30 Nisan 2011 Cumartesi

Tontonuma,Dedeme Şifalar Diliyorum...



Selam olsun tüm gönüllere,
Bu hafta benim için biraz sıkıntılı bir haftaydı.İşyerimdeki sıkıntılardan bahsetmeyeceğim,çünkü ne kadar canımı sıkan olaylar vuku bulsa da tamamen önemsiz şeylerdi benim için.Lakin haftanın sonuna doğru kuzenimden aldığım dedemin rahatsızlığı haberi gerçekten içimi yaktı.

Dedem benim,benim TONTON dedem...

Nasıl bir ehemmiyeti vardır benim hayatımın her noktasında anlatamam size.Sanırım ben dedemi anlatamam,anlatmaya çalışsam bile.Öylesine değerli,öylesine mülayim bir insandır,öylesine müstesna bir karekterdir ki anlatamam.Candır benim dedem,candır.Canımdır.
Daha min mini okul sıralarımda bile,onunla doludur anılarım.Her haftanın sonunda öğretmenimden beni sormaya gelir,her geldiğinde miniğini bir hediyeyle mutlaka sevindirirdi.

Gerçekten karekterimin şekillenmesinde saygısını,saygınlığını,hatırşinaslığını,dürüstlüğünü,mertliğini ve aklıma gelmeyen daha birçok yönünü kendime örnek almaya çalıştığım insandır kendisi.Babasız büyüyen biri olarak
baba modeli kabul ettiğim,ruhumda şekillendirdiğim,dirhem dirhem sindirdiğim biridir.

Kimseleri kırmaz benim dedem,kimseleri incitmez.Sağlık memurluluğu yaptığı dönemde de öylesine saygın bir şefti ki sağlık ocağında,onun torunu olmaktan hep gurur duyardım.Bilgili,inançlı,sağlam duruşludur benim dedem:)
Öyle çok paylaşımımız vardır ki dedeciğimle,saysam sıralar kelimeler yetmez bilirim.Ve yine bildiğim birşey vardır ki,dedem benim kıymetlimdir.Yaz tatillerinde yanında kaldığım zamanlarda,onunla bağ bahçe işlerinde uğraşmak en sevdiğim işlerdendi.Bazen keşke erkek olsam,daha kuvvetli olsam da dedeme daha çok yardımcı olsam derdim kendime.Ama kız halimle bile,yinede iyi bir yamaktım dedeme kendimce:))Çırağıydım ben onun,onun hizmetinde olmak,hürmet etmek dedem istemeden ne isteyeceğini tahmin etmek bayıldığım şeylerdendi.İlacını götürmek,içip içmediğini takip etmek terini silmek,"terlemişsin dede yine, üşüteceksin"diye içeri gelmesi için direnmek lakin eve bir türlü sokamamak:))Hele en sevdiğim lafı:)susadığı vakit "boğazım kurudu kızım " demesi:))Canım dedem benim Allahım senin acını göstermesin.Düğünüme gelemeyen dedemin yazdığı minik,lakin çok değerli sözlerin olduğu mektup hala,sarıp sarmalayıp sakladığım notlarımın arasında.Dedemden bana hatıra.
Kıymetlim!senin hiçbiryerlerin acımasın inşallah.

cuma günü dedem,akut pankreatit teşhisi ile araştırma hastanesine kaldırıldı ve şuan serviste tedavi altında.Benim de yüreğim onunla,dualarım onunla.Hayatımdaki kıymetli insanlardan biri için,dularınızı temenni ediyorum.
Rabbim sağlıkla,sıhhatle eve dönmesini nasip eder inşallah diyorum.
Tontonum,senin göreceğin çook güzel günlerin var daha:)Sağlıkla bekliyorum...

19 yorum:

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun..alah yardımcısı olsun bol bol şifa versin..dedeler çok özel..ben birini hiç tanımadım,birini kaybedeli yıllar oldu..

Unknown dedi ki...

