MALZEMELER
2 paket ülker petibör bisküvi
2 su bardağı süt
125 gram margarin
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI
1-sütü bir tencereye koyun.içine şekeri,kakaoyu ve portakal kabuğu rendesini katarak çırpın ve ocağa alın.sürekli karıştırarak pişirin,birkaç dakika kaynadıktan sonra,ocaktan alın.içine margarini ilave edin ve mikser yardımıyla iyice çırpın.
2-bu arada bisküvileri geniş bir kaba iki üç parçaya kırarak atın.üzerlerine vanilyayı serpin ve hazırladığınız kakaolu sosu, biskivilerin üzerine gezdirin.çok fazla bastırmadan birkaç kez karıştırın.karışımı bisküvilere yedirin.
3-kullanacağınız kalıbı yağlı kağıt yada streç filmle kaplayın.pastayı sıcak sıcak kalıba dökün,düzleyin ve oda ısısında soğumasını bekleyin.
4-tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.en az 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...MİNTİ...
MİSAFİRLERİNİZ İÇİN KOLAY,HIZLI VE LEZZETLİ VE AZ MASRAFLI BİR
TARİF.PORTAKAL KABUĞUNUN KOKUSUNA BAYILACAKSINIZ.
1 yorum:
Ah ah, kayısı demişken bu kış Malatya'da bütün ağaçları don vurdu bu sene kayısı olmayacak denmişti. Nedir durumlar? (Güneşli günler başlasa hemen yayacağım kayısıları güneşe ya daha belli değil hava durumu...
Yorum Gönder