4 Ekim 2016 Salı

Tava Böreği




Çok acil misafiriniz mi var?
Caniniz börek türü bi lezzet çekti ama öyle uzun uzadiya firin çaliştirip zaman kaybi yaşamak istemiyo musunuz?
O halde bu basic börex tamm da size göre😊

Aliyorsunuz taze yufkacinizdan tazeeeecik yufkanizi...Eh peyniriniz zaten dolabinizda, yapiyosunuz iki dakikada koyuyorsunuz tavaya,
O pişerken siz de çayinizi demliyorsunuz....
Sonrasinda miss gibi börek keyfi....

Haydin afiyet olsun....
Ben vereyim tarifi...

Malzemeler:
2,5 adet yufka
1 yumurta
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
beyaz peynir
maydanoz veya dereotu
30 cm çapında bir tava


YAPILIŞI
-Öncelikle yumurta , yağ ve sütü çırpıyoruz.Sonra tavamızı yağlıyoruz.
-Birinci yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde seriyoruz. Hazırladığımız karışımla iyice sosluyoruz. 
-İkinci yufkadan parçalar koparıp koyuyoruz.Buraya da sostan sürüyoruz.
-Peynir ve maydonozu bolca döküp yayarak düzeltiyoruz.
-Kenarlardan sarkan yufkaları içe alıyoruz.
-Üçüncü yufkanin da yarinisi en üst kisma seriyoruz .Kalan sosu döküp heryerine dağıtıyoruz.

Mintynot: Bu aşamada sosunuz az kaldiysa1-2yk yogurt ilavesiyle çoğaltabilirsiniz.Hem dış kismi daha bi güzel kizariyor yoğurt olunca.Üzerine susam serpebilirsiniz.

Minytnot:Benim tavamla 3 yufka kalin oluyor,2yufka ince.Bu nedenle kullanacaginiz yufka miktarini lutfen tavaniza göre ayarlayin.

-Kapağını kapatıp ocağa alıyoruz .Tava ısınana kadar altını tam açıp sonra kısıyoruz ve çevirerek pişiriyoruz. (Kapaği ilk başta kisa bir süre kapatin lütfen kapali tutmayin.Böreğiniz hamur olur.Spatula yardımıyla arada altını kontrol edebilirsiniz)
-Altı piştiğinde bir tabak yardımıyla çevirip  diğer yüzünüde aynı şekilde pişiriyoruz.
Afiyet olsun...


1 yorum:

Nil dedi ki...

Ellerine sağlık Minticiğim. Çok sık yapıyorum ben de. Kesinlikle kurtarıcı.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...