Ama olmaz ki şimdi....
butik kurabiye yapmış bi ton emek harcamışım.Sonrada onun yapılışını bloğuma koymamışım.Koymayı unutmuş yada es geçmişim.
Olmaz efendim....
Emek vaaaar...uğraş vaaaar...Harcanan zaman vaaaar...
Değil mi?
Bakınsanıza nasıl da minik minik işlemişim Berkayım için...
Bir ara bu butik krabiye işine girmeyi falan düşündüm.Berkayıma yaptıktan sonra ise gerisin geri kaçtım.
Neden mi?
Amaaan sormayın bana valla,
Bi kerecik yapın,ortaya böyle bişey çıkarın sonra tüm cevaplarınızı kendiniz bulmş olursunuz...
Çoook uğraştırıcı,zaman çalıcı bi iş.
Evet sonuç güzel oluyor ama bu işi para için yapamam gibi geliyor.
Zor yahu...
Zor açıkçası işte...
Ama yaptım mı?Yaptım...
Oldu mu?Oldu...
Deneyimlemiş oldum.Oğlumun angrybird ve miki yi en sevdiği dönemde onu mutlu etmiş oldum.
Oldum da oldum işte.
Bitti gitti...
Ama iyi ki de uğraşmışım miniğime...
Kaan ım için de yapmayı düşünüyorum bakalım...
İnşallah yapabilirim.Çünkü bu sene dersler sınavlar zorluyor açıkçası...
Kendime boş zaman kalmıyor...
Butik kurabiyeden bana bi de bissssssürü kalıp kaldı.En güzel yanı da o zaman hevesle almış olduğum Butik malzemeler yanıma kar kaldı...
Neler Gerekli:
- 250 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 veya 1,5 çay kaşığı tarçın
- 1 sb elenmiş mısır nişastası
- 1 pk vanilya
- 1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
- 2,5-3 sb un
Yapılışı:
- Yağ, şeker ve yumurtayı iyice karıştırın.
- Ardından tarçın, nişasta ve vanilini ekleyin.
- K.tozunu una ekleyin ve yavaş yavaş karışıma ekleyerek yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin ve streçle kaplayarak yarım saat kadar buzdolabında bekletin.kabartma tozunu fazla kaçırırsanız kalıbınızdan daha tompik kurabiyeleriniz olur ve şeker hamuruyla kaplarken zorlanırsınız.Üstünü tam kapatamazsınız.
- Dinlenen hamuru hafifçe nişasta serptiğiniz zeminde merdaneyle orta kalınlıkta açın.
- Ardından istediğiniz kalıplarla hamuru kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- 170 derecede fazla kızarmayacak şekilde hafif pembeleşene kadar pişirin. (hamur ince olduğundan kısa sürede pişiyor, özellikle fırın ısındıktan sonra başından ayrılmayın.
Şeker hamurlarını internetten sipariş verdim.Hangi siteden aldığımı hatırlamıyorum ama piyasa bu tarz sitelerle dol.Dilediğiniz yeden siparişinizi verin hamurunuz gelsin.Ben önce biraz yoğurdum şeker hamurunu ve elimin ısısı ile yumuşamalarını sağladım.
Kalan hamurlarınızı hiç hava almayacak şekilde streç filmle kaplar bir de kapalı bir kutuya koyarsanız kuruma problemi yaşamazsınız.Çabuk kuruyor açıkta bırakmayın.Şeker hamurunuz istenen yumuşaklığa geldikten sonra ise nişasta serpilmiş zeminde orta kalınlıkta açın. Kurabiyeyi kestiğiniz kalıpları kullanarak şeker hamurundan parçalar kesin.
Kurabiye ve şeker hamurunu yapıştırmak için genelde bal ya da reçelin sıvı kısmı kullanılıyor ancak bu işlemi dilerseniz su ile de yapabilirsiniz. Ben ballı su kullandım.Şeker hamurunun kurabiyeye yapıştıracağınız kısmına bir fırça yardımıyla suyu çok çok az sürün ve hafifçe bastırarak kurabiyeye yapışmasını sağlayın.
Kurabiye ve şeker hamurunu yapıştırmak için genelde bal ya da reçelin sıvı kısmı kullanılıyor ancak bu işlemi dilerseniz su ile de yapabilirsiniz. Ben ballı su kullandım.Şeker hamurunun kurabiyeye yapıştıracağınız kısmına bir fırça yardımıyla suyu çok çok az sürün ve hafifçe bastırarak kurabiyeye yapışmasını sağlayın.
Zahmetli bir iş.Aç,kes,ballı suyla her bir parçayı ayrı ayrı yapıştır.Ve otaya istediğin şekli çıkarıver.Eğlenceli ama zor.
En zoru da şekilde karar vermek.Çok araştırdım çok baktım çok gezdim inetenette.
NOT:Farkındaysanız benim kurabiyelerim hamur şekerlerinden daha büyük.Aslında olması gereken birbiriyle birebir kenarları aynı boyda olması.Neden oldu bilmiyorum.Çok göze çarpmasa da bu işi profesyonel olarak yapanlara göre benim ki eminim sınıfta kalacaktır.Çünkü butik kurabiyeyi kusursuz yapan çok sayıda site ve bu işe gönül vermiş insan var.Onlara saygı duyuyor ve emeklerini tebrik ediyorum...
Son olarak dilediğiniz gibi poşetleyip,süsleyip,sevdiklerinizle paylaşıyorsunuz...
Afiyet olsun...
Not:Çocuklarımıza şeker hamurunu yedirmiyoruz...
1 yorum:
çok guzel sayfa
toptan koli
toptan ambalaj malzemeleri
karton koli
kraft koli
ev taşıma kolisi
mecidiyeköy koli
şişli koli
istoç koli
istanbul koli
kağıthane kutu koli
toptan koli
karton koli
kraft koli
silindir kutu
köpük koli
kilitli torbalar
baloncuklu zarflar
banlonlu naylon
çift taraflı bantlar
kağıt bantlar
koli bantları
selo bantları
çift oluklu koli
kilitli kutu
pizza kutuları
tek oluklu koli
karton bardaklar
ev taşıma kolisi
istanbul koli
mecidiyeköy koli
ev taşıma kolisi
mecidiyeköy koli
şişli koli
istoç koli
istanbul koli
kağıthane koli
merter karton koli
bakırköy koli
beşiktaş toptan koli
ortaköy toptan koli
kutu karton koli
köpük koli
k koli
kitap kutu koli
kitap kutusu
Yorum Gönder