaçlı değil,kendime "anı" amaçlı hazırlıyorum bloğumu.
Hem,çok güzel bir dostluk ortamı oluştu burada.Çok güzel arkadaşlıklar kurduk.Güzel bir sosyal paylaşım alanıydı bizler için.Blogspot'un yeniden açılmasını ve arkadaşlarımla eskisi gibi görüşebilmeyi diliyorum.
***
Yaz mevsimini sırf patlıcan yiyebilmek için dört gözle bekliyorum.Patlıcanın bu haline de bayıldım.Denemek isteyenler lütfen yaz patlıcanlarını beklesin derim.Şuanda patlıcanın tadı tuzu yok inanın bana...Bu,yazdan yapıp yayınlamayı unuttuğum bir tarif:)
Tarifini vereyim daha fazla bekletmeden:)
Malzemeler
- 5 Adet Orta Boy Patlıcan
- 2 Adet Tavuk göğsü
- 2 Adet Domates
- 2-3 Adet Sivri Biber
- 1 Adet krusoğan
- 2 diş sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- Sıvı Yağ (Patlıcanları kızartmak için)
- Tuz, Karabiber, Kekik
Yapılışı
1-Patlıcanları alaca şekilde soyunuz ve eğer çok uzunsa ortadan ikiye bölünüz.Bir kenarına uzunca bir çiizk atınız.15-20 dakika kadar acı suyu çıkması için tuzlu suda bekletiniz.Tavukgöğsünü minik minik doğrayınız.2-Bir tavaya sıvıyağı koyup,orta ateşte patlıcanları kızartınız, patlıcanları peçete serdiğiniz bir tabağa alın ve yağının çıkması için biraz bekleyiniz
3-Teflon bir tavada, tavukları sürekli karıştırarak kavurun.Tavuklar ilk önce su bırakacak, daha sonra suyunu çekecektir. Suyunu çektiği sırada sıvıyağ ekleyerek, rengi dönünceye kadar kavurunuz
4-Minik minik doğradığınız biberleri,kurusoğanı ve sarımsakları tavuğa ekleyiniz ve kavurma işlemine devam ediniz.Üzerine domatesleri,tuz, ve baharatları ekleyerekkarıştırınız,kısık ateşte iyice pişip suyunu çektikten sonra altını kapatınız.
5-Patlıcanları kızartmadan önce bir kenarına attığınız çiziği arlayarak,ortasını çukur olacak şekilde açınız ve hazırladığınız harcı çukurlara pay ediniz.Dilerseniz harca maydonoz da doğrayabilirsiniz.Arzu ettiğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
mintiden sevgiler...
16 yorum:
Alevim inşallah en kısa zamanda eski
cıvıltılı haline dönecek sayfalarımız
Karnıyarığı çok severim her hali ayrı
güzel ellerine sağlık öpüyorum.
eline sağlık olsun
bizim evde kırmızı etten çok pişer tavuk eti
dolayısıyla her yemeğin içinde hemen hemen eklerim tavuğu
ben bu yemeği başamel soslu yapıyorum oda güzel oluyor .
bunuda denicem inşaAllah
****
Blogların yasaklanması gerçekten saçmalık
kapatanlar da anlar inşaAllah bu saçmalığı da bir an önce kalkar
Arkadaşların paylaşımlarını görmemek, sohbet edememek gerekten üzücü :((
Aynen katılıyorum mintim...hiç moral bozmak yok..patlıcanlarda nefis görünüyor..ellerine sağlık..
Ne de güzel tercüman olmuşsun duygularıma Minticiğim..
İçimden geçen,fakat bloguma girip yazamadıklarımı ne de güzel dökmüşsün satırlara..
Bizler buraya anılar,dostlar,güzellikler biriktirmek için geldik..
Zaten üç günlük dünyada bundan ötesi de yok..
Keşke şu haksız yasaklamalar da olmasa..
Umarım tez zamanda düzelir bloglarımız..
Karnıyarık en sevdiklerimden, sen de tavukla yapmışsın şahane olmuş..
