25 Haziran 2010 Cuma

PATLICAN MUSAKKA


PATLICANLI TÜM TATLARI BEĞENEREK YERİM.
VE SEVEREK DE YAPARIM.BU YEMEĞİ EN GÜZEL BENİM ANNEM YAPAR HİÇ KUŞKUSUZ.
.YAZ GELDİ MEVSİM PATLICAN MEVSİMİ DEDİM,ANNEMİN SEVEREK YAPTIĞI YEMEĞİ YAPTIM....


MALZEMELER                             kızartmak için: 
1 kg.patlıcan                                        sıvıyağ
300 gr.kıyma
3 adet soğan
5-6 adet yeşil biber
3 adet domates
yarım demet maydonoz
yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı karabiber
tuz
2yemek kaşığı yağ
6-7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça


                                   YAPILIŞI
 
1-patlıcanları alaca alaca soyun ve iri halkalar halinde doğrayın.kızartma yağını bir tavaya koyun,patlıcanları çevirerek kızartın.bol yağ çektiği için,kızaran patlıcanları kağıt halvuların üzerine alın.ve yağlanan havluları değiştirerek patlıcanların fazla yağını alın.
 
2-teflon bir tavaya iki yemek kaşığı yağ koyun.üzerine doğradığınız soğan ve biberleri atın.yağda birkaç kez çevirin.renkleri hafif dönmeye yakın üzerine,soyup küçük küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin.sarımsaklar kokusunu yaymaya başladığı anda,kıymayı ekleyerek hepsini kavurun.
 
3-derin bir tencerenin dibine harçtan yayın.üzerine bir sıra patlıcanları dizin.tekrar harçtan serpin ve yeniden patlıcanları dizin.üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
 
4-bir kasede salçayı sıcak suyla eriterek,yemeğin üzerine gezdirin.tuzunu,baharatlarını ekleyerek kapağı kapalı halde 10-15 dakika pişirin.
 
5-ocağın altını kapadıktan sonra,ince kıyım doğradığınız maydonozları yemeğin üzeine serpin.ve sıcak olarak servis yapın.

 
AFİYET OLSUN...MİNTİ...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...