Mintişim dedeciğine Rabbim acil şifa versin canım bizlerde dua ederiz merak etme sen inşaallah hemencik iyileşir imkanın varsa gidip görmeni tavsiye ederim güzelim
Ben dedelerimin sadece birini gördüm onuda küçük yaşımdayken kaybettim çok hatıram yok zaten dedem yatalaktı hiç ayakta göremedim onu:(
Allah sizlere bağışlasın canım
iyi haberler almak dileğiye şimdilik hoşcakal

Ferkay dedi ki...

Alevcim dualarımız deden için inşallah sağlık haberlerini de sevinerek bildirirsin.
Sevgiler..

hanife dedi ki...

Allah şifa versin ablacım dedeciğine hayatında çok kıymetli yeri olduğu belli duygularını ne kadar güzel anlatmışın

marifet ellerimizde dedi ki...

alevcım canım nasılsın .ben bır sure ara verdım .umarım ıyısındır.dedenede cok gecmıs olsun .rabbım sıfa versın canım .opuyorum:)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

merhabalar sevgili MİNTİcim ALLAHIMdan tonton deden için açıl şifalar göndermesini diliyorum ŞAFİ ismi hürmetine şifalar dileyin ALLAHIMdan
SEVİLERİMİ GÖNDERİYORUM CANIM

mutfagabuyrun dedi ki...

canım benim çok geçmiş olsun.acil şifalar diliyorum.inşallah en kısa zamanda dedeciğin iyi olur.öpüyorum.

Gulden dedi ki...

Allah acil sifalar versin dedenize. Onlar hayatlarimizin bereketi. Kiymetlerini bilmek nasip etsin Allah bizlere de. Benim de esimin de 4 buyugumuz de rahmetli oldu. Dedelerden ninelerden kimse kalmadi. Simdi kendi anne, babam ve esimin anne babasi var cocuklarimizin ve bizim hayatimizda onemli roller oynayan. Allah onlari basimizdan eksik etmesin, bizleri onlarin dualarindan mahrum etmesin insallah.

GÖNÜL dedi ki...

dedeciğine acil şifalar diliyoum en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

RABBIM dedecine sifalar versin insallah canim.Bence de gitme imkanin varsa gitmen hem seni rahatlatir,hem dedeni cok mutlu ve motive eder.
Sevgilerimle...

abide dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım.Dedeciğine acil şifalar.Dualarımız dedeciğin için,allahın izniyle tez vakitte sağlığına kavuşur.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

MİNTİCİM
Allah acil sifalar versin dedene

30 Nisan - 25 mayıs 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 13.'si olan "Diyet ve diyabetik Tarifler" etkinliğine ben http://www.tadinadoyamadim.blogspot.com olarak ev sahipliği yapacağım.


Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.Birden fazla tarifle katılabirsiniz
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobi dünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber vermelisiniz.

Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; tadinadoyamadim@hotmail.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


Diyet ve Diyabetik tariflerinizi 25 Mayıs'a kadar bekliyorum.


Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

çok geçmiş olsun
en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve daha uzun yıllar geçirirsiniz inşaAllah

Unknown dedi ki...

Rabbim acil şifalar versin dedeciğine. İnşallah güzel haberlerini verirsin aslıcığım dedenin. Öpüyorum canım.

Unknown dedi ki...

Mintimmm,
canım benim rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Dualarımızın sizinle,hayırlı haberlere inşallah.

sevgilerimle...

kalpkurabiye dedi ki...

Canım Alevciğimm,
dedeciğine acil şifalar diliyorum rabbimden..
çaresiz bırakmasın inşallah..
hayırlı haberleirni bekliyoruz..
mutlu pazarlar balım:)

Nil dedi ki...

çok çok geçmiş olsun, hatta ben yazana kadar inşallah geçmiştir alevcim.
iyi haftalar canım.

sibelyalcincom dedi ki...

Allahtan acil şifalar diliyorum....

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Canım benim..Beterin beteri vardır, biliyorsun değil mi? Allah korumuş..Pankreas CA da olabilirdi..Yine de iltihap olduğu için şükretmemiz gerekir. Allah mutlaka acil şifasını verecektir. Bu kadar iyi bir insana başka türlüsü olmaz ki zaten, değil mi? N'olur içini ferah tut Alevim, duanı eksik etme. Allah yardımcınız olsun, geçmişler olsun, şifa bulsun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...