Ellerine sağlık canım..
sevgilerimle..
kendini bırakma arkadaşım.hepimiz morali bozuk ama yazmaya devam etmeliyiz.bu arada tavuklu karnıyarık harika fikir olmuş.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
canım dileklerine canı gönülden katılıyorum...yemeğine gelince çok güzel görünüyor,ellerine sağlık...
Ne halde olursa olsun yerim ben bu sebzeyi Minti ama bu hali gercekten harika gorunuyor. Eline saglik! Bir de kizartmadan yapma yolunu bulursan karniyarigi nolur beni de haberdar et :)Cok ama cok sevinirim :)
Blogspot hakkinda diyecek soz bulamiyorum artik. Umarim cok yakinda eski halimize doneriz :)
Guzel bir hafta sonu olsun
Sevgiler
Karni yarigin tavuklu veriyonu hiç tatmamistim canim miticim :)) Ellerin dert görmezsin kim bilsin ne lezzetli olmustur.
ahhh ahh benim sevgili kocacım keşke patlıcan sevse bende nelerini yapıcam ama o yemeyince benim de yapmak içimden gelmiyor. ellerine sağlık. hiç moralini de bozma enin de sonunda hak yerini bulur.
canım arkadaşım nolacak bu halimiz bilmiyorum inşallah en kısa süerde bu haksızlığa bir son verirler
ellerine sağlık arkadaşım yemeğin nefis görünüyor
canim benim öncelikle isine tekrar baslaman hayirli ugurlu olsun InsAllah ;)
yazicam yazicam sana ama hep bir aksilik cikti.. kismet bugüneymis ;)
tavuklu karniyarigin enfes görünüyor alevcim, et yemeyenler icin güzel bir alternativ! ellerine emegine saglik güzelim!
bloggerdeki sorunlara gelince tez zamanda düzelmesini diliyorum.. eminim hak yerini bulacak ve eski düzenimize dönecegiz ;) Allah büyük!
bebegini ve seni kocaman öpüyor kiza zamanda tekrar görüsebilmek dileyigle diyor ;) (baya zaman oldu görüsmeyeli) kocaman sevgilerimi gönderiyorum...mutlu kal..
merhaba Minticim,
kaçak güreşmeye ve kendi evimize hırsız gibi girmeye devam ediyoruz
belki bilgin vardır ama yine de yazayım dedim
malum konumuzla ilgili olarak başlatılan imza kampanyasına destek için
http://www.blogumadokunma.com
bloğunda da yer verirsen sanırım duymayan arkadaşlarımız da bilgilenmiş olur
sevgiyle...
Alevciğim,ne güzel söylemişsin,dik ve telaşsız duruşuna sevindim,iş olacağına varır,üzüntüye,telaşe mahal yok,
Hak şerleri hayreyler,
zannetme ki gayreyler,
Mevla görelim neyler,
neylerse güzel eyler,
.................
patlıcanı bizde dört gözle bekleyenlerdeniz :)
sevgilerimle...
Ellerine saglik canim, karniyarik gayet guzel gorunuyor. Blogspotun kapatilmasi konusunda ise tamamen haklisin.
günlüklerimiz hep bizimle kalsın hep paylaşalım herşeyimizi bakalım neler olacak canı sıkılıyor insanın
Ben yine geldim :))
Gecen sene Floransa ve Roma daydik
Colosseum un orada el arabalarinda t-shirtler satiyorlar hatira icin mutlaka al bence tarih ve sanat bakimindan Floransa cok daha guzel ama daha evvel de belirttigim gibi Colosseum ve vatikan mutlaka ziyaret edilmeli. ozellikle melekler ve seytanlar filminin ve kitabinin gectigi yerde bulunmak son derece heyecan vericiydi
Sistine Manastirina mutlaka mutlaka git orayi olmeden mutlaka herkes gormeli. Gunluk turlara cok fazla para bayilmayin inan bana sehir haritasi ile her yeri kendiniz bile gezebilirsiniz
Yorum Gönder